Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

milenka100000

chodzi o okres....

Polecane posty

Hej, 8 marca pękła nam gumka ... 9 marca około 16:30 wzięłam tabletkę escapelle. do 24 marca powinnam dostać okresu jest 21 a nic go nie czuję nawet (chodzi mi o bóle podbrzusza itp)... robiłam test ciążowy 11 dni po stosunku (moja ginekolog powiedziała że test wyjdzie po 7 dniach od stosunku), wyszło że w ciąży nie jestem. Mam się czym martwić? :(

Gość lollllka
Myślę,że nie jesteś w ciąży. Dla pewności zrób test ponownie.

Gość ja jaj
Myślę,że nie jesteś w ciąży. Dla pewności zrób test ponownie.

Gość za wczesnie test zrobiłaś
nie wiem co ci ginek nagadał ale test wykrywa 6 dniową ciążę, niektóre chyba nawet 3 dniową ale nie wiem czy to nie te z krwi. A ciąża jest dopiero po zagnieżdżeniu jajeczka. Do zagnieżdżenia dochodzi w minimum te 6 dni po owulacji a przeciętnie to 7-10 dni po. W rzadkich przypadkach jest wcześniej i w rzadkich później. Czyli test najwcześniej powinno się wykonać po tych 12 dniach (czasem wyjdzie wcześniej) a i tak negatywny wynik jest jeszcze wtedy mało wiarygodny. Optymalny czas to jest 14 dni po stosunku a już taki pewny czas to 3 tygodnie po stosunku. co do tabletki PO, jak ją wzięłaś to nie spodziewaj się takich samych objawów okresu jak zawsze, co więcej nie powinnaś się martwić ciążą nawet jak tego okresu nie będzie.

nie wiem czy jesteś w ciąży czy nie bo jakby tak policzyć to wcelowałaś sie w dni płodne z tą pęknięta gumką ale ta tabletka nieźle ci namiesza w organizmie więc nie sugeruj się jakimiś tam dziwnymi objawami po prostu zrób test najlepiej tego 24 marca.

Chodzę do ginekologa prywatnie, ma bardzo dobrą opinię.. więc chyba zna się na rzeczy mówiąc, że test wyjdzie po tygodniu ... zrobię test jeszcze na dniach :)

no chyba jednak się nie zna, skoro zaprzecza to wszelkim prawom natury. Oczywiście pod warunkiem że mówimy tu o zwykłym teście sikaczu dostępnym w aptece i że gin użyła dokładnie sformułowania "po stosunku" a nie na przykład że "wykrywa siedmiodniową ciążę" czy inne takie.

Gość kaska300
watpie,ze jestes w ciazy. Wzielas tabletke po,a to duzo hormonow i miesza w organiznie bardzo. Mozesz nawet dostac @ duzo pozniej. A co do testu,to twoja gin sie myli. Mi wyszedl dopiero 17 dni po stosunku.

Właśnie dostałam okresu ! Boli mnie brzuch niesamowicie ale od dzisiaj wcinam tabletki anty więc zero stresu , nareszcie ! Dziękuje Wam za pomoc.

Gość kaska300
nie bylo sie czym zamartwiac :)

Gość agiew
Czasami może tak się zdarzyć, że prezerwatywa pęknie. Jeśli wzięłaś escapelle to nie powinnaś się niczym martwić. Możesz mieć teraz tylko rozregulowany cykl przez jakiś czas. Może na przyszłość określaj sobie dni płodne np mikroskopem owulacyjnym i wtedy w ogóle unikajcie współżycia? Nie będzie wtedy ryzyka niepowodzenia antykoncepcji.

Gość czekoladowymuss
Dla bardziej zapobiegliwych polecam dodatkowo zabezpieczyć się tabletką awaryjną "na zaś" ;) Stosując prezerwatywy lepiej mieć takową w szufladce, gdyż awaria może się przytrafić w każdej chwili