Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dobrze prawisz

wzrosły ceny jaj bo jest zakaz chowu jlatkowego kur. co sądzicie?

Polecane posty

Gość dobrze prawisz

ja jestem gotowa płacić więcej za jaja bo uważam chów klatkowy za niehumanitarny, wręcz nieludzki.a co Wy sądzicie o tej inicjatywie? wolelibyście tańsze jaja ale z chowu klatkowego czy w popieracie tę inicjatywę?

Gość przyszła inzynierka
popieramy zwierzeta czuja powinny sobie wolno biegac po podworku nawet jesli jajko mialo by kosztowac 2 zl

ta cała ekologia i prawa zwierząt doprowadzą nas do ruiny i oczywiście będą bardzo rygorystycznie sprawdzane przez unijne komisje , ale tylko w krajach nowej unii ,w starej będą przymykać oko

Gość dobrze prawisz
Ester, czyli uważasz, ze nikt nie powinien interweniować gdy zwierzęta są wręcz torturowane (poczytaj o chowie klatkowym)?

Gość jak moglas pic???
dobrze prawisz...a dlaczego podrożały tez inne jaja - nie tylko te z chowu klatkowego? a tobie przyszła inżynierko radzę policzyć ile teraz kosztuje jajecznica dla 4-osobowej rodziny i ile kosztowac bedzie przy proponowanej przez ciebie cenie. oczywiscie nie masz rodziny i pewnie jestes jeszcze na utrzymaniu rodziców prawda?

Gość przyszła inzynierka
nawet nie chce o tym czytac i tego ogladac, wole nie wiedziec :( ale wiem ze to koszmar :( biedne kurki, swinki, krówki , kroliczki doswiadczalne myszki, szczurki :( to jest wrogi swiat :( to jest zlo :( boze , jest coraz gorzej :( i kazdy jest obojętny :(

Gość dobrze prawisz
ja jestem wege, ale to akurat nie ma nic do rzeczy. nawet gdybym jadła mięsko to by mi przeszkadzało, ze zwierzęta są zabijane w niehumanitarny sposób, rozumiem ze to Ci wisi?

Gość przyszła inzynierka
my sobie chodujemy 5 kurek, jajek mamy pod dostatkiem, pysznych zdrowych a i kurki sa szczesliwe nawet daja sie zlapac i glaskac, a jak jest cieplo wydlubuje im z ziemi dzdzownice :)

Gość oooOOOooo
taa a najsmieszniejsze jest to ze ceny podniesli naqwet ci co nie prowadza hurtowej hodowli a sprzedaja po prostu jajka swoich kilku kur :O

Gość dobrze prawisz
inżynierka, ale nie każdy może mieć swoje kurki (jak mieszka w mieście). niemniej popieram:)

Gość przyszła inzynierka
jem mieso, nie uwazam ze to cos zlego, zle jest traktowanie w taki straszny sposob zwierzat. zwierzeta powinny byc traktowane i zabijane humanitarnie tak by jak najmniej cierpialy.

Gość ble ble bleee,,,,,,,,,,,,,,,,,
Też jestem za tym aby kury miały wolny wybieg i same sobie dziubały choćby jajka miały być droższe. Ale czy tak będzie w rzeczywistości, czy hodowcy nas nie będą oszukiwać, czy te jajka będą naprawdę zdrowe i bez żadnej chemi? Ja w to nie wierzę!!!

Gość jak moglas pic???
inżynierka...CHÓW I HODOWLA - ZAPAMIĘTAJ CHOCIAZ TYLE Z ORTOGRAFII :P wg mnie zwierzęta hodowlane trzymane sa w skandalicznych nieraz warunkach.nalezy im sie polepszenie bytu - tzw. dobrostan ( jestem po AR, wiem co mówie :P ) ALE jesli z tego powodu mam za jedzenie płacic 100% więcej to poprosze o jakieś realne argumenty. zwiekszają się koszty utrzymania kur w klatkach - ok, więc ja chce kupić jaja z wolnego wybiegu - DLACZEGO ICH CENA TEZ POSZŁA W GÓRE?!

Gość dobrze prawisz
czyli jak widać wielu z Was jednak popiera tę inicjatywę

Gość przyszła inzynierka
dziekuje za zwrocenie uwagi, teraz na pewno zapamietam :P chów :D hodowla :D

Gość przyszła inzynierka
wszystko zdrożeje, ale co tam wzrost gospodarczy najlepszy w UE, jestesmy zielona wyspa :)

Mnie ciekawi, ze w myśl dyrektywy UE klatki mają byc o 30% większe, a wzrost cen notuje się na poziomie 100% i więcej. Pomijając juz fakt, że podrożały wszystkie jaja i z chowu swobodnego i wielkich ferm klatkowych. Jak dla mnie standardowo ceny sa ostro zawyżane, tłumaczenia że aż o tyle trzeba podnieść cene przez dyrektywę Unii jest śmieszne. Można to porównać do zawyżanych cen cukru jeszcze całkiem niedawno.

Gość wwrrr
I dobrze, mniej sie bedzie tych jajek jesc, ale przynajmniej beda wartosciowe. Tylko niepokojace, jesli faktycznie wzrosla cena tych z wolnego wybiegu, faktycznie. Ja akurat za jajka place duzo, bo jem ekologiczne, ale tez i nie mieszkam w Polsce i tu jest to latwiejsze i bardziej oplacalne.

Gość przyszła inzynierka
godne zycie zwierzecia jest wazniejsze niz pieniadze!!!!!!

Gość wwrrr
30% wieksze? Mala ta rewolucja. To w koncu jest zakaz, czy zmiana warunkow?

Gość przyszła inzynierka
no wlasnie 30% wieksze? co to zmieni? :/

Gość dobrze prawisz
nie no z tego co słyszałam to jest zakaz chowu klatkowego...

Gość Oczywiście że
kury są nadal w klatkach tylko klatki mają być większe.Kolejny idiotyzm Unijny.

Gość przyszła inzynierka
to jak to w koncu jest? lepiej zeby byl zakaz chowu kur w klatkach :(