Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama25lobuziary

Dosc wszechobecnego rozu! Wkurzylam sie dzis...

Polecane posty

Teneryffa ja bylam w H&M kilka dni temu, maja ogromny wobor trampek niebieskie, zolte, szare, czerwone,zielone. Moze do Twojego sklepu jeszzcze nie dotarly? Jak cos dawaj znac jaki rozmiar to Ci kupie i wysle a Ty mi oddasz kase

Gość Fremanka
Nikt nie mówi, żeby nie ubierać dziecka w nic różowego. Po prostu - nie od góry do dołu.. Wkurzające jest to, że róż zrobił się jedynie słusznym kolorem ubrań dziewczęcych :O

Gość do sedomilka
w H&M przede wszystkim materialy i wykonenie zaczynaja padac na pysk, coraz wiecej polyestrow, akryli i krzywych zswow, bawelna, jesli juz to cienka jak gaza , nie dziekuje!

Gość Karmania
Chyba przeszli z jakości na ilość.

Gość Mama25lobuziary
Moja mama to tez najchetniej ubieralaby moja corke w same rozowe rzeczy :) w tamtym roku uleglam mezowi i kupilismy mlodej rozowa kurtke zimowa i w dodatku z cekinami, choc za cholere mi sie nie podobala. Probowalam go przekonac zebysmy sie chociaz na kolor sliwkowy zdecydowali, ale nie. W tym roku kupilam przez allegro czarny sztruksowy plaszczyk podszywany szarym kozuszkiem z delikatnymi haftami, a do tego rozowa- pudrowa welniana czape z wielkim pomponem z h&m w zestawie z rekawiczkami i liljowy szalik rowniez welniany, buty ciemnofioletowe z rozowym-pudrowym paskiem po bokach zeby pasowalo do czapy i szalika. I mala wygladala dziewczeco, a nie jak choinka. Ale kurta z zeszlej zimy to po prostu horror byl. Teraz sama wszystko wybieram bo maz tez uwaza dla dziewczynek tylko roze, a koniec koncow jak ja ubiore po swojemu to mu sie podoba. Mala ma w szafie czarne, niebieskie, zielone, czerwone, zolte ciuchy. Rozowe tez sa, no ale wazne jest zeby to jakos fajnie laczyc. Nie lubie ciuchow z ogromem roznych aplikacji. Jak jedna rzecz jest rzucajaca sie w oczy to reszta musi byc stonowana. A ozdob we wlosach moja corka nie toleruje w ogole wiec nie nosi zadnych spinek, opasek ani gumek. To samo tyczy sie dzieciecej bizuterii. Zadnych koralikow, kolczykow i bransoletek. Zreszta... Mozemy sobie tu narzekac... Jedne z nas nie lubia przeginac z rozem, a drugie uwielbiaja go... Niech kazdy ubiera swoje dziecko tak jak chce.. :)

Gość Autorko ja nie mieszkam
w Pl ale mam ten sam problem z tym że akurat H&M to sklep do którego uciekam z przyjemnością kiedy nie moge niczego normalnego znaleźć w C&A (to dwa najbliższe mi sklepy). Ja ubieram córkę w brązy bo bardzo jej do twarzy , w brązy z dodatkiem wrzosu lub bordo. Lubię połączenia ecru z beżem lub brązem oraz fioletem bądź właśnie wrzosem natomiast nie toleruję ciepłego różu (ewentualnie zimny siny róż w umiarkowanej ilości zazwyczaj wpasowany w inne stonowane kolory). Z butami też mam problem bo nienawidzę połączenia różu z fioletem a z boku kolorowy brokacik :/. Ostatnio zapełniłam jej szafę na ubraniami wiosennymi oraz kupiłam fajne butki a to wszystko C&A połączone a H&M i jeszcze dwoma mniej popularnymi sklepami. Suma sumarum buty są brązowe z elementami bardzo ciemnego fioletu , bluzeczki z krótkim i długim rekawem to czerowna drobniuteńka krateczka (jak przez sitko) na białym tle z marszczoną gumką na lini piersi i mała czerowna kokardeczka - słodka bluzia która jest z bawełny plus lekko rozciągliwa z poszerzanymi rękawkami przy przegubach rąk. Spodenki ala jeans , króciutkie typu mini bąbki z guziczkiem na boku nogawki u obu nóg , rajstopy ecru drubsze typu warkoczyk , ocieplacze na nóżki tego samego wzoru ale siny róż (podkolanówki bez stóp), bluzeczki koloru creme z marszczeniem przy szyji i rozszerzanymi rekawkami na linii przegubu rączek , bezrekawniki ala wełna tunika, spodenki wiosenne bawełniane a bawełnianym paskiem )kolor truskawkowy (bardzo modny tu gdzie mieszkam ) oraz kilka podkoszulków w tym kolorze z aplikacjami kwiatów ale stonowane wpasowane w tło bez kolorów czy cekinów i innych ozdobników a to wszystko byłoby połączone z granatowymi krótkimi spodenkami (typ bufka) letni jeans i wiele innych . Większość rzeczy jest takiej kolorystyki by móc dopasować jedną część z drugą i nie mieć kolorowych jarmarków a to wszystko z sklepów które podałam a wiem że asortyment jest podobny w pl . Ja też nie rozumiem tego szału na róż, brokat, cekinki , kolorowe kwiaty ale na to nie ma rady i od tego ma się własny smak i styl by móc wybierać ...byle było w czym :D. Napewno jest mnóstwo matek które z gustem ubierają córy więc niech pisza i podają przykłady ubrań oraz gdzie zakupiły:)

Gość jeren 665
Hehe, bawią mnie wasze oczekiwania co do H&M. W Niemczech ta marka od dawna kojarzona jest tylko z taniością i tandetą, a polakom się wydaje, ze to ekskluzywny butik.Przecież to najtańsza chińszczyzna; cytat z wikipedii: H&M nie ma własnych ośrodków produkcyjnych wszystkie ubrania, kosmetyki i akcesoria są produkowane przez blisko 700 niezależnych dostawców, głównie z Azji i Europy (także z Polski) To czego wy oczekujecie, przepraszam, BAWEŁNY??? :D

Gość do sedomilka
dobrych 7-8 lat temu bawelna byla bardzo ok, w ciazy kupujac porownywalam z markowymi, pozniej chyba mieli mala sprzedaz, bo zaczeli duzo przeceniac, a po tym bardzo spadla jakosc

Gość Ja też nie mieszkam w pl
ale u nas h&m póki co jest świetnej jakości i ubieram tam moje dzieci od pocżątku. Pięknie odszyte dobrej jakości bawełny rzeczy, praktycznie wszystkie ciuszki tu takie są. c&a to już gorszej jakości rzeczy bo gorsze gatunkowo , szybciej się niszczą po praniu ale bardzo ładne i dobrze odszyte choć bardziej kolorowe , wesołe w porównanu z h&m który ma stonowane kolorki i mniej tych typowo dziecięcych aplikacji typu myszka miki czy hello kitty czym chwali się c&a ;). Ja kupuję przedewszstkim w h&m oraz patrizia pepe

Gość Ja też nie mieszkam w pl
No ja mieszkam w Austrii i tu h&m pomimo że nienajdroższy sklep to rzeczy dobrej jakości i przepraszam bardzo bo dobra bawełna to praktycznie większośc ubrań a do tego osobno jest dział z BIO cotton która już jest droższa. Fakt że h&m to nie wielce markowy sklep ale też nie chińszczyzna bo większośc metek u nas to made in India ;) a poza tym marki typu Nike czy Rebook albo Feet ware to butki produkowane z Chinach (na kazdym pisze made in China) i tak samo jest z butami w Stanach Zjednoczonych więc jak chińszczyzna to wszędzie a nie tylko w h&m bo gdzie są najtańsi pracownicy jak nie w Azji:).

Gość Mama25lobuziary
Ostatnio upolowalam w lumpeksie szlafrok z c&a dla corki, jak nowy, w kolorowe pasy , mieciutki, swietny, za dwie dyszki. Kilka dni pozniej w c&a widzialam taki sam za 100 zl. Czesto bywam w lumpeksach i wynajduje takie perelki. Na allegro tez buszuje, chodz teraz juz rzadziej i wynajduje takie okazje. Lepiej kupic uzywane a dobrej jakosci niz bazarowy bubel.

Gość No kochane , te co
uważają że H&M to najtańsza chińszczyna , błąd! :D bo najtańszy sklep to KiK (Niemcy , Austria) i tam dopiero jest kiepskiej jakości odszycie i bawełna a H&M? H&M to już dobra marka i gorsza jest już tylko C&A i to sporo gorsza jakościowo. Większość mojej garderoby to właśnie H&M , S.Oliver, Patrizia Pepe, Vgele i powiem szczerze bo po co miałabym zmyślać że H&M do zwyczjanie dobra marka która ma jednak rzeczy tańsze i droższe i jak ktoś rzuca się na podkoszulki czy bluzki za 10 Euro to znaczy że to asortyment z dolnej półki a przecież w tym sklepie są też rzeczy za kilkadziesiąt euro i takie są świetnej jakości , zwyczajnie H&M jest dla wszystkim czyli dla tych którzy chcą dziecku kupić bluzeczkę za 5 euro by poganiało w niej na placu zabaw oraz takie za 20 euro które sa bawełną zresztą bawełną tam jest prawie wszystko ;).

Gość sdjksdnmsnd
H&M jest jedną z najlepiej znanych marek lokujących swoje sklepy w galeriach handlowych. Historia firmy sięga roku 1947, założona została przez Szweda Erlinga Perssona. W Polce znajduje się 50 sklepów H&M, w których możemy znaleźć odzież dla każdego, zgodną z najnowszymi trendami. Dla H&M tworzą takie tuzy jak Madonna, Kyle Minogue, Rihanna, Roberto Cavalli, Stella McCartney czy Victor & Rolf, a ostatnio Versace. http://galerie-handlowe.a2a.pl/sklepy/hm

Gość sdjksdnmsnd
kolory kolekcji H&M: czerwień, granat, czerń, biel, czerwień, denimowy niebieski kolory kolekcji H&M: biel, czerń, oranż, błękit, beż, róż, brąz, żółć To są kolory które dominują tej wiosny i lata.

kasza--- dzięki :) U mnie pewnie też już są te trampy , ja byłam ze 2 czy 3 tygodnie temu. Mi się dużo ciuchów dziecięcych podoba w H&M - nie uważam ich za chiński szmelc - bo piorą i noszą się dobrze. Bawełna mięciutka. Lubię też kupować w Reserved i Zarze, ale w tej drugiej drogo, oj drogo ... Wcześniej kupowałam na all używane , teraz już mniej, bo nie ma takiego wyboru dużego w rozmiarach 104-110 i przede wszystkim nie raz są to bardzo znoszone rzeczy, a jak ktoś sprzedaje uzywane ale mało noszone to ceny nie jednokrotnie dorównują nowym ze sklepu.

Gość a ja moja
powiem szczerze bylam w h&m dwa razy, 1 raz rok temu, drugi raz niedawno, i zawsze pierwsze co rzuca mi sie w oczy, to ogromne aplikacje HELLO KITTY na co drugim ciuszku:Da ja niecierpie postaci z bajek na ciuchach, Hanny montany itd, jesli mala chce cos z tego to albo na pizamce, albo na skarpetkach ;)inaczej nie przetrawilabym tego widoku. co do h&m to spodobal mi sie ogromny wybor rajstop dla dziewczynek, oszalala ze szczescia kupilam kilka par i niestety, te z mikrofibry bardzo szybko poluzowaly sie w pasie i nadawaly sie tylko do wyrzucenia, te bawelniane okazaly sie sporo za male mimo wyboru wlasciwego rozmiaru. wiec ogolnie rzecz biorac ten sklep mnie nie powalil na kolana chociaz tak reklamowany i wszyscy sie nim rajcuja.

Gość mvkvnkvn
Za mały rozmiar rajstop kupiłaś i już się zraziłaś? :D. Kochana ja kupowałam rzeczy z reserved, sisley, s. Oliver i nie raz wymieniałam bo fo zakupie zauważałam nieprawidłowości :/. h&m to fajny sklep noi całe szczęście u mnie z rozmiarówką wszystko gra i zawsze pasowało (mam dwuletnią córę)

Gość moja corkaaaaaaa
ma ciuchy w roznych kolorach. rozowe tez, np. jasnorozowa rozowa kurtke. Buty na zime miala zolte. Teraz adidasy ma biale. Bylam ostatnio w debenhams (nie mieszkam w PL) i tam od groma ciuszkow z cekinkami. H@M-tez rzucily mi sie w oczy wielkie nadruki Hello kitty. Ostatnio kupilam corce spodnie i bluzeczke z Dora. Co do koralikow, to wiadomo, ze male dziewczynki lubia swiecidelka-pozwalam jej w domu nosic. Na dworze niekoniecznie.

Gość ja swojej kupujee
jak przegladam allegro np w dziale bluzki dla dziewczyn rozm 92 - nie widze zbyt wiele rozu :) Jak ktos sie chce postarac to moze kupic bez problemu ubranka dla corki w innych kolorach niz roz:) a co do obgadywania matek , ktore ubieraja corki od stop po glowy w rozu - nie wasza sprawa nie wasze dzieci. To po pierwsze! O gustach sie nie dyskutuje bo wiadomą sprawa powinno być to ,że każdemu co innego się może podobać i ta to wlasnie jest sprawą indywidualną . Nie rozumiem więc waszychy komentarzy ?? Typu ,, widzialam dziś dziewczynke ubrana od stop po glowe w rozu" - No i ja sie pytam - bedziesz to przezywala teraz ?? dajcie sobie spokoj z takimi komentarzami - ważne zeby dziecko bylo czyste w czystych ubraniach i zadbane a o reszte sie martwic nie trzeba. Jestescie dorosle i jestescie matkami

Gość a ja moja
nie zrazilam sie wylacznie przez za maly rozmiar, ale tez przez slaba jakosc rajstop, przez brzydkie wzornictwo krzyczace do mnie z kazdego kata... moze jeszcze kiedys odwiedze ten sklep, moze przy okazji wyprzedazy sezonowych, moze jak bede robic zakupy w Next lub Gap, bo stoja te sklepy obok siebie w jednym rzedzie, ale z tych trzech jakos h&m nie przekonuje mnie i nie chce mi sie tam zagladac... wszystko co mi potrzebne dla dziecka znajde w tych dwoch pozostalych, i ladniejsze :)

Gość ja swojej kupujee
ostatnio bylam w sklepie z butami CCC- widzialam mase butow dla dziewczynek w cenie do max 40zl i rowniez przewagi rozow nie widzialam :))))))) jak ktos chodzi na place kupowac to nie ma co sie dziwic ze same roze , cekiny i fiolety z hello kitty kiepskiej jakosci...

Gość ja swojej kupujee
max 50zl mialo byc*

Gość dqwdqwdw
Od siebie napiszę tylko że mam dwuletnią córkę i dobrze kojarzę opisywane zjawisko. Prawdę powiedziawszy jak mi przypomniałyście te Hello Kitty, róże z aplikacjami i brokatami i podobne, to mnie zemdliło i odechciało mi się czytać. Nigdy bym się wcześniej tego nie spodziewała ale zaczęłam ubrania dla córki kupować w lumpeksach. Po prostu tam da się jeszcze dostać coś co wygląda normalnie. Widocznie za granicą konsumenci mają większą siłę przebicia. Trochę rzeczy mamy też z Zara, gdy upolowałam na wyprzedaży, bo tak regularnie to przesadzają z cenami.

Gość Mama25lobuziary
Co to za obgadywanie? Czy ktos tu rzuca nazwiskami? Chyba nie. A skomentowac dane zjawisko zawsze mozna. Jak ubierasz swoja corke na rozowo to sobie ubieraj, mnie sie to nie podoba i chyba moge dac temu wyraz? Jasne ze dziecko przede wszystkim powinno byc czyste i zadbane.

Mój syn ma 99% ubrań używanych, nie z lumpeksu ale od znajomej. Są w bardzo dobrym stanie. Nie widzę w tym problemu :) A co do tego różu to też mi się to nie podoba.

Gość mamuśka dwójki
Mam to samo, mieszkam w pipidówie i choćbym się posrała, to nowej rzeczy nie w różu i nie w fiolecie nie dostanę:-o Ja nie mam nic przeciwko, żeby dziewczynka posiadała coś w tym kolorze, ale nie od góry do dołu:-o ja buty upolowałam na allegro - czerwone lakierki:-D muszę jeszcze półbuty do przedzszkola, takie do sukienek i spódnic, bo czerwone to takie wyjściowe bardziej i szkoda na plac zabaw dawać, a i takie mieć musi przecież. Ja generalnie buszuję po allegro, głównie bluzki, spodnie i spódniczki, szukam w innych barwach niż te ... owszem, młoda ma, bo nadostawała w prezentach. Ostatnio był zonk, bo pierwszy dzień wiosny i pani mówi, żeby dzieci przyszły na zielono i żółto :p no moja ma i żółtą i zieloną bluzkę, ale jak na złość wyprane były i nie wyschnięte. Poszła w kwiecistej fioletowej tunice i z żółtymi dodatkami we włosach, miało być śmiesznie, to było:p

Gość dnamsd
Ja wyprawkę niemowlęcą kompletowałam w działach dla chłopca i najczęściej kupowałam coś w bieli, czerwieni, albo połączenie bieli z niebieskim, które uwielbiam. Z ręką na sercu nie kupiłam żadnego różowego śpiocha i kaftanika. Po powrocie do domu ze szpitala, zostałam zasypana różem, wszystkie prezenty, także maskotki i grzechotki były w różu, przed którym tak bardzo się broniłam:-P

Gość Mama25lobuziary
Kiedy ja kompletowalam wyprawke to tez kupowalam wszystko byleby nie rozowe bo po wyjsciu ze szpitala mala dostawala praktycznie same rozowe ciuszki i maskotki. Ubieralam jej bo czemu nie? Ale do teraz mam przesyt tego rozowego i jednak staram sie ubierac mala dziewczeco, ale jak najmniej na rozowo. Choc tak jak pisalam rozowe ciuchy tez ma, ale roz rozowi nie rowny. Niektore odcienie mi sie podobaja, a inne nie. Na bazarach jest ogrom rozu mdlego, cukierkowego i strasznie kiczowatego. Ostatnio chcialam mlodej kupic tunike do getrow i byly tylko rozowe i fioletowe :o z dwoja zlego wybralam fioletowa. Do sieciowek mam daleko, ponad 30 km i jechac po jedna bluzke nie oplaca mi sie, a na zakup wiekszej ilosci ciuchow tam mnie nie stac. Takze trzeba kombinowac. Dlatego tez tak drazni mnie to, ze na takich pipidowach jak moja dostanie ubranka dla dziewczynki w kolorze niebieskim, zielonym, czarnym, czarwonym graniczy niemal z cudem. Pozostaja lumpeksy z zgraniczna odzieza i duuuuzo szczescia przy zakupach na bazarkach.

Gość hgjuuyiyi
ja juz kiedys tu pisałam ze mam dosc hello kitty i peppy to mnie zjechały ze dziecko maprawo tak sie ubierac,ale ilez mozna????Wszystkie ciuszki z hello kitty sa własnie rózowe albo z dodatkami rózowymi i mimo ze nie mam nic do tej kotki to cała jej "oprawa ' sprawia ze mi sie chce rzygac.Dlatego chwale Zare mimo ze rzadko kupuje bo drobo to własnie tam sa stylowe ciuszki w normalnych kolorach,h&m tez ale trzeba szukac.Podobnie next,cherokee,reserved.Tam lubie kupowac :-)

Gość aj tam aj tam nie gadajcie
jak ktos mieszka w UK, to polecam wyprawe na miejscowe car boots (takie niby pchle targi) organizowane zwykle w soboty/niedziele na boiskach, innych terenach zielonych. Poza ubraniami mozna kupic zabawki, ksiazki i mnostwo innych rzeczy. Czasem nowych, a za psie pieniadze.