Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babeczka112

jak napisac odwołanie do sadu

Polecane posty

Gość babeczka112

witam,prosze kogos madrego o pomoc. skreciłam kolano,miałam gips i l4,opłacam ubezpieczenie w pracy w amplico ale nie dostałam odszkodowania i moge napisac odwołanie do sadu,podpowiedzcie mi prosze jak sie to pisze i do jakiego sadu,mieszkam w Rybniku

Gość alebaba
Najpierw musisz mieć decyzję ubezpieczyciela o odmowie przyznania odszkodowania wraz ze szczegółowym uzasadnieniem tej odmowy. Bez takowej nie masz od czego odwoływać się. Jak to jest w Twoim przypadku, jakie masz dokumenty?

Gość Emmett Fitz-Hume
Odwołanie od czego? Moim zdaniem powinnaś wnieść pozew o zapłatę przeciwko ubezpieczycielowi jeśli odmówił wypłaty odszkodowania.

Gość babeczka112
dostałam pismo ze lekarz orzecznik stwierdził ze noga jest zdrowa i nie maja podstaw zeby mi wypłacic odszkodowanie

Gość babeczka112
dostałam pismo ze lekarz orzecznik stwierdził ze noga jest zdrowa i nie maja podstaw zeby mi wypłacic odszkodowanie

Gość alebaba
Dokładnie przeczytaj warunki ogólne ubezpieczenia, idź jeszcze z tym orzeczeniem (od Ubezpieczyciela) do swojego lekarza i poproś o jego opinię. Sprawdź, czy odpowiedź od Amplico jest zatytułowana"Decyzja" i czy są tam podane środki odwoławcze od tej decyzji.

Gość Emmett Fitz-Hume
To chyba lekarz orzecznik ZUS. Do Amplico powinnaś zgłosić odrębnie szkodę- zgodnie z warunkami ubezpieczenia.