Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sniezynka999

Pominięte dwie tabletki antykoncepcyjne a ciąża

Polecane posty

Gość sniezynka999

Biore tabletki juz 4lata. Zawsze bralam regularnie. W czwartek wzielam pierwsza tabletke a 2 i 3 czyli w piątek i sobote zapomnialam wziasc a odbyl sie stosunek w te dwa dni ale nie bylo wytrysku. A w niedziele wzielam te dwie zalegle i o stalej porze trzecia. I byl stosunek w poniedziałek ale bez wtrysku do pochwy. Zrobiłam test po 8 dniach byl negatywny i potem zrobilam po 14niach i tez byl negatywny. Czy nie mam sie bac ze bede w ciąży??

Gość do adelaaaaaa
nie w ciązę jest trudno zajśc, test ci nic nie wykaże przed dniem spodziewanej miesiączki, a jak juz ja dostaniesz to nie pisz czy jesteś w ciąży. ciąza=brak miesiączki, miesiączka=brak ciąży. a te mieszączki w czasie ciąży to plamienia, a nie miesiączki

"test ci nic nie wykaże przed dniem spodziewanej miesiączki" No niekoniecznie. Przy braniu tabletek ta zasada nie do końca ma podstawy, bo owulacja może się odblokować w dowolnym momencie, niekoniecznie dwa tygodnie przed krwawieniem z odstawienia. Test wykonany dwa tygodnie po stosunku powinien już być wiarygodny, a skoro nie było stosunku z wytryskiem to raczej nie ma się czego bać.

Gość sniezynka999
To jak po 14dniach wynik byl negatywny to w ciazy napewno nie jestem??

Gość kaska300
moze jestes,a moze nie. Z testami jest roznie. Powtorz za kilka dni jak masz watpliwosci.