Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ostro zdołowana wczoraj i dziś

wraca lato, wraca moja zmora... ;(

Polecane posty

czyli nadmierne pocenie się... nawet do przystanku jeszcze nie dojdę, a już będzie leciało po plecach, po dekolcie, po twarzy... nawet usiąść nie można bo dupa mokra, zgięcia w kolanach... w ogóle mam tak że w czasie upałów czy wysiłku fizycznego to jestem mokra dosłownie wszędzie, całe ciało, to jest masakra jakaś całe ubrania mokre :( nie mogę kolorowych ubrań założyć bo widać ostro plamy :( nic nie pomaga, tabletki, szałwia, nic... :(

a najgorsze jest to, ze tam gdzie powinno mis sie robic mokro to mam zawsze sucho.

nie chleje, a pytałam o to różnych lekarzy to słyszałam ciągle że taka moja natura, tyle że przez to to depresję ciągle łapię i wstydzę się z domu wychodzić

Tez to miałem przy nadmiernym wysiłku.Z wiekiem Ci to przejdzie.

Gość powiem tyle
idź do endokrynologa, to wygląda na zaburzenia hormonalne (prywatnie idź bo się nie doczekasz)

Gość Izka tralallaa
wspolczuje ci bo cie rozumiem. Mam tak samo...w sumie to najwiekszy problem mam z pachami i plecami. Po plecach upale az czuje jak mi krople pou po plecach leca....masakra jakas. Pod pacha to jeszcze jakiegos antyperspirantu uzyje, chociaz nawet te najlepsze malo pomagaja, ale co na plecy? Jak to ktos wczensiej napisal- ze to lojotok - to nie zaden lojotok. Lojotok to zupelnie co innego. Sa jakis zabiegi - zastrzyki - na te dolegliwosci, ale niestety nie stac mnie na to narazie ...masakra!

Gość na pohfie tez jestes mokra
??

cały czas jestem pod kontrolą endokrynologa i ponoć wszystko jest ok... a lat mam 23 więc wydaje mi się że okres dojrzewania powinien mnie już opuścić, tak samo trądzik się mnie trzyma zawzięcie

Gość Izka tralallaa
ja bylam u endokrynologa - wszytsko ok. No wiec taka nasza natura....ale to nie od wysilku !Po prostu np. stoisz kilka minut na sloncu, a nawet nie na sloncu tylko wystrczy ze goraco jest i juz pot leci..w sumie az woda splywa!!!! masakra

Gość Takie jest życie...masakra
Idź do apteki teraz jest jakiś środek na nadmierna potliwosc moja siostra używała i podobno rewelacja

dokłądnie tak Iza, nie tylko w stresie czy przy wysiłku, wystarczy że jest trochę cieplej i płynie po mnie jak z kranu :(

antyperspiranty, tabletki, herbatki, kąpiele w ziołach... nic nie pomaga nawet odrobinę

Gość powiem tyle
a miałaś badany poziom hormonów?

Gość Izka tralallaa
tak sa takie srodki na pot w aptece. Uzywasz raz na tydzien ale tez u niektorych osob strasznie podraznia skore i zadrapac sie idzie czyli np. u mnie bo ja jstem podatna na rozne uczulenia. A poza tym przeciez mozn je stosowac tylko pod pachy a co np. z plecami? No z plecami to jest najwiekszy klopot. Bo pachy wiaodmo....moge isc do toalety, przetrzec chusteczkami wilgotnymi i uzyc ponownie antyperspirantu a co z plecami albo z przuchem? W sumie jezeli chodzi o plecy to najgorzej jest po srodku...tam to pot az splywa ciurkiem. Kark tez mam czesto mokry....i srodek brzucha :(

miałam parę lat temu, ale wtedy też się pociłam a nic raczej nie wykazało

Gość Izka tralallaa
czytalam ze pokrzywa pomaga, zarowno kapiele jak i picie naparu z pokrzywy. Sprobuje bo tego jeszcze nie stosowalam.

Gość wspaniale po prostu
perspi block kupisz w aptece. powinno pomoc

Gość Takie jest życie...masakra
Ale ona ma tabletki a nie antyperspirant!! Miała zawsze taki sam problem jak ty a gdy bierze tabletki problem znika... Zapytaj w aptece jutro bo za późno jest zebym dzwonila do siostry i pytała o nazwę...

Gość powiem tyle
cukrzyca to może być też albo coś z nerkami, szukaj przyczyn

perspi block nie pomogło, a w różnych aptekach pytałam to panie tylko ręce rozkładały i mogły polecić tylko antidral ale to pod pachy tylko, a poza tym to tylko tabletki na bazie melisy i szałwi, ale to słąbiutkie i nic nie daje

Gość AGA ŚMIESZKA BEZDOMNEJ KOLEŻKA
dziewczyny nie znacie życia........... antidral kosztuje ok 12 zł a dział cuda!!! Etiaxil podobnie tylko mały i drogi kosztuje ok 50 zł, teraz jest jeszcze bloker z ziaji świetny wynalazek dla osób z nadmierną potliwością koszt ok 7 zł. To wszystko w aptekach. Rexony, fa i te wszystkie sobie mogą używać osoby które się nie pocą, to nie pomaga na nic. Wczoraj był tu wątek na temat potliwości dziewczyny pisały że życie się do nich śmiechnęło po tym jak przestały się pocić!!!

Gość Izka tralallaa
Aga...ja pisalam, ze te apteczne specjaly mnie strasznie uczulay. A ten bloker z ziaji rzeczywiscie fajny jest ale niestety nie az tak skuteczny...chociaz bardziej niz inne antyperspiranty.

Aga czytaj ze zrozumieniem, całego ciała nie wysmaruję przecież tym blokerem ;/ to jest tylko pod pachy a u mnie problem dotyczy całęgo ciała

Gość powiem tyle
nie znajdziesz cudownego środka blokującego pocenie, nie wysmarujesz się cała antidralem, jeśli jest taka sytuacja jak piszesz to pozostaje ci tylko szukanie przyczyn, jeśli jeden lekarz nie pomógł idź do innego.

Gość ewelina z gthds
tez mam to samo:( 33 lata a taki problem... rok temu mielismy jakis rodzinny zjazd,z 50 osob...lato...nad stawem...sloneczko swieci...i ja:(spocona...zdenerwowana...jezyk sie placze przez te cala nieprzyjemna dla mnie sytuacje... no masakra to tatalna.....

Gość powiem tyle
może być tak, że człowiek poci się z nerwów, ale jest to najczęściej miejscowe - dłonie, pachy i np. gdy jesteśmy znieczuleni (alkohol) ustępuje.

to bym chyba musiała chyba non stop pijana chodzić ;) u mnie oczywiście 3 czynniki powodujące że się mocno pocę: stres, wysiłek, upał. a do jakiego mam iść lekarza i co badać, rodzinny uważa że taka natura, endokrynolog wykluczył tarczycę, dermatolog też twierdzi że nic z tym się nie da zrobić