Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

figa01

henna do włosów

Polecane posty

jakiś czas temu dowiedziałam sie ze istnieja rozne kolory henny do wlosow od pare rodzaji blondow po brazy rude i czarne. mam blond wlosy i farbuje zazwyczaj kremem koloryzującym ale to bardzo osłabia włosy . Henna ponoć jest nieszkodliwa bo jest na bazie ziół . Prosze o opinie czy któraś z was stosuje henne do włosów ? bardziej mi chodzi o blondy , czy to rozjaśnia czy tylko odświeza kolor ? czy henna może rozjaśnić odrosty ?

Moja mama stosuje hennę, ale brązową, więc co do blondu nie powiem CI jak się sprawa miewa. Ogólnie włosy są mniej "sztywne" niż po farbie czy piankach i tak nie wypadają. Aczkolwiek z pokryciem siwych włosów może bywa ciężko i czasem trzeba nakładać dwa razy, szybciej też się chyba kolor zmywa.

Gość diabelkazpieklarodem
a jest blond henna??

jest chyba z pięc odcieni blondu henny , ale jak to dziala ? i czy pokrywa te cholerne odrosty ? czy moze tylko jest dobre dla kobiet ktore nigdy nie farbowały włosów?

Gość Ajazzzu
Ja uzywam henny, ale przyciemniam. Pierwsze slysze zeby byla henna blond. Henny sa rudawe, brazowe i czarne. Henny nie mozna uzywac do farbowanych wlosow, musialabys poczekac az Ci farba zejdzie, wiec logiczne jest ze nie mozesz rozjasniac nia odrostow. Nie istnieje henna rozjasniajaca.

Gość wygląda na to
Ja farbowałam balsamem z ekstratem henny - słoneczny blond. Do blondu, jakiego bym chciała, to raczej daleko, ale włosy zyskały na wyglądzie, są zdrowsze i póki co wolę ten balsam, niż ostre farby.

Ja używam naturalnej czerwonej henny, najlepszej, sprowadzanej, bez żadnego paskudztwa, bo takie farby jak ta " henna blond" to jakieś świństwo chemiczne o nazwie henna, skąd wiesz jak na to zareagujesz?

Gość Ajazzzu
Venita to nie jest henna a chemia z odrobina henny. To tak jak kupowac herbate "malinowa" z aromatem maliny albo w najlepszym razie z hibiskusa z 3% lisci malin. W takim ukladzie nie ma wiekszego znaczenia, czy kupisz sobie Venite, czy blond rozjasniacz. Nie ma blond henny, powtarzam, a wierzyc mozesz albo nie.

Gość Ajazzzu
Z tego co wiem to Venity nie mozna stosowac na wlosy farbowane henna, wiec jak masz farbowane farba to pewnie mozesz Venita rozjasnic odrosty. Chodzi o to by nie mieszac farb , chemii z henna, nie znam sie na tym ale zachodza jakies niekorzystne reakcje. Ale Venity mozesz raczej uzyc, ona tam ma henny co kot naplakal

Gość marmolka
hejka , mam do sprzedania henne JAMILA ORG. NIE OTWIERANA , miałam farbowac włosy ale niestety powstał problem który wyklucza kładzenie henny Jeśli ktos chetny zapraszam na gg 38225059 pozdrawiam

Gość Martynaxx
Farbowanie włosów henną jest zdecydowanie mniejszą ingerencją w całą strukturę włosa niżeli farba,która poprzez silny pigment niszczy bardzo włosy. Ciekawe artykuł na ten temat tutaj ->http://roznos(...)-henna/- wlosy-henna/