Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koko2202

cytologia

Polecane posty

Gość koko2202

mam kolejny wynik cytologi 3 grupa. pierwszy taki wyszedl 8 mies temu, teraz powtorzylam i znowu to samo, czy majac 3 grupe jest duze prawdopodobienstwo posiadania raka?.. czekam za wynikami wycinkow i bardzo sie boje

Gość POSIADASZ jakis stan zapalny
pewnie ....idz do lekarza a nie tu zasiegasz opinii :O gdzie pełno nudzącej sie młodzieży z gimnazjów

Gość dffaagftga
GRUPA OPIS OCENA I W rozmazie prawidłowe komórki nabłonkowe bardzo dobry wynik II W rozmazie obecne są komórki zmienione zapalnie jeszcze norma III W rozmazie obecność nieprawidłowych komórek o cechach dysplazji zły wynik IV W rozmazie widoczne komórki atopowe, pojedyncze nienabłonkowe nowotwory złośliwe zły wynik V W rozmazie liczne komórki atopowe zły wynik

Gość dffaagftga
GRUPA OPIS OCENA I W rozmazie prawidłowe komórki nabłonkowe bardzo dobry wynik II W rozmazie obecne są komórki zmienione zapalnie jeszcze norma III W rozmazie obecność nieprawidłowych komórek o cechach dysplazji zły wynik IV W rozmazie widoczne komórki atopowe, pojedyncze nienabłonkowe nowotwory złośliwe zły wynik V W rozmazie liczne komórki atopowe zły wynik

Gość koko2202
ide do lekarza za 2 tyg, mam 46 lat takze powody do stresu mam, a napisalam zeby zasiegnac opini innych kobiet z takim problemem

Gość koko2202
znam ten opis... stresuje mnie fakt czy majac 3 grupe mozna miec raka

Gość koko2202
wychodzi z tego opisu ze tak. 3 grupa lagodne a 4 to juz zlosliwe

Gość koko2202
wychodzi z tego opisu ze tak. 3 grupa lagodne a 4 to juz zlosliwe

koko-poczekaj na wyniki wycinków,miałam 3 grupę i wynik histopatologiczny wykazał dużą dysplazję,konieczna była amputacja szyjki i wycięty fragment również zbadano,wyniki były nieciekawe bo był już nowotwór złośliwy na szczęśce w całości wycięty.Dobra wiadomość to taka ze to 3 grupa więc jeśli nawet wyjdzie coś złego jak w moim przypadku to jest to kompletnie uleczalne,nie miałam żadnej radioterapii czy chemii-3 dni w szpitalu i po krzyku.W zależności od grupy CIN będzie wiadomo co dalej,jeśli to będzie CIN 1,lub CIN II to moze skończyć sie na wypalance lub konizacji,u mnie było CIN III,stąd ta amputacja,-nic strasznego,mogę też śmiało zajść w ciąze-jeśli bede chciała.Trzymam kciuki:)