Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wscipska2345

Szampon Dermena! Pomocy!

Polecane posty

Gość Wscipska2345

Witam, mój problem polega na bolącej skórze głowy.. Używam szamponu Dermena bo strasznie wypadają mi włosy a ten szampon ma za zadanie zahamować wypadanie włosów i stymulować ich odrost. Do tej pory było wszytsko wspaniale ale od kolku dni strasznie ciągnie mnie skóra głowy i włosy wypadają garściami... Czy ktoś z Was używał szamponu Dermena? Jakie Wy mieliście doświadczenia? Czy ta ciągnaca skóra głowy może oznaczać, że bedą sie wyżynać młode włoski? Proszę o poradę.

Gość qweem
Hej, miewam to samo. Niestety ból/nadwrażliwość skóry głowy często pojawia się przy wypadaniu włosów i nie wróży dobrze. Mnie pomagają szampony apteczne na bazie wyciągów roślinnych oraz Nizoral (chociaż nie mam łupieżu). Jeżeli nie przechodzi skontaktuj się z lekarzem.

Gość Bowya
Aktualnie używam szamponu Dremena, zaczynam 2 opakowanie, i jestem zadowolona jak nigdy z żadnego szampnu. Skóra głowy mnie nie swędzi, włosy nie są oklapnięte jak po tych wszystich Pantene, Glisskur i inne świństwa z SILIKONAMI! poczytaj o silikonach. Włosy po dermenie nie są ani wysuszone ani przetłuszczone, sa naturalnie zdrowe i odżywione. Może źle stosujesz ten szampon, przy myciu trzeba masowac skore glowy, bo samo wtarcie we włosy nic nie da, cebulki włosów muszą dostac, tzw. dawkę energii by mogly pracowac, cebulka sie wzmacnia, gdy juz dosc się cebulka wzmocni, wtedy wlosy zaczynaja normalnie rosnąć i nie wypadają. Została już tylko ostatnia kwestia, jeśli jestes typem osoby ktora myje wlosy tylko co jakis czas, to nie oczekuj szybkich rezultatów. Najlepiej myć codziennie by włosow nie tracic tyle nadal, i nie prawdą jest ze wlosy sie niszczy przez codzienne mycie, a przetluszone włosy wcale nie wydają sie zdrwosze, błedne złudzenie. Proponuje dla lepszych efektów uzywać szczotki z naturalnego włosia, nie szarpie włosów, a delikatnie je pielęgnuje. Jeszcze jedno, by rozwiać wszelkie wątpliwosci, ja na moje polmetrowe blond wlosy daje tyle szamponu co by można porównać do łyżki stołowej, a dlaczego tak mało ? bo gdybym dawała więcej szapomnu to wlosy by sie szybciej spieniły i wydawałoby mi sie wtedy ze wlsoy sa umyte i odzywione bo są całe spienione, a otóz nie, dajesz mała ilosc a masujesz i twrzy sie piana i powoli roznosisz na całej głowie. Tak chodzi tu szczegolnie o masaż szamponem a nie błędne spienienie. Pozdrawiam.

Gość seeessstercja
A jakie badania zrobiłaś żeby sprawdzić, co jest przyczyną wypadania włosów?

Gość seeessstercja
P.S. co w tej dermenie ma być takiego rewelacyjnego? Bo poza wyciągiem z orzecha włoskiego nie ma w nim NIC (poza masą detergentów). Jest masa szamponów o o niebo lepszym składzie. Aha, łyżka szamponu to jest bardzo dużo, ja nie używam więcej niż ok. pół łyżeczki do herbaty i rozcieńczam to w kubeczku, bo szamponem myje się tylko skórę głowy, a włosy myje spływająca piana.

Gość Bowya
Zrobiłam jedynie badania na krew ale wszystko było w normie, mysle ze tu chodzi o inne negatywne skladniki. Moge jedynie przypuszczać przyczyny wypadania włosów, zła pielęgnacja, wypłukanie sie z minerałow, niezróżnicowana dieta. Często czynnkiem wpływającym na wypadanie włosów jest nadejście zimy, w tamtym roku tez na zime mi zaczely wlosy wypadac. Więc zaczęłam szukać wtedy co mi możę pomoc, i wytestowalam mnóstwo produktów, tabletki, suplementy, szampony, odżywki rózne, nafty, oliwa z oliwek nawet itp. Seboradin szampon też polecam ma chyba nawet lepsze działanie niz Dermena, ale jak używam Dermeny i mi się świetnie sprawdza; pomaga. Detergenty maja wszystkie srodki czystosci, wszystkie szampony, po za tym od tego sa detergenty zeby zmywać wszelkie nieczystosci. I to zalezy od srodka czystosci czy detergnet ma mocniejsze czy lzejsze działanie, akurat w Dermenie pH jest zoptymalizowane co nie powoduje podrażnien skory a zwalcza ten problem gdy wystepuje. Po za tym firma produkująca ten szampon to nie jakaś tam firma tylko specjalna, pracuja tam farmaceutycy i kosmoceutycy. Dermena zawiera ważny składnik ktory nie we wszystkich szamponac sie pojawia - Chlorek 1-metylonikotynamidu ktory korzystnie wplywa na krazenie krwi w skorze głowy i wzmacnia cebulkę włosa i reguluje prace gruczołów i stymuluje wzrost włosa. A co do rozcienczania to tez jest dobry sposob ale trzeba wiedziec z jaka herbata rozcienczac, i jak juz mowilam to zalezy ile daje sie szamponu od dlugosci i gestosci wlosow, na szczescie powrocila moja gestosc wlosow po stosowaniu tego szamponu i nie moge dawac tak malej ilosci szamponu.