Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaalinka

czy w ciązy można pić melisę?

Polecane posty

Gość kaalinka

mam stresującą pracę i się zastanawiam, czy można pić melisę? tabletki wszelkie na uspokojenie wiem, że odpadają, ale sama melisa?

Gość a jaka może być przyczyna
jak trzeba to trzeba są kobeity które w czasie ciąży muszą brać leki np na nerwicę i wtedy ważniejszy jest spokój matki niż ewentualne skutki uboczne dla dziecka wolisz wypić meliskę czy np dostać przedwczesnych skurczy z nerwów ?

Gość kolendraaaax
mi lekarz zalecił nawet picie ale ja jestem nerwus do potęgi wiesz są takie przypadki że nawet leki na uspokojenie( oczywiście nie wszystkie) przyjmuje cieżarna bo skutki nerwicy czy stresu moga być dla dziecka wiele bardziej dotkliwe - ja np. jak lezałam w szpitalu dostawałam relanium. potem wróciłam do domu i si e przeraziłam jak zaczęlam czytać o nich w necie- ale konsultowałam się z kilkoma lekarzami i każdy mówi to samo- są przypadki gdzie podanie odpowiednich leków jest niezbędne. także spokojnie melisę możesz pic.

Gość i sie wyda
meliskę spokojnie można :)

Gość pół jabłuszka
można pić, ale nie wiele ona ci pomoże. Przestań się stresować dla dobra dziecka, ono jest teraz najważniejsze a nie stresy w pracy. Jak sie stresujesz to idź na L4.

Gość chyba zwariuje z niewyspania
ja pilam melise dosc czesto nawet. Pod koniec ciazy spac nie moglam i wciaz wsciekla chodzilam i zmeczona i lekarz dal mi wlasnie relanium, kazal brac jedna tabletke na wieczor ale jak po 5 dniach nie bedzie poprawy, to przestac. bralam 3 dni i zrezygnowalam

Gość kaalinka
mam jeszcze w domu nervomix, ale mam obawy. byłam u lekarza, ale zapomniałam zapytać jak to jest z takimi lekami. moja szefowa jest straszną zołzą, jak tak dalej pójdzie to wyblagam zwolnienie i nie będę się stresować. chociaż chciałabym pracowac jak najdłużej, bo wiem jak pracodawcy patrzą na takie co to zaraz jak się dowiedzą, że w ciąży to na zwolnienie idą. ale jak słyszę samo :szefowa idzie" to skręca w żołądku.

Gość ulallalllllllllll
można, ja piłam sporo

wiesz, praca jest ważna DZIŚ a zdrowie Twojego dziecka i Twoje na RESZTĘ ŻYCIA co z tego że utrzymasz pracę jak w efekcie będziesz miała nerwicę, nerwy i zdrowie w strzpach i jeszcze dziecko urodzi się jako wcześniak ?

może powtarzaj sobie jak mantrę że ważne jest twoje zdrowie i zdrowie twojego dziecka a pracę możesz znaleźć jak już urodzisz

może powtarzaj sobie jak mantrę że ważne jest twoje zdrowie i zdrowie twojego dziecka a pracę możesz znaleźć jak już urodzisz

Gość kaalinka
to mówicie odpuścić? człowiek zawsze się starał, siódmy rok w tej firmie pracuję, 40 dni zaległego urlopu, nigdy żadnego zwolnienia, a jak mdłości ciążowe miałam to szefowa do mnie z pretensjami, że to praca, a nie przychodnia i mam cyrków nie robić. i jak tu się nie stresować... chyba faktycznie macie rację i nie ma co się poświęcać, i tak nikt tego nie doceni.

Gość kaalinka
a jak pójdę na zwolnienie to szefowa może na mnie kontrolę z zus nasłać? bo robiła to już kilka razy w stosunku do innych pracowników.

Gość mamatralalalala
W moje firmie też takie stresy, szczególnie w niektórych działach. Koleżanka zaszła w ciążę, przyniosła zaświadczenie, to jej szefowa jeszcze bardziej się na niej wyżywała. Starsza córka koleżanki zaczęła chorować to szefowa awanturę robiła, że od tego są babcie, żeby siedziały z wnukami i niech spróbuje iść na zwolnienie... koleżanka z nerwów wylądowała w szpitalu, zaraz poroniła. I pomimo, że tę durną babę wreszcie zwolnili (zmienił się dyrektor) to koleżanka przez rok nawet ze strachu ni próbowała zajść w ciążę, a teraz chyba gdzieś to nadal w niej siedzi i ma jakąś blokadę, bo już kolejny miesiąc nic... uciekaj na zwolnienie, bo takie rzeczy mogą się źle skończyć. A kontrola? No i co z tego? Ciąża to nie choroba i nie musisz leżeć w łóżku - dostajesz zwolnienie po to, abyś odpoczęła i aby dziecku nic się nie stało. Nic Ci nie zrobią, nie bój się!

Gość kaalinka
mam lekarza, który raczej bez problemu mi zwolnienie wypisze, także chyba nie mam co się zastanawiać. takim kosztem? jeszcze się w zyciu napracuję i nastresuję. człowiek dyga, by jeśc to co trzeba, unikac używek, świeże powietrze, ruch, a w takiej durnej pracy mogą wykończyć.

Gość kaalinka
a myślicie, że jak jutro rano wezmę jeden nervomix to na dziecko to jakoś wpłynie?

Gość mamatralalalala
to zależy co jest w składzie

Gość kaalinka
Skład: 1 kaps. zawiera sproszkowane zioła: 210 mg korzenia kozłka lekarskiego, 52,5 mg szyszek chmielu, 52,5 mg liści melisy, 35 mg ziela dziurawca. substancje czynne

Gość kaalinka
i jak?

Gość mamatralalalala
niby wszystko (nie licząc szyszek chmielu - nie ma badań) nie jest przeciwwskazane w ciąży, ale ja bym się nie odważyła wypróbowywać na sobie - albo zapytałabym lekarza.

Gość kaalinka
nie, nie będę brała. boję się. napiję się tej melisy, jak pomoże to super, jak nie to trudno.

Gość gość
mi w aptece powiedziano,ze nie mozna pic melisy,ze tak jest na pudelku,ze nie dla kobiet w ciazy bo sie dziecko usypia I wowczas sie nie rozwija...tak samo rumianek...:(

Gość gość
No wlasnie wszedzie czytam, ze melissa w ciazy dozwolona a nawet wskazana, tymczasem na opakowaniu napisane jest, ze w ciazy jej nie wolno. No i co mam zrobic? Mam nieraz takie nerwy ze potem brzuch mnie zaczyna bolec. Wczesniej to albo zapalilam sobie fajke albo wzielam tabletke a teraz co???:O

Gość gość
można pic kolezanka piła cala ciaze kiedy byla zestresowana ja tez teraz pije i jestem w ciazy wazniejszy jest spokoj matki aby nie wywolac zadnych szkod dziecku stres grozi poronieniem pprzedwczesnym porodem

Gość gość
Ja piję codziennie na wieczór. Moje małżeństwo się rozpada i z tych nerwów wariuje. Pytałam lekarza,to powiedział, że mogę brać jakiekolwiek ziołowe tabletki.