Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Determina

Nie mam pracy po socjologii - ten kraj jest chory.

Polecane posty

I fakt:menager jakieś firmy będzie wolał speca od marketingu niz np.polonistę albo historyka.Trzeba po prostu próbować rozwijać się w innych dziedzinach.Innej drogi nie ma.

Jestem z Łodzi. Przykładowo Wydział Filozoficzno- Historyczny na naszym Uniwersytecie kończy KAŻDEGO ROKU kilkaset osób z całego województwa. Większość z nich wiąże swoją przyszłość z Łodzią. Pytanie: gdzie ich fizycznie wszystkich przyjąć do pracy? Przecież nie ma aż tylu biur- a odchodzących na emeryturę (zwalniających miejsca) nie ma aż tylu...

Gość asystentkaaaaaa
ojjj jak chyba ze skonczyly chemie czy inny z dupy kierunek bo i takie na polibudzie sa

Gość jesteście chorzy
jak słyszę, że na sekretarkę potrzeba osoby po studiach technicznych - bo to jest tak strasznie "odpowiedzialna i wymagająca" praca - to mi się żygać chce. to ktoś bedzie się męczył 5 lat na trudnym kierunku technicznym, żebyście mu z łaską dali posadę sekretarki? tumany!

Gość lato morskich ludzi
Lisabet - a Ty, przemadrzala gowniaro, gdzie pracujesz? co osiagnelas, ile SAMA zarabiasz? bo z tego co wiem, to masz 21 lat i wychowujesz dziecko- i to wszystko, na co cie stac i czym sie mozesz pochwalic. a, zeby nie bylo- zazdrosna nie jestem;) mam swietna prace w zawodzie i nie mieszkam w PL.

Gość dfdfdgfhgjgh
oj ty tumanie wyżej, mam nadzieje, ze ty studiow nie masz... bo inaczej to byloby straszne, pisze się "rzygać" przez RZ tumanko.

Gość dfdfdgfhgjgh
nie mieszkasz w PL dziwko wiec sie zamknij, za granica to nie sztuka miec prace i ZARABIAC, w Polsce bys dupska musiala dawac zeby miec tyle co tam.

Nie- do pracy sekretarki nie trzeba studiów technicznych, ani dyplomu magistra- tylko przy takiej konkurencji na rynku pracodawca może przebierać w ofertach i wybierze osobę z lepszym wykształceniem...

Gość lato morskich ludzi
Lisabet, no slucham? jakie masz wyksztalcenie, gdzie pracujesz, ile zarabiasz? 21-latko z dzieckiem i wieeeelkimi roszczeniami:D

Już Ty sie o mnie nie bój zazdrosna pomarańczo :D i nie schodź z tematu :p jak na razie osiągnęłam mniej więcej tyle ile inne osoby w moim wieku, lub więcej, zależy na co patrzyć :) co do pracy w przyszłości nie sądzę żebym miała mieć z tym problem, nawet pomijając rodzinną firmę. Jestem tego pewna bo nie zamierzam pracować dla kogoś innego niż ja sama :) i wam wszystkim też to polecam, inaczej do końca życia będziecie na czyjejś łasce :) Co do sekretarek po polibudzie to jak już pisałam mają potem możliwość awansu i pracy w zawodzie :) a w międzyczasie zapoznają sie ze specyfiką firmy pracujac na mniej odpowiedzialnych stanowiskach :) i wszystkim to odpowiada tylko pomarańczom na kafeterii nie :D

Gość lato morskich ludzi
aha, czyli nie masz -wyksztalcenia -pracy -dochodow i tylko liczysz na prace po znajomosci w firmie tatusia/mezusia:D a, przepraszam! masz dziecko z wpadki. gratuluje i zycze, zebys jednak kiedys cos sama osiagnela - tak jak ja np. - a potem dopiero sie wymadrzala;)

Co rozumiesz pomarańczo przez te moje wielkie roszczenia??????????? Przecież ja od nikogo nic nie chcę :) nie zamierzam odbierać miejsc pracy takim ludziom jak Ty, a nawet przeciwnie, zamierzam ich dostarczać :) nie rozumiem więc czemu tak sie na mnie złościsz ;)

No wiesz, bardzo mi przykro że Ty nic nie masz a ja mam to czego mi wyraźnie zazdrościsz :D i przykro mi też ze jedni żeby cos mieć muszą od najmłodszych lat zapieprzać a inni po prostu to mają :) no ale to nie moja wina, rozumiesz chyba

Gość lato morskich ludzi
skad ty wiesz, dziecko, co ja mam a czego nie mam? akurat mam sporo, tak sie sklada;) ale nie zwyklam sie chwalic nawet wlasnymi sukcesami - ty natomiast chwalisz sie cudzymi. i na tym polega roznica miedzy nami:) ale i tak tego nie pojmiesz

Gość lato morskich ludzi
i czego mam zazdroscic? dziecka z wpadki w wieku nastu lat? braku kwalifikacji, wyksztalcenia, obycia - co widac na tym forum chociazby? braku niezaleznosci i bycia na garnuszku rodzicow tudziez partnera? nie rozsmieszaj mnie, zlotko;)

Gość hahahhahahahahahahah
cytat Lisabet z innego watku: U nas to wygląda tak, że ja mam swoje pieniądze z alimentów, które na mnie płaci mój tato (dobrowolnie, sam chce płacić chociaż nie musi) ale ich nie ruszam, są sobie na koncie. Obecnie studiuję i wychowuję dziecko i żyjemy z tego co zarobi mój mąż to juz wiemy skad ma 'pieniadze':D z alimentow od tatusia GRATULUJE sukcesu, zaiste!

Gość razzipapa
Sukcesem dla kobiety jest urodzenie i wychowanie dziecka na porządnego człowieka, kobieta to nie facet.

Widzę że pomarańcz nie może przeżyć :D ja w ogóle nie wnikam skąd Ty masz kasę ani co robisz w życiu bo mnie to nie interesuje :) i w ogóle nie widzę tu ani jednej Twojej wypowiedzi w temacie :) wszystko tylko odnosisz do mnie, tak jakbym to ja nie mogła znaleźć pracy po socjologii :p

Poza tym kafe to nie skarbówka żebym miała wyliczać wszystkie moje źródła dochodu żebyś mogła sie do nich odnieść i cytować w innych tematach :) bez żadnych związków z tematem zresztą :p

Gość lato morskich ludzi
masz racje, nie ma o czym, ani o kim mowic. na przyszlosc jednak pamietaj: nie gnebi sie i nie wysmiewa/poucza kogos, jesli samemu sie zbyt wiele soba nie reprezentuje. pozdrawiam:)

No właśnie :) jeśli sie nie reprezentuje... Pamiętaj, że mnie nie znasz i wobec tego nie masz bladego pojęcia co mogę sobą reprezentować bo wiesz o mnie tylko tyle ile wyszpiegowałaś na kafe :) więc sie nie wypowiadaj tylko wypad na zmywak:classic_cool:

No właśnie :) jeśli sie nie reprezentuje... Pamiętaj, że mnie nie znasz i wobec tego nie masz bladego pojęcia co mogę sobą reprezentować bo wiesz o mnie tylko tyle ile wyszpiegowałaś na kafe :) więc sie nie wypowiadaj tylko wypad na zmywak:classic_cool:

dlatego radzę wyjechać z tego dzikiego kraju gdzie zwykli ludzie ze srednim po studiach nie mają roboty :) budowlancy do brazylli budować drogi lotniska boiska na MŚ 2012, a studenci dadzą rade wszędzie :) osobiście dawno opuściłem tą patologie i jestem zadowolony ;)

Gość Fkdnfjkrofjk
Idz do pracy do burdelu. Tam praca jest zawsze.

Gość socjolog
Socjolog może się dowiedzieć ciekawych rzeczy po tej dyskusji. Np. jak powstają mity. Ciekawe ile z osób tutaj piszących pracuje jako ten mityczny (i wymarzony;P) "pracownik biurowy"?? Bardzo ciekawe jest, to co piszecie. Na prawdę, bo skończyłem, w tym roku socjologię, w jednym z największych polskich miast, i nie znam żadnego bezrobotnego socjologa... Co więcej sporo osób z mojego roku jeszcze się nie obroniło, gdyż mają tak dużo pracy, że zrobią to później, a na razie nie potrzebują kolejnego papierka. Cenią sobie konkretne umiejętności, które nabywają w swoich branżach, i ktore poniekąd są praktycznym rozwinięciem wiedzy socjologicznej:) Ale co tam socjolog może wiedzieć lepiej, lud wie swoje;P