Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KakaaKAa

jakie sa dowody na to ze BOG nie istnieje??

Polecane posty

Gość xcbSJCB
kaka tak znaleziono-ja tak myslalam dopoki Duch Sw mnie nie oswiecil :)

Gość xcbSJCB
sa 3 osoby boskie: Bog Ojciec Syn Bozy i Duch Sw. i koniec maryja nie ma mocy sprawczej wspolodkupicielczej itp... nie ma Jezus zlozyl wystarczajaca ofiare i tylko JEMU sie nalezy wszelka CHWALA I CZESC

dlaczego utajnił prawdziwe ziemskie zycie jezusa bo to wiadome ze cos go łączyło z maria magdalena -----------------?:) skąd o tym wiadomo ? " Kod Leonarda ..." to kiepska lektura badawcza :)

Gość xcbSJCB
czesc Licencjo przejmij dyskusje ja lece kapac dzieciaki ;)

Gość KakaaKAa
nieraz strasznie cierpilam i prosilam 'Boze pomoz niech cos sie zmieni' ale tak sobie mysle ze nie wiem czy on moze mi pomoc,ksiadz mowi zeby czerpac sile z modlitwy ,mi modlitwa ulgi nie przynosi

Gość xcbSJCB
ja nie posiadywuje tej telewizji nie w kazdej religijnej tv jest nagonka na czczenie figurek i kogo innego poza Bogiem

Gość xcbSJCB
zanies Bogu z wiara i ufnoscia swoje problemy i pomodl sie tak : Jezu, Ty sie tym zajmij ale poczuj sama to,co mowisz, niech to beda szczere slowa modl sie z ufnoscia i bedzie lepiej

to ze miał braci tez wiadomo a wiadomo stad ze procz głownych ewangelistów ktorzy pisali ewangelie i oczywiscie ich tresc koscioł dokładnie przesledził wyjmujac z niej niewygodne fakty to jeszcze paru innych pisało i o dziwo to potwierdzili ze az tak idealnego zycia jezus nie miał

cześć :) autorko - modlitwa jest jak rozmowa . ale jeśli nie znasz tego z kim rozmawaisz to nic dziwnego ,ze modlitwa nie przyniesie ci pomocy . Ktoś pisał o czytaniu Biblii . Jak najbardizej popieram . To doskonały początek żeby zapoznać sie z Bogiem :)

Gość xccvvbnn
jezus tez byl zwyklym chlopem

Gość mmLena07
Bóg istnieje, ale istnieje też wolna wola. To drugie ma swoje oczywiste plusy, ale ma też minusy. Przykładowo, gdybyś postanowiła kogoś zabić, to nie zjawi się aniołek, który zabierze Ci przykładowo nóż z ręki. Po prostu to zrobisz, a ktoś będzie cierpiał. Są też wypadki itd. Generalnie Bóg może pomóc jeśli się o to modlimy, czasem jednak w cierpieniu jest sens, którzy można dopiero po latach zobaczyć.

Gość xccvvbnn
kosciol, to szuje ,tam jest najmniej Boga!

przecież to ,zę Jezus miał braci i siostry o nie jest żadna tajemnica i każda Ewangelia o tym wspomina - w czym wietrzysz podstep ?:)

nie jestem ani stra ani chora a w Boga wierzę i to od lat :) nie pasuję do twojej teori opłacalności ?:)

w tym ze bog dla koscioła nie jest dobra inwestycja niezle to sobie wykombinowali bo niby jak bog wyglada? ja zrobisz figurke co sprzedaż? ...nawet w kosciele liczy sie zysk masz isc zapłacic pieniazka i modlic sie do maryji super star ktora jest postacia bardzo dobrze wykreowana i mozna na niej zarobic ... pewnie przed nie jednym kosciołem było stoisko z figurkami matki boskiej

Gość xccvvbnn
facet ma RACJE w pismie pisze ze Bog nie pochwala modlow do figurek posażków i obrazkow

Gość mmLena07
"przecież to ,zę Jezus miał braci i siostry o nie jest żadna tajemnica i każda Ewangelia o tym wspomina - w czym wietrzysz podstep ?" a możesz podać potwierdzający cytat? wystarczy z jednej Ewangelii nawet

nawet nie jeden :) (46) Gdy jeszcze przemawiał do tłumów, oto Jego Matka i bracia stanęli na dworze i chcieli z Nim mówić. (47) Ktoś rzekł do Niego: Oto Twoja Matka i Twoi bracia stoją na dworze i chcą mówić z Tobą. (Ew. Mateusza 12:45-47, Biblia Tysiąclecia) (32) Właśnie tłum ludzi siedział wokół Niego, gdy Mu powiedzieli: Oto Twoja Matka i bracia na dworze pytają się o Ciebie. (33) Odpowiedział im: Któż jest moją matką i /którzy/ są braćmi? (Ew. Marka 3:31-33, Biblia Tysiąclecia) (3) Rzekli więc Jego bracia do Niego: Wyjdź stąd i idź do Judei, aby i uczniowie Twoi ujrzeli czyny, których dokonujesz. (4) Nikt bowiem nie dokonuje niczego w ukryciu, jeżeli chce się publicznie ujawnić. Skoro takich rzeczy dokonujesz, to okaż się światu! (Ew. Jana 7:2-4, Biblia Tysiąclecia)

Gość gfdgggdgfg
Są dowody oprócz wymysłów jakiś moczy mordów, żydów którzy widzieli w tym biznes?

facet - proponuje poczytać choć Ewangelię , jeśli chcesz ise wypowiadać na temat życia Jezusa . bo YT ......:D

Gość gfdgggdgfg
A udowodnij mi że ewangelia nie była pisana dla zysku, i żaden z apostołów nigdy nie żył?