Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiolkowa323

sikanie do nocnika - pomozcie!

Polecane posty

Gość fiolkowa323

synek ma prawie 2 lata. probuje zakonczyc zakladanie pieluch ale to walka z wiatrakami. synek chodzi w majtkach i nic sobie nie ro bi z tego, ze sie obsika i chodzi mokry. nawet przebrac sie nie chce. kobiety co ja mam robic?? sika doslownie co kilka minut. caly czas jest mokry a do nocnika nic nie robi. rece mi opadaja.

jeżeli podsikuje co chwile to moim zdaniem odpuść na miesiąc. Dzieci gotowe do nauki muszą umieć wstrzymać mocz w pęcherzu jakiś czas, chociaż godzinkę. Jak to sobie wyobrażasz, cały czas co 15 min. na nocnik? O wyjściu z domu bez nocnika nie wspomnę. Niech chodzi przynajmniej godzinę do półtorej bez siusiania i wtedy próbuj.

Gość jcpenny
jestem mamą dwulatka i właśnie jestem na etapie sikania do nocnika. Zaczynałam od bajeczek (w empiku można kupić. Np. o Kacperku i nocniku). Mój synek uwielbiał tę książeczkę. Potem dawał mu szklaneczkę z piciem, sadzałam na nocniku, czytaliśmy bawiliśmy się i jak nasikał to była wielka radość, tańczenie, skakanie itp. Faktycznie był okres gdzie mały podsikiwał i też mu to nie przeszkadzało więc odpuszczała ale tak na tydzień. Potem próbowała znowu. Ważne żeby zacząć gdy dziecko nie ma stersu tzn. gdy w rodzinie nie ma zmian. Wybrać moment gdy dziecko ma dobry humor, jest wyspane. Przerabialiśmy sikanie jakiś miesiąc - było lepiej a raz gorzej, ale po tym miesiącu Mikołąj pięknie woła że chce sikać lub kupkę. U nas już jest pielucha tylko na noc.