Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karinka12345

nie moge opanowac stersu :(

Polecane posty

jestem w 39 TC strasznie sie boje porodu !!!!!!!co dzień wstaje zestresowana wręcz przerażona..... boje sie:( a to mój drugi poród :(

czekam co dzień z większa niecierpliwością na synka nei moge sie doczekać zeby go przytulic ale strasznie boje sie porodu boje sie boli czy znów będą tylko krzyżowe?? :( mam bardzo nie mile wspomnienia z pierwszego porodu

Gość Dziwners
Hmmm a czemu tak sie boisz ? Skro to twój drugi? Czyzbys miała zle doświadczenia z pierwszym ?

Gość Dziwners
Odpisalas w trakcie gdy ja pisałam hehe Bedzie dobrze nie przejmuj sie tak bo to ani dobre dla ciebie ani dla dzidzi ja tez miałam z krzyża i podbrzusza była masakra ale wytrzymalam (nie miałam nic przeciwbolowego)

Gość Dziwners
U mnie zaczęło sie to w piątek w nocy a urodziłam w sobotę w nocy sam poród i bóle parte trwał 7h

Gość Dziwners
Dziwne jak to nie ma nic przeciwbolowego ??? Poważnie ?

boje sie o dziecko zreszta o wsyztko sie boje ale ogolnei starsznie boje sie porodu :( ciagle "kołacze" mi serce jakis starszny stres:(

tak w tym szpitalu co rodzilam 1 synka nie bylo nic 17 h co 5 min skurcz bylo nie do wytrzymania blagalam ze zaplace zeby mi cos na krzyze dali alepowiedzieli ze nie materaz mam rodzic w innym na krzyzowe sa jakeis elektrody ktore trzeba sobie wczesniej kupic

Gość nimmu
z ręką na sercu -drugi poród był o wiele lepszy niż pierwszy. I to mimo że tym razem czułam bóle rozwierające. jednak po pierwsze był aktywny -95% I fazy spędziłam na piłce a po drugie 3 parte i dziecię na świecie. a najlepsze że mimo nacięcia czułam się wspaniale i nic nie bolało. no najbardziej kurcząca się macica. a tak to luz. w porównaniu do pierwszego porodu to niebo a ziemia. :D

Gość pelepetka 123
bedzie dobrze to ze jeden poród był długi nie oznacza ze drugi taki bedzie :)

Gość nie dziwię Ci się
Z drugiej strony każdy poród jest inny, może tym razem będziesz rodzić krócej, bez bólu z krzyża, może dziecko jest inaczej ułożone, ma inną wagę itp. Jeżeli masz dużą traumę po poprzednim porodzie, to być może psycholog dałby wskazanie na cesarkę, ale teraz to już chyba za późno, żeby takie coś załatwić. A może wyjedziesz z mężem na czas porodu do rodziny w innym mieście, gdzie jest bardziej ludzki szpital? Jeśli nic nie możesz zrobić, to pozostaje tylko czekać i liczyć na to, że tym razem będzie lepiej.

nie wiem jak sie odstresowac jak sie zacznie to pewnei wpadne w panike w domu poplacze sie i nei wiem co jeszcze potem moze jakos przetrwam

do tej pory sie nie bałam mowilam sobie ze jak pierwszy przezylam i dtugi przezyje ale teraz opanowala mnei jakas starszna panika i trzyma mnie juz z tydzien

Gość Dziwners
To moze kup sobie te elektrody moze chociaż troche sie uspokoisz i kto wie moze ci pomogą.

od tygodnia latam i sprzatam jak porabana dzis wstalam i normalnie nie mam co robic okna pomyte firanki poprane itd nie ma co robic co jest jeszcze gorsze.....

Gość pelepetka 123
jeśli tak sie bardzo boisz a masz pieniądze to jeszcze możesz zdążyć kupić w szpitalu opieke pod czas porodu i znieczulenie wszystko oficjalnie dostajesz na piśmie i z tym idziesz do porodu i muszą dać ci znieczulenie. z opieką położnej wiem ze kosztowało u mnie 1000zł ale samo znieczulenie 250zł . a maja gaz w tym szpitalu ??? bardzo pomaga choc nie wyeliminuje całkiem bólu

Gość Dziwners
To moze przyjedz do mnie u mnie jest kupa roboty hehehe Nie wiem jak ci pomoc Wyjdz z domu nie siedź w nim bo zwariujesz

Gość pelepetka 123
skoro masz z elektrody to na pewno tym razem bedzie lepiej :):):)

dziekuje wam za jakie kolwiek rady powiem wam chetnie bym do kogos poszła pogadala posmaila sie ale nie mam jak wyjsc mam tez drugiego synka ze mna w domu wiec ....

chyba wolała bym miec juz to za sobą :( nie moge doczekac sie dziecka ale starsznie sie boje porod to starszny bol :(