Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość resztka

endomerioza?

Polecane posty

Gość resztka

jakie badania lekarz robi, zeby rozpoznac endometrioze od niedawna mam bardzo blesne okresy, wczesniej nigdy tak nie było, nic nie czułam, oprócz powiększonych piersi teraz puchne jakieś +4kg ból jest tak silny ze musze sie położyć pierwszego dnia, boli wszystko, podbrzusze, dolny odcinek kręgosłupa, a nawet, co mnie zdziwiło okrężnica, normalnie boli mnie w tyłku;/ drugi dzien jest bardziej znosny, ale dalej blesny z tym, ze nie czuje jakbym miala mdlec;/ zastanawiam sie czy to nie endometrium?

Gość kiwi25
z twojego opisu wynika że może to być endometrioza , choć nie życzę ci tego , musisz iść do ginekologa i powiedzieć o swoich podejrzeniach , niech zrobi ci usg , choć odrazu mówię ,że żeby na 100 procent potwierdzić endometrioze potrzebna jest laparoskopia , ja miałam torbiel enometrialna i było ją już widać na usg ale operacja dopiero to potwierdziła

Gość resztka
a jakie mialas objawy? mozesz miec dzieci?

Gość 25kiwi25
w pierwszy dzień miesiączki bardzo bolał mnie brzuch , miałam biegunki, drugi dzień tez bolał ale już mniej . Miałam napięcia przedmiesiączkowe , bolał mnie kręgosłup i jak to napisałaś mnie też bolało w tyłku....... szanse na dziecko oczywiście są , został mi jeszcze miesiąc leczenia , potem idę na kontrole i lekarz wtedy ma zadecydować czy mogę znowu starać się o dziecko

Gość resztka
kurczę boje sie troche, ze mam to cholerstwo, do gina ide za tydzien dzieki za odpowiedz i powodzenia:)

Gość 25kiwi25
nie dziękuje :) , życzę zdrówka