Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie ma we mnie woli życia

mam tradzik rózowaty 20 lat i nie ma we mnie woli życia

Polecane posty

nic mnie nie cieszy , mam depresje w powodu swojej twarzy i myśle o samobójstwie moi rodzice sa załamani mam cała pocharatana noge tak bardzo chcialabym nie żyć:(

Gość a probowalas jakichs
leków? masci, cokolwiek?:(

tak :( ale nic nie pomaga na to nie ma lekarstwa :( cała twarz mnie piecze i oczy :(

Gość lalunia Leila
Nie gadaj głupot dziewczyno. Mam trądzik różowaty, leczyłam się i nawet nie widać, że go mam. Cerę mam ładną, nie dokucza mi swędzenie, plam nie mam, tylko to trzeba podleczyć porządnie i potem dbać o cerę. A możesz powiedzieć co stosowałaś, co nie pomogło? Leczenie nie jest łatwe, jest długie, ale da się, nie poddawaj się. fakt, że mieć trądzik różowaty w wieku 20 lat, to przegięcie, no ale zdarza się.

Gość diabelkazpieklarodem
kiedyszniknie glowa do gory

Gość lalunia Leila
diabełko nie wiesz co piszesz, trądzika różowatego nie można wyleczyć, można tylko podleczyć i pilnować potem, żeby już nie doprowadzać do stanów zapalnych. Długi to proces, ciężki i kosztowny, ale da się zrobić. Ja sobie żołądek zniszczyłam przez to, bo około roku brałam antybiotyk - tetralysal. Potem cokolwiek zjadłam miałam bóle i zgagę, ale już wraca do normy. Autorka też by musiała zainwestować dużo kasy na leki i kremy do twarzy.

Gość nie-lekkomyślna
No własnie własnie żeby odciążyć żołądek i odejść od maści prowadzone były badania, które udowodniły skuteczność naświetlania skóry wiązką IPL - najlepiej 2 generacji Elipse. Przesyłam linki, jeśli kogoś temat interesuje, bo to naprawdę działa :) Intense pulsed light for the treatment of rosacea and telangiectasias. Kassir R, Kolluru A, Kassir M. J Cosmet Laser Ther. 2011 Oct;13(5):216-22. Intense pulsed light in the treatment of non-aesthetic facial and neck vascular lesions: report of 85 cases. Campolmi P, Bonan P, Cannarozzo G, Bruscino N, Troiano M, Prignano F, Lotti T. J Eur Acad Dermatol Venereol. 2011 Jan;25(1):68-73. doi: 10.1111/j.1468-3083.2010.03700.x. Comparative efficacy of nonpurpuragenic pulsed dye laser and intense pulsed light for erythematotelangiectatic rosacea. Neuhaus IM, Zane LT, Tope WD. Dermatol Surg. 2009 Jun;35(6):920-8. Treatment of rosacea with intense pulsed light: significant improvement and long-lasting results. Papageorgiou P, Clayton W, Norwood S, Chopra S, Rustin M. Br J Dermatol. 2008 Sep;159(3):628-32. Epub 2008 Jun 28. zajwakę gdzie można pytać o tę metodę: http://www.ellipse.org.pl/index.php/gabinety- ellipse

Gość gdcvgx
nie wyjasniliscie, co ma do tego noga?