Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jak myślicie.....

A tak się zastanawiam...

Polecane posty

Gość Jak myślicie.....

W co ubrać moje maleństwo na wyjście ze szpitala jak urodzę w połowie maja.Zastanawiam się czy muszą być to ciuszki bawełniane czy raczej mogę mu ubrać np. dżinsy, wełniany sweterek i do tego np jakaś kurteczka i czapka. Czy mogę dostać opieprz jak wyciągnę takie ciuszki położnej bo to ona będzie ubierała dziecko? Czy raczej powinnam przygotować standardowa wyprawkę typu body, kaftanik, śpiochy i jakaś polarowa kurteczka?

Gość luminACJA SWIATLA
dzinsy dla noworodka? ocipialas kobieto? wiesz co to sa pajacyki, spiochy?

Gość officejet56
DZINSY? dla noworodka? wow, no o głupszym pomysle to chyba nie słyszalam.

Gość jjjjjjjjjjjj
i małe wrotki na nóżki

a może od razu ortalionowy dres :D:D:D dziecku ma być wygodnie a wierz mi że w dzinsach nie będzie dla noworodka najlepsze są pajacyki, śpiochy i czysta bawełna bo najlepiej przepuszcza powietrze

Noworodka będzie Ci ciężko w coś takiego ubrać, nie wspominając, że będzie mu niewygodnie.

Gość officejet56
w ogole to mam wrazenie, ze autorka bardziej martwi sie o to czy dostanie opieprz od polożnej, niz o to czy dziecku bedzie wygodnie! żenada!

Gość Jak myślicie.....
No nie mówcie mi że cały czas ubieracie swoje pociech w te pajace i śpiochy bo i tak w to nie uwierzę??? Wiem ze mamusie ledwo co wyjdą ze szpitala to od razu dzieciaczki przebierają by ślicznie wyglądały podczas wizytacji rodzinki wiec dlaczego takiego maluszka od razu ładnie nie ubrać??

Możesz wziąć dżinsy, ale noworodkowi wygodniej będzie w pajacyku. Jak byłam w pierwszej ciąży, nakupiłam mnóstwo niepraktycznych ubranek typu dżinsy, bluzy i bolerka w rozmiarach 56/62 :D Przy drugiej córce nawet ich nie wyciągałam :D Jestem zdania, że dżinsy i bluzy są ok, ale dla dziecka, które już siedzi, a nie dla noworodka/ niemowlaka który śpi pod kocykiem :P

moje dzieci pierwszy raz spodnie miały ubrane jak miały coś 3 miesiące przez ten czas to własnie pajace, body, śpiochy ewentualnie rajtuzki wygoda dziecka była dla mnie najważniejsza!!! w sumie syn do tej pory a ma 16 miesięcy nadal śpi w pajacykach bo mam pewność że nie bedzie miał gołych plecków

Ubrać tak można 2 miesięczne niemowlę (choć to też nie łatwe i dziecku dalej nie wygodnie). Noworodek jest jeszcze jakby skurczony i bardzo trudno włożyć mu twarde dżinsy.

Gość skoro u ciebie jest
WIZYTACJA rodziny - to rzeczywiście dżinsy będą najlepsze. U normalnych ludzi rodzina przychodzi z WIZYTĄ - po prostu! :-O

Mam termin na początek maja i mam przygotowane, body na długi rękaw, bawełniany pajac i pajac z weluru z bawełnianą podszewką, do tego miękkie buciki i czapka z grubszej bawełny i łapki na drogę. Dziecko trzeba włożyć do fotelika mam jeszcze cienki kocyk, w razie wiatru, chyba że będzie upał to pewnie zrezygnuje z niego.

Gość Jak myślicie.....
W takim razie po co wogóle produkują tak maleńkie ubrańka typu dzinsy czy bluzy na zamek, sweterki, koszule???

Gość co za pustak z tej autorki
wizytacja, o zesz:O dla ciebie ładne sa tylko dzinsy bezgustna pusta mozgownico? nie zauwazylas ile jest slicznych typowo niemowlecych ubranek? chcesz z dziecka malego pajaca zrobic? juz wspolczuje temu dziecku matki kretynki..serio:O

Gość hahahaha, no:D
no pustak, pustak jakich malo:D mam nadzieje przygłupawa autorko,ze rodzic tez zamierzasz w dzinsach :D

Z wyprawki mam spodnie na 62 ale są raczej z miękkich materiałów, natomiast mam też kilka, dżinsów, sztruksów na 68 i większych, jak nie będą cisnęły synka to od czasu, do czasu mu załoze. Jakby przyszła rodzina to bym dopiero ochrzan za noworodka w dżinsach ;)

Gość _zuzia lalka nieduża_
nie zapomnij o krawacie i koszuli

Produkują bo to ładne i wiele niedoświadczonych mam nabiera się i kupuje, bo to takie słodkie/ładne i kasę zarabiają. Jak się nie ma dziecka nie myśli się, że to niepraktyczne to wychodzi w praktyce.

Gość nbdsjdhbjshd
Autorko ty nie ubieraj dziecka dla gości czy dla zdjęcia tylko dla malucha i to jeszcze noworodka które płacze jak tylko poczuje byle niewygodę a naprawdę tak malutkiemu człowiekowi niepotrzebne są jeansy tylko wygodne szersze ubranko nie krepujące ciałka które i tak ma jeszcze niedojrzałe krążenie więc nie ściskaj go spodniami ale weź body z długim rękawem, ciepły pajac, czapeczkę i kocyk w który go zawiniesz (jakiś ciepły ale przepuszczający powietrze).

Gość Jak myślicie.....
I to forum właśnie takie głupie jest, rzucić wam głupowaty temat i od razu lecą obelgi i wyzwiska. A jak się pyta o konkretną poradę to mało która się odezwie!!!!!Hehehehe

Gość officejet56
jasne:D tak sie teraz tłumacz:D

Gość mamabylychbiedronek
pomysł mamy po raz drugi - extra... a kocyk zawsze warto mieć :) polecam, choćby osłonić na chwilę od wiatru przechodząc do samochodu. Jeansy i sweterek - zapomnij dziewczyno - nie dla noworodka.

Gość analfabetki cholerne
BODY Z DŁUGIM RĘKAWEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A NIE: "NA DŁUGI RĘKAW", co to za cholerna nowa maniera? :O

Gość Jak myślicie.....
No same się popatrzcie: głupi temat i odpowiedzi nań w kilka minut ponad 20 a jak się prosi o potrzebną poradę to mało która się odezwie i temat spada na kolejne strony!! Czy tak nie jest?????

Gość Jak myślicie.....
Dodam że to była tylko głupia podpucha bo chciałam udowodnić siostrzyczce która ciągle tu przesiaduje i traci mnóstwo czasu na te kafe jaka jest prawda!!!!

Gość jonnysss
tak, tak, pisz dalej-ciekawe co jeszcze wymyslisz, zeby nie wyjsc na totalnie pierdolnietą:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

dobra dobra nie tłumacz sie tak :P a co do tego że konkretne tematy spadaja a taki jak ten się trzymają to ci odpowiem :P tutaj to kazda z nas ma jakieś doświadczenie którym może się podzielić, albo tak nas rozśmiesza temat że po prostu musimy coś napisać a w tych poważnych tematach to zwykle jakiś specjalista jest potrzebny i wiele kobiet się nie odzywa bo najzwyczajniej w świecie nie ma o tym zielonego pojęcia i nie chce wody z mózgu komuś robić :)