Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Emigrant w przyszłości

Kierunek England

Polecane posty

Witam, pytanie kieruję do osób zamieszkałych w Wielkiej Brytanii, szczególnie w Anglii. Jestem zdecydowany na wyjazd z Polski wraz z rodziną (kobieta i niemowlak). W szczególności interesują nas miasta jak np. Birmingham czy Liverpool. Na pewni nie Londyn. W Polsce wynajmujemy mieszkanie, pracuje tylko ja, starcza od piątku do piątku, ale to nie jest to czego oczekujemy. Chcę zapytać jak wygląda sytuacja z pracą w Anglii? Spodziewam się, że z początku będę zarabiał minimalną krajową- czy to wystarczy do przeżycia dla 3 osób? Znamy język angielski w stopniu komunikatywnym. Dziewczyna niestety bez doświadczenia zawodowego, ponieważ poświęca się pracy w domu. Ja w tej chwili pracuję w branży turystycznej w najbardziej znanym polskim mieście. Dodatkowo znam się trochę na geologii oraz sporcie lecz nie mam na to żadnych papierów. Jesteśmy młodzi i pełni zapału by zapewnić lepszy byt naszemu synowi. Proszę o pomoc ludzi znających temat. Pozdrawiam

Gość zosia z krynicy górskiej
też się dowiem z chęcią

nic nie będziesz zarabiał na początku będziesz za to wydawał stałej umowy nie dostaniesz - tylko telefony z agencji, która będzie brać % twoich zarobków żebyś się stawił w danym dniu do roboty

Gość polang
pytanie ile masz lat? bo jak masz mniej niz 25 to sie nie oplaca a jak masz 25 to jest pewna szansa ulozyc se tu zycie od razu na koszt panstwa moge pomoc

a samotnej bez dziecka, bez meza, ba, bez faceta! tez da sie pomoc?

Gość polang
da sie pomoc

wyksztalcenie srednie, angielski komunikatywny ( mysle ze naprawde potrafie sie nim poslugiwac, nie tylko na zasadzie Hello my name is Zosia, wiesz ocb).

up :classic_cool:

Gość Kombinatorska przeprowadzka
w UK chyba nie ma "najnizszej krajowej" tam minimalna wyplate ustala wysoki socjal i murzynskie nierobstwo

polang jak mozesz pomoc? 😭

nie wierzycie? my name is zosia, ajm 50 years old, i like music, books and miting my friends

and i also love kafeteria :classic_cool: