Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewrwerwer

Jest tu jakis stomatolog?

Polecane posty

Gość ewrwerwer

Mam kłopot z zębami. Bolało mnie kilka, byłam wczoraj u dentysty, porzadnie mi je rozwiercił, założył jakiś opatrunek czy coś, nie znam się. miałam znieczulenie miejscowe, na początku było wszystko ok. Jak znieczulenie zeszło to zaczęły mnie te robione zęby potwornie bolec, podobnie miałam kiedys przy zatruciu, choc tym razem dentysta mówił, że ich nie zatruł. Od czego moze byc taki ból, poza zatruciem? Bo przedtem, tzn, przed leczeniem aż tak nie bolało. Potrwało to kilka godzin i w nocy przeszło.

Gość stokrotka latająca
Hm, ja nie stomatolog, ale dotrzymać towarzystwa mogę, bo też mam problemy z zębami. Ja mam zęby robione pod koronkę i mnóstwo wątpliwości. Każdy spiłowany bolał pioruńsko po ustąpieniu znieczulenia. I 3 już mam zrobione kanałowo. Został mi jeszcze jeden, który też boli. I te zrobione bolą, chociaż nie powinny. Może dlatego, że są nieźle potraktowane i wzruszone. A nie wiesz, czy miałaś kanałowo leczone, czy jak? Może Ci wyciągnął miazgę bez zatruwania zęba? Tak też robią, chociaż nie bardzo rozumiem po co jest to zatruwanie, skoro można na jednej wizycie rozwiercić zęba, wyjąć miazgę, nerw i zakleić. A miałaś czyszczone kanały?

Gość ewrwerwer
Te zęby co mnie tak potwornie bolały to nie były leczone kanałowo, bardzo długo mi w nich mój pan dentysta wiercił, aż zwątpiłam... Wiem, że ma się dopiero okazac czy mają byc do kanałowego. Na pewno nie czyścił w nich kanałów bo wiem jak to wygląda, miałam już chyba z 6 zębów leczonych kanałowo. Na czym polega to spiłowanie?

Gość stokrotka latająca
Na czym polega? No jedzie wiertarką po zębie, aż zostanie taki kikut, na tym się osadza potem i mocuje koronę, tak, że nie widać że to sztuczny ząb. Jak znajdę zdjęcia, to Ci wstawię, wygląda koszmarnie do pozakładania koron. A Tobie nie wiadomo co robił ten stomatolog, czyścił Ci może długo i ząb przegrzany też może boleć, bo zagrzewa się miazga w środku, a to nie jest dobrze. Mnie też dziś rąbie cała szczęka. Chyba jutro pójdę i poproszę o zrobienie kolejnego kanałowego.

Gość Ankaaa9439
Kurcze, jak słucham waszych opowieści to mam jedną radę - zmieńcie dentystę... Moja pani stomatolog zawsze informuje, co się może dziać, jeśli robi cos szczegolnego...I nigdy nie boli, i nie wierci nie wiadomo ile... Powaznie radzę...

Gość stokrotka latająca
A jak Ci czyścił tą wiertarką, to była ona z wodą? Czy ząb był podczas wiercenia chłodzony wodą? Czy może bez? Bo jak bez, to Ci może zęby przegrzał i boli dlatego. No ja nie wiem co Ci doradzić. Oby Ci przeszło. Ja Dentosept A kupiłam i sobie nim smaruję dziąsła. I mam Solpadeinę, ale staram się jej nie brać, bo to Paracetamol. Zastanawiam się, czy iść kupić jeszcze szałwię do picia i płukania.

Gość ewrwerwer
Ankaa- dziewczyno, piszesz zeby zmienic dentystę bo dużo wierci? Ja akurat z obecnego dentysty jestem b. zadowolona, chodziłam przedtem do kilku i byli znacznie gorsi,chyba z moimi zebami jest coś bardzo nie tak

Gość ewrwerwer
Już mi ten straszny ból przeszedł, pisałam, że trwał kilka godzin - moze z 4 ... jakby mnie tak bolało, nie byłabym w stanie pisac... Ja w ogóle zle znosze ból, od razu łupoła mnie cała głowa, nie byłam w stanie nawet otworzyc oczu

Gość stokrotka latająca
Ankaaa, no ja teraz zmienić nie mogę, bo czekam na koronki. Już muszę skończyć u tego stomatologa. A skąd człowiek wie na kogo trafi? Był chwalony przez moich znajomych, to poszłam. Dopiero jak miałam zęby spiłowane zaczęłam czytać i czytam, że powinnam mieć założone korony tymczasowe, a nie mam. No ale on mówił, że nic się nie stanie, a woli nie zakładać, żeby się nie połamały mi te opiłowane przy zdejmowaniu. Weryfikuję tę wiadomość w googlach i co, czytam, że dobremu fachowcowi nie powinno się takie coś przytrafić, więc skoro on się boi to co myśleć? Ponadto może się przyplątać zapalenie miazgi, no i się przyplątało w każdym. Każdy boli i musi zostać kanałowo przeleczony. Jeszcze jeden został i też boli. Co mam teraz zrobić, muszę wycierpieć i wolę mieć kanałowo zrobione, niż po założeniu koron miało by mi się coś zacząć paprać do zgorzeli włącznie. No cóż, mogłam wcześniej zacząć czytać co się dzieje w takich sytuacjach, a teraz to nic nie mogę, tylko prosić o znieczulenie :D