Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KakaaKAa

jakie sa dowody na to ze BOG nie istnieje??

Polecane posty

Gość KakaaKAa

ostatnio straciłam pare bliskich osob zbyt wcześnie,i ogólnie patrząc na zycie widzę ciągle cierpienie ,czy ten kochający Bóg ojciec istnieje??

Gość dinozaury wiele religi na prze
strzeni lat to jesli chodzi o boga chrzescijanskiego

Gość io;k;
dowody ? ja , ty , swiat , dzrewa , słonce , kwiaty itd cierpienie nie pochodzi od Boga - to koscioło katolicki obarcza Boga i obwinia Go za cierpienia

Gość xcbSJCB
kosciol katolicki w polsce ma takie podejscie do Boga, bo slabo zwrocil uwage na to, jak wyglada oblicze boze

Gość .vkurzajevski.
Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie :P Człowiek ma naturę grzeszną i dlatego jest potępiony. Nie pytaj dlaczego dobremu dzieje się źle podczas gdy zły ma z górki. " To nie wyście mnie wybrali ale ja Was wybrałem " Ktoś kto ma być zbawiony to będzie a ktoś kto nie to nic na to nie poradzi.

Gość KakaaKAa
ale skoro Bog jest wszechmocny czemu pozwala zeby zginęła np 13 letnia dziewczynka a jej rodzice nie mieli sily na dalsze życie? to taki przyklad z mojej rodziny

Gość maćkooooooa
skoro bog istnieje jak moze zsylac swoje dzieci do piekla za to ze zle zrobily? czy wy skazalisbyscie swoje dziecko na wieczne cierpienie za to ze zle postapilo? ?

Gość takie tam duperele nic więcej
Oni kiedyś znajdą przyczynę, nie szukaj jej za nich. Też straciłam dziecko, do dziś nie mogę się z tym pogodzić ale wierzę, że dzięki temu mam do góry swojego Anioła i on po mnie wyjdzie, gdy przyjdzie pora zejść z tego świata :)

Gość xcbSJCB
a czy ty poslalabys swoje jedyne dziecko na ziemie by przez meczenska smierc na krzyzu zbawic tych, ktorzy uwierza ???? co ty wiesz o milosci bozej...

Gość io;k;
SMUTNA NA POMARANCZOWO ? OJ NIEŁADNIE

Gość KakaaKAa
ja malo wiem,takze prosze powiedzcie bo zwatpilam

Gość xcbSJCB
kolejnym fenomenem jest dla mnie sila jaka maja w sobie wdowy i kobiety samotne... mniej sie uskarzaja na zycie niz niejeden bogaty, zdrowy i caly tak, jakby dostaly pomoc z gory niezbedna by wychowac dzieci znam takie kobiety

Gość .vkurzajevski.
xcbSJCB ;)

Gość xcbSJCB
kaaka... zacznij szukac Boga badz wytrwala i cierpliwa zobaczysz ze Ci zesle Ducha Sw - tak to dziala

Gość io;k;
21.03.2012] 19:51 [zgłoś do usunięcia] xcbSJCB a czy ty poslalabys swoje jedyne dziecko na ziemie by przez meczenska smierc na krzyzu zbawic tych, ktorzy uwierza ???? dziecko ? a inni mówia ze Jezus jest Bogiem ?

Gość KakaaKAa
pogubilam sie ,po tym co przeszlam trudno mi wierzyc w te wszystkie maryje ,jezusy i bogi

Gość .vkurzajevski.
Ja polecam autorce aby zaczęła czytać PŚ. Zacznij od Nowego Testamentu bo to w Nim poznasz lepiej Boga. Stary Testament opowiada wiele o wojnach, o Izraelu i to zniechęca ludzi do czytania gdyż są zawiedzeni tym, że tyle tu gniewu i zła. Czytaj powoli i myśl. Nie zakładaj sobie z góry że przeczytasz 2 kartki jednego wieczora. Na początku takiego wyniku nie osiągniesz :D Czytaj choćby jedną kartkę tygodniowo po 15 czy 20 minut dziennie ;)

Gość gvfgvfcvbcbcbvcbvc
bo kazdy czlowiek jest kowalem swojego losu,nie wolno kogos winic za swoje bledy, to ze jestes na tym swiecie to jest wlasnie dowod na to ze Bog istnieje

Gość xcbSJCB
u mnie sie zaczelo to mniej wiecej tak: po urodzeniu dziecka jakbym slyszala gdzies w sobie kogos kto mi regularnie przypominal jak brzmialo 10przykazan i kazal byc im wierna... po okolo roku Bog zeslal mi Ducha Sw i od tamtej pory TRWAM w wierze :) i chodze do kosciola i jesli mi sie w nim ktos lub cos nie spodoba-nie bede siedziec cicho mnostwo ludzi wykorzystuje instytucje kosciola dla wlasnych egoistycznych pobodek, niestety, ksieza to tez tylko ludzie

tylko ze łatwo porownac i wziac schematy z egipcjan ktorzy wczesniej juz mieli swoja religie i rytuały a patrzac na ich boga RA - boga słonca to mogło sie to wszsytko wziac z ubóstwiania planet słonca i stad mamy dzisiejsze religie

Gość xcbSJCB
stworzenie jest dowodem na istnienie Stworcy

Gość KakaaKAa
a znaleziono kiedys teorię ze to wszystko bajki?

nie podoba mi sie to ze koscioł wyswiecił maryje ponad jezusa i ze jest na rowni z bogiem i dlaczego utajnił prawdziwe ziemskie zycie jezusa bo to wiadome ze cos go łączyło z maria magdalena ale niezle ja odsuneli na bok by wyidealizować obraz jezusa a to nie tak powinno byc