Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamila4393

Ząbki...??

Polecane posty

Gość kamila4393

Hej mamusie. Sama juz zglupiałam. Czy mozliwe zeby corce 3,5 miesiaca szły zabki.? Bardzo sie slini, jest marudna i niewiem czy ja brzuszek boli czy to przez te zabki. Dodam jeszcze ze od paru dni robi wodniste kupki. To moje pierwsze dziecko i niemam pojecia jak wyglada zabkowanie ;(. Kolki to chyba juz powinny minac ...??

Gość Miraculum5
Ja mam podobnie. Mała 25.03 skończy 4 mce i od jakiegoś czasu niemiłosiernie się ślini, wszystko gryzie, najchętniej swoje lub nasze palce. Oglądam jej te dziąsełka, na razie wydają mi się ciut podpuchnięte ale są takie białe.. A słyszałam, ze mają być czerwone, nabrzmiałe. Ale możliwe, że to ząbki u Twojego malucha.

dziasla nie zawsze musza byc czerwone przy zabkowaniu. poza tym w tym wieku dzieci zazwyczaj zaczynaja sie slinic i to wcale nie musza byc zeby. poczytajcie cos tam o gruczolach slinowych ale nie pamietam dokladniej.to chyba jakos tak ze dziecko sie bardzo slini bo nie umie dokladnie przelykac...to chyba jakos tak bylo. poczytajcie

Gość Mamaoscara
Pewnie ze możliwe mój w synek jak miał 4 miesiące miał juz cztery zeby hehe

wszystko wskazuje na to, że to ząbkowanie w mojej rodzinie większość dzieci miało pierwsze zęby w wieku 2-4,5 mies.

Gość mamunia xd xd xd
pewnie ze ząbki!!! moja jak miała 3 m-ce wyszedł jej jeden na dole taka biała plamka, potem taka kreseczka i dalej już poszło, przy pierwszym miała takie objawy jak u ciebie.Z następnymi było gorzej, dodatkowo gorączka i biegunka. Teraz ma 20 m-cy i ma 18 zebow.

Gość no nie koniecznie
mój synek do 4 m-ca ślinił się okropnie a o zębach nie było mowy. pierwszy poaiwł się w 7 miesiącu, potem po kilku tygodniach następny, a od pierwszego marca do dziś wyszły 3! Teraz sie nie slinił, nie gorączkował ani za bardzo nie marudził. Czyli - nie ma reguły

możliwe. ząb ma dość długą drogę do przebycia, więc dziecko może czuć dyskomfort na sporo przed wybiciem się ząbka. u nas pomogła maść dentinox, a jak bardzo bolało, to panadol w płynie.

Gość chyba zwariuje z niewyspania
ja sie podepne pod temat- u mnie to samo, z tym, ze mala ma 4,5 miesiac, slini sie i wszystko wklada do buzi od ok. trzeciego miesiaca. Nie byloby w tym nic dziwnego bo dzieci w tym wieku tak robia ale ona, bedac u mnie na rekach "wgryzala" mi sie wrecz w ramie, pocierajac dziselkami o moja koszulke. Teraz od kilku dni jest tak marudna, ze nie mam juz sily. Smaruje jej dzisla jakims zelem ale to chyba nic nie daje- przy smarowaniu mala "gryzie" mi palec. Zasnac nie moze, co zasnie to sie budzi, w kolko musze ja nosic na rekach bo inaczej jest ryk. Teraz zasnela w koncu ale piec minut pospala i wybudzila sie z takim krzykiem, ze myslalam, ze nogi polamie jak bieglam z kuchni do niej.Ostatnio jest tak nerwowa, ze az sie zaczynam martwic czy to aby na pewno od zebow. Facet wyjechal, ja sama z nia jestem i juz z sil opadam

Gość Miraculum5
No, u nas to samo. Właśnie się rzuca jak ręce, na ramię moje aż malinkę mi zrobiła. Niby ładnie śpi, choć ostatnio częściej się tak na wpól wybudza i jęczy. Teraz właśnie przed sekundką usnęła telepana w wózku, bo wcześniej usnęła na 15 minut może i obudziła się z wielkim rykiem, że ledwo ją opanowaliśmy z mężem... :/

Gość autorko
to moga byc zabki ale poczytaj troche i sie dowiesz ze w tym wieku dzieci sie slinia bo sa juz gotowe na nowe smaki to kubki smakowe tak dzialaja

Gość chyba zwariuje z niewyspania
moja trzeba na rekach nosic :O juz widze jak to bedzie pozniej, jak zeby wyjda- pewnie inaczej nie usnie :O dodam jeszcze, ze tez potrafi tak sie rozplakac, ze nie mozna jej uspokoic- histeria wrecz :O Miraculum, a Twoja tez tak "jeczy" zanim zasnie? moja jeczy, mruczy i tak jakby wyzywa po swojemu- z takim zalem jakby calemu swiatu sie skarzyla jak to jej zle :D czasem az sie z niej smieje bo zabawne to jej narzekanie ;)

Gość mamaaliiheli
w tym wieku jest typowa nadprodukcja śliny moje dzieci miałay takie objawy i też myślałam, że szybko wyjdą zęby, a wyszły dopiero ok. 9 mca