Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezwidokow//

Szukam pracy i powoli sie poddaje.

Polecane posty

Gość bezwidokow//

Dzien w dzien wysylam cvki, dzwonie i nic.Cisza.A jesli juz cos znajde, to w takich godzinach, ze nie mam z kim zostawic dziecka albo musze placic za opiekunke tyle samo, co zarobilabym. Gdzie sens? Pytam.

Gość kamelijaa
Nie możesz sie poddać i wiesz o tym. ale możesz ponarzekać, od tego jest forum pozdro ;)

Gość bezwidokow//
Dzieki :O Jakos nie moge tego poskladac do kupy. Bledne kolo.

Gość kamelijaa
napsiz coś więcej, jestes samotną mamą? jest babcia? w jakim wieku dziecko?

Gość bezwidokow//
Place opiekunce, zeby zostala z dzieckiem, podczas kiedy jade na rozmowe, albo zabieram je ze soba. Porazka. W przedszkolu nie ma wolnych miejsc, tzn sa od godz 15stej do 18stej, wiec co mi to daje ?

Gość bezwidokow//
Mam faceta, ktory pracuje i ktory rzadko, ale zdarza mu sie wziac bezplatne wolne i posiedziec z corka, kiedy jade na rozmowe. Tak czy siak, kosztuje to nas sporo. Czy ktos kiedys powiedzial, ze szukanie pracy jest kosztowne ? Masakra. No i co z tego, jak i tak jest lipa. Nie to, ze jestem jakas zjebana lub niewyksztalcona, ciezko teraz o prace i w dodatku na jedno miejsce po 200+ kandydatur. No albo wlasnie te godziny. I ok. Pojde do pracy, by zarabiac na opiekunke. Gdzie sens ???? Babcia mieszka baaardzo daleko a poza tym jest schorowana. Druga pracuje i rowniez mieszka bardzo daleko. Zadnej rodziny na miejscu.

Gość bezwidokow//
Corka 4 lata.

Gość rererekumkum rerekumkum
rozwiązanie jest proste. Ogłoś się że zaopiekujesz się dzieckiem w wieku podobnym do Twojego dziecka. Wiem co mówię... szukałam jakiś czas temu niani... I spotkałam przemiłą Panią z rocznym synem. Problem podobny szukała szukała kasa mała dziecka trzeba pilnować. Ot rozwiązanie....

Gość kamelijaa
najlepiej miec dobrą pracę zanim sie zajdzie w ciaże i potem do niej wrócić.

Gość rererekumkum rerekumkum
a to nie.. myślałam,że masz młodsze. To może czas wysłać dziewczynę do przedszkola?

Gość bezwidokow//
Chodzi do przedszkola na 3 godziny dziennie, bo tylko tyle jej przysluguje. Nie ma miejsc, by wsadzic ja na caly dzien, obeszlam wszystkie w okolicy. Nie dosc, ze kosztuja fortune, to jeszcze nie ma miejsc.

Gość kamelijaa
ale 5-latki już muszą obowiązkowo przyjąć.

Gość bezwidokow//
Ja nie mieszkam w Polsce, wiec tu jest troche inaczej.

Gość jdajdkjadsljfl;adfskjg
mój bratanek chodzi do domu malucha za 150zł miesięcznie. Nie dużo chyba.... poszukaj jakiegoś rozwiązania, A sąsiadki? żadna babcia nie chciałaby dorobić do emeryturki? Niestety trzeba zapłacić... ale... też oddaje połowę na nianię. Innego wyjścia nie ma... dobre i 1/2wypłaty niż żadna.

Gość bezwidokow//
Nie ma takiej opcji, ze oddam dziecko w rece kogos nieuprawnionego. Zreszta tutaj to nielegalne i gdyby cokolwiek sie nie daj bog stalo, odpowiadac bede przed sadem.

Gość prooror
a gdzie mieszkasz jak nie w Polsce?tam etz kiepsko z opieka panstwa nad dziecmi?

Gość kamelijaa
mój chodzi do klubiku na 100h miesięcznie za 550 zł, z wypłaty zostaje mi na waciki, ale mam wpis w cv i doświadczenie, jak poleci do przedszkola będzie mi łatwiej znaleźć dobrą pracę. Na razie trzeba sie przemęczyć.

Gość bezwidokow//
Dziecku w takim wieku przysluguja tylko 3 darmowe godziny od pn- do pt. Reszta to opiekunki od 5 wzwyz. Przedszkola zawalone, brak miejsc.

Gość bezwidokow//
W Anglii.

Gość ZNAM TEN BÓL !
..ja suzkam od 4 miesięcy :( też wysyłam cv przez neta, dzwonię, chodzę po marketach oddawać i wszędzie cisza . Już nawet przez konkretne znajomości próbowałam :/ a w między czasie staram się o dziecko i też nic :(

Gość bezwidokow//
W sumie poprzednie miesiace byly dosc nieciekawe, zastoj. Moze teraz sie cos ruszy. Najsmieszniejsze jest to, ze tak namawiaja do powrotu do pracy ( mnie nie trzeba ), ale zadnej organizacji , jesli chodzi o opieke dla dziecka.

Gość ZNAM TEN BÓL !
No niestety, ja bez dziecka i mam problem a dyspozycyjna jestem praktycznie cały czas . Niby spędzam dużo czasu z chłopakiem, sprzątam w domu i jakoś ten czas zapełniam,ale i tak czuję się jakaś nie potrzebna bez tej pracy. Tym bardziej,że teściowa ciągle czy coś znalazłam, znajomi tak samo....i patrzą na mnie tak jakbym nie szukała, a nie,że tej pracy nie ma . Masakra :):)

Gość jdajdkjadsljfl;adfskjg
Jakie masz doświadczenie? co umiesz robić? Wykształcenie? No nie może być aż tak źle przecież. Kiedys na forum jakimś czytałam o child Tax Credits. coś tam było że jeżeli wypracujesz xx godzin tygodniowo zwracają Ci koszty 80% chyba. Pod warunkiem że będzie to opieka zarejstrowana. przedszkole lub właśnie zarejstrowana opiekunka. Jeżeli nie idzie tak... to cóż musisz przecierpieć i poczekać aż mała pójdzie do szkoły, lub płacić niani

Gość bezwidokow//
I tak jak mowie. Mialabym juz 2 prace, ale nie znalazlam nikogo, kto by sie zajal dzieckiem od 7.30. Tzn znalazlam opiekunki, ale zaspiewaly sobie 6/h, wiec tyle co ja zarobie. I odechcialo mi sie wszystkiego. Owszem, sa tu dotacje, ale biora pod uwage zarobki pary, wiec jesli przekraczamy limit nawet o 100 funtow, to nie nalezy nam sie nic. Choc wcale nie jest tak, ze moj facet zarabia kokosy. Tez ledwie starcza, dlatego chcialam pojsc do pracy..No bledne kolo, porazka.

Gość bezwidokow//
Tak, wiem o dotacjach, ale sa one dla osob o bardzo niskim dochodzie. No coz..Bedzie mi sie trzeba pogodzic z pracowaniem tylko na opiekunke :( a chcialam miec satysfakcje z pracy i cos pieniedzy dla siebie. Druga sprawa, ze rzeczywiscie z praca nie jest tak kolorowo. Wszedzie zaczynaja placic minimum.

Gość bezwidokow//
Poki co zarejestrowalam sie jako bezrobotna, zobaczymy. Moze pomoga mi cos znalezc. Moze szybciej niz na wlasna reke. Mam nadzieje, ze nie sa tak bezuzyteczni jak urzedy w Polsce :) Mam spotkanie w piatek, zapytam sie dokladnie co w mojej sytuacji i jak bedzie wygladac sprawa opieki nad dzieckiem, czy dostane jakis zwrot itd.

Gość prooror
serio tak kiepsko w Anglii?a chcialam tam wyjezdzac,eh...w jakim miescie mieszkasz i na jakih stanowiskach placa minimum?

Gość bezwidokow//
Wiesz..juz nie ejst tak jak kiedys. Mieszkam w samym Londynie. Mieszkania, domy masakrycznie drogie. Srednio zarobisz ok 1000- 1100 lub 850 ( minimum) na poczatek, po jakims czasie mozesz dostac wiecej, to zalezy gdzie pracujesz. Mowie o stanowiskach jak sprzedawca w centrach handlowych, nexty, zara, inne sklepy. Recepcjonistki, obsluga klienta.

Gość wolę zapierdalać 6 dni
przyjedź do polski to juz na lotnisku strzelisz sobie kulkę w łeb,jak ci tam źle

Gość bezwidokow//
No na pewno masz racje, ze w Polsce nie jest lepiej. Nie chodzi o to, ze mi jest zle. Zaczynam czuc sie zle bez pracy po prostu. To wszystko. I dodatkowy grosz tez przydalby sie.