Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izka 321654

11 dni po porodzie - krwawienie z rany w pochwie podczas oddawania stolca i ....

Polecane posty

Gość izka 321654

straszliwy ból. Nie wiem co mam z tym zrobic. Wczoraj podczas oddawania stolca czułam tak dotkliwy ból jakby mnie rozrywało, ale dziś to była prawdziwa masakra :( Nie wiem czy ta rana goi się prawidłowo, nadal mam dosc duza dziure, wszystko pochowane jakby do srodka, widac tylko wargi sromowe wieksze i mniejsze oraz cewke moczową. nie wiem czy tak powinno byc, jestem bardzo zdenerwowana, prosze o pomoc!

Gość zapytaj położnej, która
przychodzi do dziecka i do Ciebie - powinna oglądac krocze

Gość zapytaj położnej, która
przychodzi do dziecka i do Ciebie - powinna oglądac krocze

Gość taTAMI85
Idz do lekarza jak sie niepokisz albo popros polozna srodowiskowa - ta ktora przychodzi po porodzie do domu dogladac dziecko,zeby ci zajrzala i zobaczyla czy wszystko ladnie sie goi! 11 dni po porodzie to krotki okres czasu, a szwy mialas juz sciagniete?? mzoe szew sie rozerwal?? Jak karmisz piersia to moze masz zatwardzenia stad ten bol podczas wyprozniania się- ja tak mialam np. ta dieta mega lekkostrawna sprawila ze hemoroidow sie nabawilam:O no ale pzreszlo po jakims czasie jak organizm sie przyzwyczail:)

Gość Mamaagata
Ja bym sie nie martwiła to jest dopiero 11 dni ja tez krwawilam i strasznie mnie bolało jak oddawalam stolca i jak kaszlalam była masakra i czasami tez jak zle usiadlam mnie bardzo pomagała parowka do miski wlewasz wrzatek zapazasz rumianek kucnij nad miska i przykrych kolana recznikiem posiedze tak do chwili aż poczujesz ulgę i pózniej będziesz miała na pare godzin spokoju mnie to napraaaawde bardzo pomogło pozdrawiam

Gość Mamaagata
Ja bym sie nie martwiła to jest dopiero 11 dni ja tez krwawilam i strasznie mnie bolało jak oddawalam stolca i jak kaszlalam była masakra i czasami tez jak zle usiadlam mnie bardzo pomagała parowka do miski wlewasz wrzatek zapazasz rumianek kucnij nad miska i przykrych kolana recznikiem posiedze tak do chwili aż poczujesz ulgę i pózniej będziesz miała na pare godzin spokoju mnie to napraaaawde bardzo pomogło pozdrawiam

Gość izka 321654
karmie piersią i przez ostatnie dwa dni mało piłam. Zapytam położnej ale szczerze mówiąc ta kobieta do najbardziej kompetentnych nie należy :( Na pierwszej wizycie kazała mi sciagnac majtki zeby cos zobaczyc (nie wiem co, bo zupelnie nie spojrzała w krocze ani na gojącą sie ranę). Nie bylam nacinana ale pękłam i mam szwy. Boję się że coś jest nie w porządku, mam tak wielką ranę. Jak to było u was dziewczyny, czy oglądałyście swoje krocza po porodzie?

Gość izka 321654
Mamaagata Tak, wlasnie jak siadam to tez mnie boli, moze niepotrzebnie oglądam codziennie w lusterku krocze i sama się nakrecam ale wydaje mi sie tam byc naprawde wielka dziura. Nic nie wyglada tak samo jak przed porodem:( Kiedy to powinno wrocic do normy? Boje sie ze potych 6-8 tygodniach połogu dalej nic się nie zmieni. Do wczoraj krocze przemywałam Tantum Rosa, ale leczenie nie powinno trwa dłużej niż 7 dni. Sprobuje wiec tej parowki z rumianku, dziekuje za porade i otuche!

Gość izka 321654
Tak, tez mnie boli jak zle usiąde. Ale najbardziej przeraża mnie ta wielka dziura w porownaniu do tego co było przed porodem i rozrywajacy ból podczas stolca. Do wczoraj stosowałam Tantum Rosa aby przemywac okolice krocza, ale leczenie nie powinno trwac dluzej niz 7 dni. Moze nie potrzebnie oglądam codziennie swoje krocze i sama się nakrecam, jak to było u was dziewczyny?

Gość izka 321654
Przepraszam za te dwa posty o prawie takiej samej treści ale coś mi się zwiesza, występuje jakiś błąd i myślałam że post nie doszedł

spokojnie, tak moze być. skoro masz szwy to tym bardziej. a położna zapewne chciała zobaczyć odchody poporodowe, czy są ok i dlatego kazała ściągnąć majtki. a przy siadaniu to jeszcze troszkę poboli. a dziura na początku jest zjawiskiem normalnym :) spokojnie wszystko wróci do normalnego kształtu :) połóg trwa 6 tyg i wtedy będzie normalnie już. tantum rosa spokojnie możesz dłużej przemywać. ja po 1 porodzie całe 4 tyg podmywałam na zalecenie ginekologa, bo tyle trwało gojenie krocza. do podmywania możesz jeszcze sobie korę dębu zaparzyć i na zmianę podmywać.

Gość izka 321654
dziekuje slicznie za odpowiedzi wszystkim mamom !!!

Gość ohydaaaaaa
ale cię wypatroszyli, jak śledzia i po co to było...

Gość Tak prawda że dziura zostaje
a wielka dziura to będzie do śmierci,w końcu dziecko to nie kutas.

Gość Mamagata
Mam nadzieje ze pomoże po co tam zagladasz??? Kurcze ja tam nigdy nie zagladalam zostaw ja niech cię nie ciekawi wszystko sie zagoi daj sobie troche czasu:-) dziura tez sie zmniejszy :-) nie bój sie :-)

JA JESTEM 8 TYG PO PORODZIE I RANA MNIE DALEJ BOLI. MAM NA NIEJ ZIARNINE KTORA NIE CHCE ZEJSC! A PO WIZYCIE U LEKARZA STWIERDZIŁ ZE I TA NA ZIARNINE MI NIC NIE POMOZE! Z KOLEI JA MAM WSZYSTKO NA WIERZCHU. ZA MALO MNIE ZASZYLI WIEC MAM TAM DUZY LUZ. DLATEGO CIESZ SIE ZE MASZ CIASNIEJ NIZ LUXNIEJ