Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co charakteryzuja fana techno

Z czym kojarzą wam się ludzie słuchający techno?

Polecane posty

Jacy oni są? Ale na serio pytam. bo każda subkultura jest charakterystyczna ci co słuchają rapu to np. skejci albo ludzie noszący bluzy z kapturem i spodnie z krokiem w kolanie, punka słuchają punkowcy, a jacy są fani techno co ich charakteryzuje?

Gość techniacy
majo czyrwone oczy i kolczyk na łechtaczce tudzież żołędzi :O

Gość z narkomanami
bo nikt inny nie potrafiłby wytrzymać dłużej niż 5 minut przy takiej muzyce :(

Gość ssssssssssssssssssshh
panny w krotkich spodniczkach a faceci z opanlona skora i obcisle koszulki i okulary przeciwsloneczne

U facetów do opalenizny i solarium dochodzi żel na włosach i obowiązkowe okulary przeciwsłoneczne nawet jak jest ciemno :)

Wole faceta z żelem na włosach niż łysego karka z dresie W kwestii wyglądu to mylicie techno z metroseksualzmem Ja słucham techno/trance/house razem z moim facetem. Nie widzę, żeby któreś z nas się jakoś wyróżniało na tle innych ludzi. Nie chodzimy na solarium, żelu używam tylko jak robię sobie loki, mój facet w ogóle. Nie mówię już o narkotykach czy papierosach. Btw, krótkie spódniczki i solarki to zauważyłam u lasek, które rozbijają się po klubach, w których z reguły leci jakiś dance albo disco polo. Rzadko w którym klubie tak naprawde dają techno, dlatego dawno już przestałam w takowych bywać

dzięki za odpowiedzi, szukam więcej np. o zachwoaniu technofanów. Jak np z tym że punk bije się ze skinami a hip hopowiec to taki "ziom". A jakz achowuje się fan techno?

Gość ide spac2
nie szufladkuje sie ludzi, ale z moich obserwacji to raczej ludzie prosci, mniej wyksztalceni, nie posiadajacy gustu rowniez w innych dziedzinach dla nich zycie zaczyna sie weekend

Gość :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd
śmieszą mnie takie stereotypy :D ja w życiu na dyskotece nie byłam,podoba mi sie po prostu sama muzyka w życiu sie nie upiłam nie mówiąc o ćpaniu i paleniu jestem taka nawet za grzeczna i cnotliwa ubieram sie normalnie,może nawet za mało kolorowo przy czym ja nie słucham typowego techno,tylko raczej trance ale uogólniając na tego typu muzykę często mówi się też techno... no a poza tym słucham i uwielbiam także rap i rock :P z żadnym gatunkiem jednak nie identyfikuję się subkulturowo,po prostu sama muzyka i tyle. I mysle że większość jest takich ludzi a ci co słuchają tylko jednego gatunku i pod niego sie ubierają i to cały styl ich życia to mysle że mniejszość a ci co chodzą na dyskoteki i ćpają to może wcale nie prawdziwi fani techno tylko po prostu klubowicze,kręci ich ćpanie i zabawa

Gość nasturcja lis
debile!wiecie jaka to jest muzyka techno:O?wy tępaki:O to nie jest takie łubu dubu jak pewnie wszyscy myslicie

Gość DX
wy mylicie puste łby techno z vixą i manieczkami (dla was to jeden chuj) a dla kogos kto wie co to techno i slucha go, wasze wypowiedzi są debilne http://www.topdj.pl/przewodnik/ u gory macie 5 zakladek, trzecia z nich to zakladka techno oraz jego podgatunki, przy kazdym podgatunku jest probka dzwieku, czy jest tam techno o ktorym sie wypowiadacie? otoz nie, to o czym sie wypowiadacie to zakladka HOUSE > podkategoria stupid house... wiec prosze was, nie mylcie porzadnego techno z komercyjnym klubowym gownem!

Gość Szchat
Wiekszosc ludzi poprostu myli pojecia i przypisuje nazwe techno do wielu gatunkow muzycznych. Tak jak w muzyce popowej i kazdej innej znajduja sie podgatunki poprostu dla prostego odbiorcy. Muzyke techno najbardziej mozna zblizyc chyba do Jezz elektro jezz. Powiecmy sobie ze jak np. house jest leka wersja muzyki elektronicznej przyswajalna dla szerszej masy tak muzyka techno jest o wiele bardziej glembsza i skomplikowana a wiec rowniez potrzeba do niej sluchacza bardziej skomplikowanego (inteligentnego) Tak naprawde niewiem czy w polsce sa jakie kluby ktore graja takia muzyke a jak sa to jest to zadkosc. Moim zdaniem sa to ludzie ktorzy przedewszystkim sluchaja muzyki! Patrzac przez pryzmat moich obserwacji sa to ludzie bardzo kreatywni, inteligetni, i czesto tworczy w wielu dziedzinach. Oczekujesz definicji harakterystycznych cech subkulturowych ale raczej takich nie znajdziesz bo to porostu czesto ludzie o bogatym umysle i dobrym guscie z wysoka kultura osobista. Czeste wypowiedzi ludzi w stylu tempa muzyka dla tempakow, solarium ,biale rekawiczki itd. to wypowiedzi ludzi ktorzy prawdopodobnie nigdy nie sluchali tego gatunku. Moze przytocze przyklad muzyki techno dla ludzi niezwiazanych z muzyka elektroniczna czyli techno w dosc lekiej formie aczkolwiek pokazujacy jakie emocje moze niesc ze soba techno. Techno to tez muzyka wymagajaca dobrego sprzetu muzycznego i mam na mysli jakosc. a to przyklad dla was. http://www.youtube.com/watch?v=lwEupl2HEl4 http://soundcloud.com/max-cooper/max-cooper-panacea-glade Mysle ze to najlagodniejsza strona od ktorej mozna poznac techno a zarazem glemboka i uczuciowa. Tej muzyki rowniez slucha sie inaczej ni dody czy lydi gagi:)) Ta muzyka wymaga od sluchacza poswiecenia i uwagi.

Gość szkurwyszyn
nie wiem hu. mnie oni obchodzą

Gość Jolanta herbu Tantala
jezd taka ompreza w moijm mieścię i tam chodzom wszysc y i muwie wam nie mgoge. marihchana to nie wszystko co ci ludźe tm biorą - oczy czernią biją, z pysków, rozwścieczonych jak banda wilków piana toczy się tak jak choroba toczy ziemie polskie i umysły wasze. biada przodkom wypłakującym łzy rozżalenia w niewidzialny rękaw koszuli w miejscu o którym nie przeczytacie w żadnej księdze

Gość gość
Pomyśleć że muzyka Techno sięga początkami do połowy lat 70 a Polacy którzy zasłuchują się w gów...z radia Zet i RmF fm oceniają gatunek muzyki który nosi też nazwę Inteligentnej muzyki elektronicznej.Muzyka Techno jako taka nie jest zbytnio nie ma jakiegoś głębszego przesłania politycznego,chociaż ma duży związek z industrializacją . Amerykańską kolebką tego gatunku jest miasto Detroit i wynikała ona z faktu dużego uprzemysłowienia.Był to rodzaj przekazania w muzyce właśnie tego przemysłowego charakteru. Pozdrawiam .

Gość gość
som dobzi w łóżku

Gość gość
uważam że tego się nie da słuchac na trzeźwo więc stawiam że są albo zjarani albo uchlani

Gość aleksy234
nie wpuścili do berghain wieśniaczek?

Gość gośćdkjfiesufh
joyfashion. pl - Świetne buty w stylu gwiazd za grosze PS-nie złośccie się :)

Gość gość
Mi się kojarzą z moim sąsiadem mieszkającym nade mną. JA GO KIEDYŚ ZAMORDUJĘ.