Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madzia1322

piersi a ciąża

Polecane posty

Witam ! Od 2 dni na piersiach pojawiły mi się bardzo wyraźne niebieskie żyły w dodatku piersi zrobiły się pełniejsze. Pojawiła się wokół brodawek ciemna obramówka. W dodatku bolą mnie sutki. Pytanie moje brzmi, czy to jest pewny objaw ciąży? Czy mogę mieć jeszcze wątpliwości. Dodam, że z mężem współżyliśmy w okresie dni płodnych, oraz że moje piersi przed @ nigdy się nie zmieniały. Pojawiły się w dodatku wodne upławy koloru białego. Jest ich sporo. Proszę o odpowiedzi.

Gość mnbvrx
czy to jest pewny objaw ciąży Zrób test.

Gość Maatrioszka
Jeśli jesteś faktycznie w ciąży, to normalne.

Gość Jo-------anna
U mnie był taki objaw, ale czy jest pewny... Nie mniej jednak życze powodzenia :)

Właśnie jutro mam zamiar zrobić test jak najbardziej, ale już nie mogę usiedzieć i postanowiłam zapytać was, bardziej doświadczone. Czy te objawy mogą dotyczyć czegoś zupełnie innego, czy to jednak ciąża.

Gość chomiczek 1982
ja takie objawy miałam i mam ..... jestem w 7 tyg.

Gość chomiczek 1982
też - częściej na dzień zmieniam wkładki niż zwykle to było..

Gość Pannacotta
To nie upławy, tylko zmiana wydzielania śluzu.

Gość a tak tylko pytam
zmierz temp. w pochwie- u mnie w ciazy nie spadala ponizej 37

Gość chomiczek 1982
To mogłaś kupić 2 testy. Jeden zrobić od razu, a drugi po nocy.. Ja tak zrobiłam, potem trzeci - wszystkie testy po 2 sekundach wyszły z 2 kreskami.

Pannacotta - uważasz, że jest to objaw ciąży, że to wsazystko co się dziwnego dzieje w moim organizmie to jednak to ? chomiczek 1982 - dokladnie mam to samo. Piersi bolą ogromnie tylko formalność - test. Jednak na[pisalam na forum z ciekawosci;)

Gość Pannacotta
Madziu - nie wiem, ale objawy to sugerują. Test rozstrzygnie.

chomiczek 1982 - pewnie, test z rana zrobię. Jednak chciałam się dowiedzieć jak inne przyszłe mamuśki to przechodziły

Pannacotta - bardzie dziekuje za udzielenie odpowiedzi :) oby się udało a jaka jest normalna temperatura pochwy?

Gość a tak tylko pytam
nie wiem dokladnie jaka jest temp ale w ciazy jest podwyzszona, tzn powyzej 37. kiedys mierzylam w calym cyklu i roznie bylo- 36,4-36,7 ale nigdy nie przekroczyla 37. dopiero w ciazy podskoczyla

Ja szczerze mówiąc nigdy nie mierzyłam, ale gdzie nie weszłam na forum czytać to własnie wynosiła ponad 37. dodatkowe objawów brak oprócz wymienionych wyżej. Powiększone, bolące piersi są podobno pierwszą oznaką ciąży.W dodatku te żyły i ciemne otoczki brodawek. Ciekawe, czy się udało :)

Gość a tak tylko pytam
ja na poczatku mialam takie objawy jak na okres, tzn. bolace piersi, rozdraznienie, wiekszy apetyt. Gdyby nie to, ze okres zawsze mialam regularnie, to nie myslalabym ze jestem w ciazy. Zrobilam 3 testy- pierwszy wieczorem- dwie kreski, drugi rano (gdyby ten wieczorny sie mylil :D )- dwie kreski a trzeci zrobilam chyba dla pewnosci bo wierzyc mi sie nie chcialo :D dlugo sie staracie?

pół roku, ale brałam tabletki antykoncepcyjne i odsatawiłam je. Ta temperatura w pochwie jest dość wysoka a miesiaczka powinna nastapić dopiero za tydzień. Cieszę się, że Tobie sie udało ;)

Gość a tak tylko pytam
powiem Ci szczerze, ze to ciaza z zaskoczenia byla :D w pierwszej chwili- szok! a pozniej niesamowite szczescie. Teraz to szczescie ma 4,5 miesiaca a ja patrzac na te mala, usmiechajaca sie buzke jestem taka szczesliwa, ze nie da sie tego opisac. Dodam tylko, ze jestem juz dosc wiekowa jak na pierwsze dziecko :D i dziekuje losowi, ze zadecydowal za nas. Tobie tez sie uda- mam nadzieje, ze juz sie udalo :) zrob test i koniecznie napisz jaki wynik :)

No to tylko życzyć aby nie chorowało, miało apetyt i nie dawało w kość kochanej mamuśce ;) Z pewnością dam znać czy jest to jednak maleństwo, mam nadzieje. :) Te objawy są dość jednoznaczne, ale różnie to bywa w przyrodzie;)

takie zylki to byl moj pierwszy objaw ciazy takze wszystko mozliwe ze i tobie mozna pogratulowac :)

cinamoonka - jak już pewnie przeczytałaś to nie jedyny objaw.:) A co z podwyższoną temperaturą u Ciebie?:)

mialam 37 po tym jak podejzewalam ze moge byc w ciazy a wczesniejszych cykli nie mierzylam :) ja zrobilam test w 12 dniu po owolacji i wyszla bladziutka kreska taka ze ja sama ledwo ja widzialam ale jak kupilam elektroniczny to pokazalo mi 1--2 tydzien ciazy

Gość a tak tylko pytam
dziekuje, poki co (odpukac) nie choruje, apetyt jest ale ostatnio w kosc daje- zaczyna sie chyba zabkowanie. uciekam juz, jutro tu zajrze, dobrej nocy 🖐️