Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tylkomniekochaaaj

Obumarły płód

Polecane posty

Gość tylkomniekochaaaj

Witam, Zaszłam w ciąże 7 tygodni temu. Wszystko było wporządku płod miał 21 mm, dziś byłam na kolejnych badaniach usg i wykazało, że płod się pomniejszył ma 17 mm co powinien mieć już 3 cm. Lekarz ginekolog powiedział, że płod najprawdopodobniej obumarł, bo tętna nie wyczułi się pomniejszył... Mam przyjśc na wizytę jescze w przyszłym tygodniiu, ale lakarz daje 2% szanse, że płod żyje... Nie znam się na tym jestem kompletnie załamana.... Czy jest szansa, że mógł nie wyczuć tętna, czy coś cokolwiek/? ;( Zdarzają się tego typu przypadki a mimo tego płod dalej żyje?? proszę o odpowiedz.

Gość wsaws
w 7 tyg 3 cm??

Gość tylkomniekochaaaj
ne wiem nie znam sie . tak mi lekarz powiedzial

Gość małamimimi mi
to nie był płod tylko zarodek

Gość Jo-------anna
Moje dziecko w 6 tc miało 3.3 mm. Nie znam się, ale mam nadzieję, że jednak żyje i wszystko będzie dobrze..

Gość DariaxD*
zrób ponowne badanie u innego lekarza

Gość fghdfhg
Nie wiem w jakim tempie się rozwija zarodek, ale u mnie w 12t6d miało prawie 7,6cm.

Gość sprawdz u innego
lekarza!!!

Gość fghdfhg
ja bym poszła do innego lekarza prywatnie co ma b., dobry sprzęt, całą ciążę chodziłam prywatnie robić usg i nie żałuję wydanej kasy, bo było warto,. najgorzej jak gin pracuje na starym sprzęcie

Gość nimmi
zrób sobie dwa razy beta hcg z krwi w odstępie 48godz. powinien być przyrost o 66%. to ci pomoże.

Gość COOO???
Ja bedac w 1 ciazy mialam robione 1 usg, ciaza 6 tygodni i 4 dni (liczona od dnia ostatniej miesiaczki), synek mialm 7 mm i byla to normlna wielkosc zarodka. 3 cm na tym etapie jest niemozliwe :o Syn urodzil sie w dzien terminu z waga 4275 gr.

Gość Jo-------anna
Rozwija się bardzo szybko i właśnie koło 12 tc ma już 7- 8 cm.

Gość nimmi
u mnie w 6t4d zarodek miał 12mm a pęcherzyk ciążowy 23mm może z tą wielkością chodziło o wielkość pęcherzyka a nie zarodka. tym bardziej że nie było akcji serca.

Gość Jo-------anna
No miał 3.3 mm.tc 6+0 I jest wszystko w normie, teraz jestem w 16 tc :)

W 7 tc nie ma jeszcze akcji serca, serce "rusza" w 8. Idz na konsultacje do innego lekarza.

Gość COOO???
missdood - nieprawda! U mnie bylo widac serduczko w 7 tc! W obu ciazach! Chyba, ze nie wiadomo kiedy nastapilo zaplodnienie, wtedy faktycznie mozna sie pomylic w ogole co do tygodni i wtedy serduszko moze nie byc widoczne.

Gość nimmi
co ty gadasz że dopiero w 8tc serce zaczyna bić? u mnie dwa razy (w dwóch ciążach) usg wykazało że w 6t4d było serce widoczne. Z tym ze w jednej ciaży wiek był wg usg a nie om bo miałam nieregularne cykle i nastąpiło opóźnienie owulacji. płód może się rozwijać swoim tempem ale ważne aby rósł. dlatego moim zdaniem warto zrobić beta hcg.