Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość its a heartache

Praktyki studenckie

Polecane posty

Gość its a heartache

Hej, jestem studentka pedagogiki społecznej. Aktualnie jestem w trakcie praktyk śródrocznych w domu dziecka. Mój przypadek ma prawie 18lat, to dziewczyna. O czym moge z nią rozmawiac? Niby już 2 spotkania sa za nami, ale czasem, zapada cisza. Na pewno ktos z Was robil juz takie praktyki i wie z czym to sie je. Moglibyscie napisac mi kilka przykladowych pytan, o co moge ja zapytac, jakie tematy poruszyc?

ja nie mam pojęcia, ale ty jako przyszły pedagog powinnaś wiedzieć 🖐️ poza tym, napisałaś jedynie że ma 18 lat i jest z domu dziecka... wg mni taką "nikłą" wiedzą może się posłużyć wróżka Izaura a nie forumowicze.. no chyba, że napiszesz o niej coś więcej...

Gość wewefewrqw
a musisz tak? kurde ja bymzlala taka laske jakby mi przyszla. kup jutro ciastka w cukierni i idz do nie i pogadajcie najpierw o pierdolach nie wiem... o nowym filmie w kinie albo cos co widzialas w tv, a potem przejdzcie do intymniejszych rzeczy powoli.

w jakim sensie ,,o czym rozmawiać''? Chcesz wyciągnąć jakieś konkretne informacje, stanowi ona dla ciebie podstawę jakichś badań (skoro to twój ,,przypadek'') czy ćwiczysz na niej rozmowy a'la psychologiczne, ale ci nie idzie? Bo nie widzę sensu w zadawaniu pytania ,,o czym rozmawiać'' jeśli rozmowa ma być o dupie maryny byleby gadać. Czasem nie ma się z kimś tematów do rozmów.

Gość its a heartache
Tak, mam jej postawic diagnoze. Musze jakos delikatnie wypytac o jej rodzine itepe. ale na pocztaku wlasnie chcilabym pogdac o czym banalnym i chcialabym jakies fajne tematy, bo gdaanie o szkole nie jest ciekawe. Dziewczyna jest ambitna, jako nieliczna z domu dziecka chodzi do liceum ogólnokształcącego, chce isc na studia. Ostatnio mowila ze chcialaby isc do jakiejs pracy, tylko zastanawiam sie gdzie moga przyjac dziewczyne w 1 liceum? Jakas weekendowa praca raczej wchodzi tylko w gre.

Gość kulisia
Mam pytanie jak uniknąć praktyk studenckich? Studiuje zaocznie pedagogikę wczesnoszkolną jest to mój znienawidzony kierunek bo nie lubie dzieci. Czy gdybym podjęła pracę to nadal musiałabym odbywać praktyki dodam że studiuje zaocznie i mam zaświadczenie o niepełnosprawności w stopniu umiarkowanym druga grupa? Proszę o odpowiedz

Gość gość
jak moglas isc na takie studia skoro nie znosisz dzieci? :O