Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takaaajaaa23

problem z sadzaniem polrocznego niemowlaka

Polecane posty

Gość takaaajaaa23

Zaczynam powoli uczyć siedzieć mojego polrocznego synka i tu jest właśnie problem bo jak chcę go posadzić to on chcę juz wstawać i dość się juz trzyma na tych nogach. Czy to jest źle jak on tak juz zaczyna stawać i czy nie jest za maly?

Gość Błagam Cię
Ty się puknij w dekel !!! Sadzać ? Dziecko ma samo usiąść !!! Półroczne ? Tyś zwariowała !?

Gość nimmi
zasada jest taka sama i do siedzenia i do stania. jeśli dziecko samo siedzi albo samo wstaje to jest ok. jeśli sadzasz i podpierasz żeby usiedział albo stawiasz dziecko to znak że ono nie jest gotowe,

Gość inglesiana1qaa
nie stawiaj na nozki,uszkodzisz mu stawy,jesli chce wstawac to lepiej przenos go do pozycji kleczacej.najpeirw dziecko ma siadac,pozniej kleczec i wspinac sie do siadania.

zwykle dzieci ucza sie siadac z raczkowania czy tez kleku popartego. czesto ludziom sie wydaje ze najpierw powinno byc siedanie a w praktyce nie do konca tak jest

Gość dziecko uczy siadać...
ja pierdzielę, skąd się takie nienormalne biorą :O

alonuszka - mój synek (roczniak) nie raczkuje i nie robi klęku podpartego. Siada z leżenia na plecach podnosząc się głównie mieśniami brzucha, czasm podpierajć rączką. Do autorki - nei rób nic na siłę. Czy myslisz, że jak mu nie będziesz pomagać to nie usiądzie i nei stanie przez lata? :-) Jak nadejdzie jego czas to i usiądzie i stanie - dziecko samo wie kiedy.

Agawa- napisałam, ze zwykle i tak jest najzdrowiej, naturalnie. Przynajmniej według mojej wiedzy i rehabilitantów mojego dziecka. Co nie znaczy, że inaczej się nie zdarza bo syn kuzynki od 4 miesiąCA ROBIŁ TO SAMO. TYLKO pisałam o tym bo ktoś mówił, że dziecko najpierw powinno usiąść a później klęczeć a to nie zupełnie tak

mój synek ma teraz 8 miesięcy. już sam wstaje (zaczoł jak miał 7), ale siadać sam nie umie. z tego co wiem są takie dzieci które nie siadają tylko odrazu idą na nogi. mój chrześniak tak miał. nie sadzaj dziecka na siłe i nie stawiaj. wiem, że jest to uciążliwe zwłaszcza jak zaczyna się karmić z łyżeczki lepiej by było na siedząco. poczekaj jeszcze troche może sam załapie.