Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oihihi

jecie codziennie slodycze??

Polecane posty

Gość oihihi

?

Gość saaawqwe
Tak, jem codziennie i to duzo. Uwielbiam zwlaszcza wafelki w ciemnej czekoladzie i rozne czekoladowe cukierki. Zawsze tak jadlam i nie mam problemow z waga, jesli to mialas na mysli.

Gość ugabugalalala
Taaaakkkk:)

Gość oihihi
ja chce rzucic ten durny zwczaj ale mamusia wciaz dokupuje nowe poklady slodkosci i ciezko sie powstrzymac

Gość No w sumie..
A ja nigdy nie jem słodyczy, bo ich zwyczajnie nie lubię :P aa facet jestem

Gość oihihi
wiem wiem faceci to tylko miecho lubia:o

Gość qwertyuuuuuuusy
jestem kobieta i tez wole miecho niz slodycze:)

Gość No w sumie..
Dokładnie ;) byle nie za tłuste, bo mnie bierze na wyniociny (byle czego też nie jem.. I nie chodzi mi o jakieś drogie żarcie :D )

ja też jestem uzależniany od słodyczy Sto lat temu przeciętny Europejczyk zjadał 5 kg cukru rocznie, dziś około 42 kilogramów. Cukier jest wszędzie. W chlebie, wędlinach, sosach, napojach, lekach... I wcale nam to nie przeszkadza, bo kochamy słodycze. Na dodatek uzależniamy się od nich bardziej niż od narkotyków. Żeby to udowodnić, francuski uczony Serge Ahmed przeprowadził pewien eksperyment. Podawał szczurom jednocześnie słodzoną wodę i kokainę. Aż 94 proc. zwierząt wybierało słodki napój. Nawet te, które już wcześniej dostawały narkotyki i mogły się od nich uzależnić, wolały cukier. Podobne wyniki osiągnęli amerykańscy naukowcy, co więcej ich szczury przez kilka tygodni karmione cukrem, nagle pozbawione słodkiej trucizny stawały się rozdrażnione, miały palpitacje serca i nie były w stanie wykonać najprostszego zadania. Zupełnie jak narkoman, któremu odstawiono narkotyk. Uzależnienie zwierząt od cukru nie znikało nawet po bardzo długim czasie. Inne doświadczenie przeprowadzone na myszach pokazało, że zwierzęta były gotowe znieść najbardziej bolesne elektrowstrząsy, byle dostać swoją porcję czekolady. Tymczasem liczba cukrzyków na świecie rośnie w zastraszającym tempie. Jest ich dzisiaj 336 milionów, a w 2030 roku liczba ta sięgnie pół miliarda. Jeszcze szybciej przybywa ludzi otyłych. Amerykanie zjadają o 425 kalorii więcej niż 30 lat temu, a Polacy już ich przegonili. Tempo przyrostu grubasków w naszym kraju jest 10 razy wyższe niż w Stanach. Dotyczy to szczególnie dzieci. Pod ostrzałem uczonych i lekarzy znalazły się więc słodycze sprzedawane w szkolnych sklepikach, a przede wszystkim napoje z bąbelkami. Napoje te zawierają sporo soli, aby zwiększyć pragnienie (oraz substancje przeczyszczające, moczopędne, dzięki czemu znajdzie się miejsce na kolejną puszkę). Smak soli można ukryć jedynie za pomocą gigantycznej dawki cukru. Pediatra Robert Lustig z University of California w San Francisco na łamach pisma naukowego „Nature apeluje: Należy zakazać sprzedaży słodzonych napojów gazowanych nieletnim. A dorosłym godziny sprzedaży znacząco ograniczyć. Podatek od tych napojów powinien zostać natychmiast podniesiony, aby ich cena wzrosła przynajmniej dwukrotnie (). Zagrożenie zdrowia wywołane nadmierną konsumpcją cukru jest tak wielkie, że usprawiedliwia to wprowadzenie regulacji podobnych do tych, na jakie zdecydowano się w przypadku alkoholu czy nikotyny Newsweek, nr 9/2012

Gość oihihi
zazdroszcze ja za miesem nie przepadam jem raz w tyg a slodkie moge kilogramami jesc;/

Gość No w sumie..
Quwertuusy, no i tak trzymaj ;)

Gość No w sumie..
Merkaba, mogłeś podać link, a nie wklejać cały tekst.. Mało komu chce się te wypociny czytać (ja przeczytałem :classic_cool: )

Gość oihihi
tez przeczytalam