Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcemy dzis wyjść.

Pierwszy spacer bo ciezkiej chorobie, poradźcie proszę.

Polecane posty

Gość chcemy dzis wyjść.

Dzieci przeszły zapalenie płuc. Mają 4 lata i 10 miesięcy. Mamy dziś pierwszy raz po chorobie wyjść na spacer. Jak ich ubrać? Założyć cienkie czapki? Kurtki cieniutkie czy takie średnio grube jeszcze włożyć? Jeszcze trochę kaszlą i mają katary i nie chciałabym ich zaziębić od nowa. Na razie jest tylko 7 stopni, ale pójdziemy koło południa to powinno być około 14 na plusie, ale chmury są.

Pamietam jak moj synek byl po zapaleniu pluc Tez sie trzeslam przed wyjsciem na spacer U mnie dzisiaj jest zimno ,mimo ze termometr pokazuje 9 stopni Ja bym ubrala cienka bluzeczke na to ciepla kurtke ,chustke pod szyje i wiosenna czapke No chyba ze sie ociepli ale watpie zeby sie zrobilo goraco

Gość chcemy dzis wyjść.
A myślisz ze młodszemu założyć rajstopy pod spodnie? Nie chodzi jeszcze tylko w wózku siedzi, a koce skopuje, śpiworka żadnego nie mam. Boje się ze mu wyjdą gołe nogi na wierzch jak zacznie machać nóżkami. Zastanawiam się czy nie ubrać cieniutkich rajstop i na to cienkich spodni bawełnianych od dresu? Bo starszemu to na pewno nie potrzeba bo on będzie się ruszał to tak nie zmarznie. No właśnie zimno jak nie wiem. Wyszłam na balkon i wcale nie ma tej temperatury którą wskazuje termometr. Może jeszcze wcześnie jest i się ociepli później. Boje się bo długo siedzieli w ciepłym domu i wcale nie wychodzili i nie chcę żeby dla nich taki szok to był.

Gość ciężka sprawaaaa
nie pomogę, ale musisz zwrócic uwagę, żeby ich po pierwsze nie przegrzac ale tez nie ubrac za lekko

my teraz mamy tydzień po zapaleniu oskrzeli... pamietaj, ze jak przegrzejesz dzieci to bedzie problem. Najlepiej ubierac na cebulke, jak jest wiecej warstw to mniejsza szansa, ze spocone dziecko zawieje. Takze pomysl cienkiej bluzki i grubszej kurtki do mnie nie przemawia :/ Poza tym jak ubierasz na cebulke masz mozliwosc sciagania i dokladania po sprawdzeniu karku dzieci. Ja ubralabym cienka bluzke, sweterek i cienka kurtke, chustke pod szyje i raczej cienka czapke, chyba, ze jest sporo slonce. Pod cienkie spodnie mozesz zalozyc cienkie rajstopy. Ewentualnie spodnie z podszewka i wyzsze sarpetki.

mlodszemu bym zalozyla rajstopki Dzisiaj naprawde jest zimno Bylam teraz na balkonie i jak pojde z mlodszym na spacer to ubiore body na to bluzke i ciepla kurtke Oczywiscie spodnie i rajstopki ,czapkei hustke po szyje Nie wydaje mi sie zebym przegrzala dziecko Jestem z malopolski okolice nowego sacza:)

ja tez dzisiaj planuje spacer... maly tez jest po zapaleniu pluc. tylko ze ma 11dni i nie wiem czy to nie za wczesnie... u nas jak narazie cieplo- jestem z wielkopolski

nie lubie poczatkow wiosny bo nigdy nie wiadomo jak dziecko ubrac U mnie zero slonca i wiatr lekki ale jest:) milych spacerow i zdrowka

pysiulek a co na to lekarz ?? ja bym sie wstrzymala jednak jeszcze :/ moja corka po porodzie dostawala 7 dni antybiotyk i lekarz kazal sie wstrzymac tydzien przed werandowaniem (bo to byl styczen). Poradz sie lekarza, to jednak jeszcze bardzo amlenkie dziecko!!