Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kassssia767

ABORCJA!!! MOJA przyjaciółka jej dokonała, POMOCY !!

Polecane posty

Gość Kassssia767

Piszę jeszcze raz, bo był wcześniej mały odzew. Mmam 14 lat dopiero ale mam problem, z którym nie mogę sobie poradzić Moja najlepsza przyjaciółka Dagmara, o 2 lata starsza odemnie usunęła ciążę ;( Namówili ją do tego rodzice, mówili, że to wstyd, jak ona się w szkole pokaże itp. Próbowałam ją przekonać by tego nie robiła, że to nie koniec świata, że sobie poradzi itp. ale to nic nie dało, nie posłuchała Teraz jej w strasznym dołku jak jej pomóc ?

Gość b.e.a.t.a
Kazda niechciana ciaza to tragedia dla kobiety, tym bardziej tak mlodej. I niewazne czy skonczy sie aborcja czy nie. A jak chcesz pomoc przyjaciolce, to po prostu traktuj ja normalnie, zyczliwie, nie wypominaj i badz przyjaciolka po prostu.

Gość Kassssia767
Staram się, jestem taka jak napisałaś, ale mam wrażenie, że jest z nią z dnia na dzień coraz gorzej ;(

Gość Kassssia767
Up ! odpowiadacie na jakieś zboczone tematy a na normalne nikt nie wchodzi ;(

Gość namma
a co można poradzić? Chyba tylko wizytę u specjalisty -psychiatry.

Umów ją do psychologa bo jak wpadła w depresję to sama jej nie pomożesz. Miałam kiedyś znajomą, którą ojciec namówil na aborcję choć byla starsza niż Twoja koleżanka. W rok po tym jak jej dIecko miało przyjść na świat naćpała się i pocięła sobie twarz żyletką...

Gość Kassssia767
Proponowałam ale nie chce iść nigdzie. Całymi dniami siedzi w domu, olewa szkołę, z nikim nie chcę gadać nawet ze mną ;( Staram się nie narzucać ale chcę tylko pomóc, boje się, że zrobi sobie coś złego, ma do tego skłonności ;(