Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjb0oibni

lista zdrowych i niezdrowych pokarmow-wpisujcie wasze typy

Polecane posty

Gość kjb0oibni

...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Jak dla mnie WÓDKA
:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja właśnie skończyłam jeść
tatar z człowieka- zdrowy :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kjb0oibni
mleko zdrowe czy nie;)? cukier---niezdrowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Takie jest życie...
Wszystko co smażone jest niezdrowe, owoce i warzywa zdrowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Zwłaszcza warzywa i owoce
najebane nawozami i opryskami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Pierwsze słyszę żeby
ryba smażona była niezdrowa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Takie jest życie...
Czyli jeszcze mało słyszałas/eś:) wszystko co jest na tłuszczu smażone jest nie zdrowe i każdy dietetyk ci to powie:) a jesli chodzi o warzywa i owoce- sobie zasadz to bedziesz mieć nie pryskane

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Co mi po sadzeniu jak
dookoła sam ołów się unosi a deszcz to jeden wielki syf.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Takie jest życie...
To nie jedz jak masz problem:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość A ja od 20-stu lat
wpierdalam tylko smażone rzeczy u żadnego diabetyka nie byłem jestem szczupły wszystkie wyniki badań mam w normie i idealny poziom cholesterolu. I co na to Twój diabetyk ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Takie jest życie...
Nie dyskutuje z kimś kto nie ma pojęcia o niczym a pierdoli jakby wszystkie rozumy pozjadal:) skoro smażone jest dobre to jedz:) smacznego:) ja nie mam zamiaru

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja spożywam w większości
rzeczy niezdrowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość To żryj te swoje warzywka
i owoce. Nikt Ci nie broni. A ja dalej będę jadł smażone bo jest najsmaczniejsze. Tylko ruszać się trzeba a nie siedzieć cały dzień na dupie przed kompem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość telefon z kodem pin
A ja od 20-stu lat wpie**alam tylko smażone rzeczy u żadnego diabetyka nie byłem jestem szczupły wszystkie wyniki badań mam w normie i idealny poziom cholesterolu. I co na to Twój diabetyk ? diabetyk? hahahaha człowieku wiesz kto to jest??? się kurwa wymądrza pała :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czemu nikt nie powiedział
Sto lat temu przeciętny Europejczyk zjadał 5 kg cukru rocznie, dziś około 42 kilogramów. Cukier jest wszędzie. W chlebie, wędlinach, sosach, napojach, lekach... I wcale nam to nie przeszkadza, bo kochamy słodycze. Na dodatek uzależniamy się od nich bardziej niż od narkotyków. Żeby to udowodnić, francuski uczony Serge Ahmed przeprowadził pewien eksperyment. Podawał szczurom jednocześnie słodzoną wodę i kokainę. Aż 94 proc. zwierząt wybierało słodki napój. Nawet te, które już wcześniej dostawały narkotyki i mogły się od nich uzależnić, wolały cukier. Podobne wyniki osiągnęli amerykańscy naukowcy, co więcej ich szczury przez kilka tygodni karmione cukrem, nagle pozbawione słodkiej trucizny stawały się rozdrażnione, miały palpitacje serca i nie były w stanie wykonać najprostszego zadania. Zupełnie jak narkoman, któremu odstawiono narkotyk. Uzależnienie zwierząt od cukru nie znikało nawet po bardzo długim czasie. Inne doświadczenie przeprowadzone na myszach pokazało, że zwierzęta były gotowe znieść najbardziej bolesne elektrowstrząsy, byle dostać swoją porcję czekolady. Tymczasem liczba cukrzyków na świecie rośnie w zastraszającym tempie. Jest ich dzisiaj 336 milionów, a w 2030 roku liczba ta sięgnie pół miliarda. Jeszcze szybciej przybywa ludzi otyłych. Amerykanie zjadają o 425 kalorii więcej niż 30 lat temu, a Polacy już ich przegonili. Tempo przyrostu grubasków w naszym kraju jest 10 razy wyższe niż w Stanach. Dotyczy to szczególnie dzieci. Pod ostrzałem uczonych i lekarzy znalazły się więc słodycze sprzedawane w szkolnych sklepikach, a przede wszystkim napoje z bąbelkami. Napoje te zawierają sporo soli, aby zwiększyć pragnienie (oraz substancje przeczyszczające, moczopędne, dzięki czemu znajdzie się miejsce na kolejną puszkę). Smak soli można ukryć jedynie za pomocą gigantycznej dawki cukru. Pediatra Robert Lustig z University of California w San Francisco na łamach pisma naukowego „Nature apeluje: Należy zakazać sprzedaży słodzonych napojów gazowanych nieletnim. A dorosłym godziny sprzedaży znacząco ograniczyć. Podatek od tych napojów powinien zostać natychmiast podniesiony, aby ich cena wzrosła przynajmniej dwukrotnie (). Zagrożenie zdrowia wywołane nadmierną konsumpcją cukru jest tak wielkie, że usprawiedliwia to wprowadzenie regulacji podobnych do tych, na jakie zdecydowano się w przypadku alkoholu czy nikotyny Newsweek, nr 9/2012

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czemu nikt nie powiedział
Rakotwórczy składnik w Coca-Coli i Pepsi? Koncerny pod ostrzałem. Analizy chemiczne napojów Coca-Cola, Pepsi, Diet Coke i Diet Pepsi wykazały w tych napojach wysoki poziom substancji, którą w czasie testów na zwierzętach uznano za rakotwórczą - alarmuje amerykańska organizacja konsumencka Center for Science in the Public Interest (CSPI). LUDZIE WŚCIEKLI NA COCA-COLĘ. MUSZĄ WYCOFAĆ PUSZKI>> Michael F. Jacobson z CSPI mówi, że w dwóch puszkach Pepsi kupionych w sklepach w okolicach Waszyngtonu wykryto 145 i 153 mikrogramów 4-metyloimidazolu. Dwie próbki tradycyjnego napoju Coca-Coli laboranci mieli wykryć 142 i 146 mikrogramów tej substancji, a w dwóch puszkach z Diet Coke 103 i 113 mikrogramów. Tymczasem prawo obowiązujące np. w Kalifornii nakazuje umieszczenie na opakowaniach ostrzeżenia jeśli napój albo jedzenie zawiera więcej niż 29 mikrogramów 4-metyloimidazolu - mówi Jacobson. Dodaje, że substancja powstaje w wyniku reakcji cukru z amoniakiem i siarczynami w czasie produkcji barwnika karmelowego. UJAWNIONO RECEPTURĘ COCA-COLI. POZNAJ NAJWIĘKSZY SEKRET KONCERNU>> Przedstawiciel CSPI uważa, że koncerny Coca-Cola Co. i Pepsi Co. niepotrzebnie narażają miliony Amerykanów na ryzyko raka, a barwienie napojów nie wpływa na smak i ma tylko efekt marketingowy. Jeśli koncerny nie zdecydują się zmianę barwnika na bezpieczny, to sprawą powinna zająć się US Food and Drug Administration - uważa Jacobson. Przedstawiciele Pepsi Co. natychmiast odpowiedzieli na te zarzuty i zapewnili, że ich napoje w Kalifornii już zawierają znacznie mniej 4-metyloimidazolu, a niebawem będzie tak w całych USA. COCA-COLA IDZIE NA WOJNĘ Z PEPSI. PODRABIAJĄ?>> Z kolei Coca-Cola Co. kwestionuje negatywny wpływ tej substancji na zdrowie - informuje upi.com. Ben Sheidler, rzecznik firmy mówi, że nie ma dowodów na to, że 4-metyloimidazol ma właściwości rakotwórcze w przypadku ludzi. Wszystkie barwniki w naszych napojach są bezpieczne - przekonuje Sheidler. www.sfora.biz/Rakotworczy-skladnik-w-Coca-Coli-i-Pepsi-a41196 KOKA KOLA NIEDŁUGO BĘDZIE BIAŁA? Mądrzy Hindusi używają tych preparatów wyłącznie do walki z mszycami na plantacjach aspartam też jest rakotwórczy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chce miec wybr
Dlaczego do zarcia dodaja czesto jakies polepszacze smaku (m.in. E521), cukier lub słodzik i sól. Np. pierogi z truskawkami - rzadko sa bez cukru. Kiełbasy ze sklepu - chyba w wiekszosci zawieraja jakies polepszacze smaku. Ja wole kupic rzecz podstawowa (np. kisiel bez cukru) i jak se mam ochote to go poslodze lub nie. No i szkoda, ze nie ma pierogow, nalesnikow, kopytek, klusek slaskich - z maki zytniej a nie przennej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×