Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość A gdzie link

INNE pieluszki - jakie ?

Polecane posty

Gość A gdzie link

Witam mamy ! Kiedy córka się urodziła miałam zrobiony zapas Pampersów, ale po czasie okazało się, że ją uczulają, więc wypróbowałam chwalone przez wiele mam pieluszki Dada, które okazały się OK. Pomiędzy nimi próbowałam też Huggies'ów - też okej, ale wymagają opanowania sztuki dokladnego i równego zapinania, żeby boczkiem nic nie uciekło :) Miałam też Babydream z Rossmana - jak "dla mnie" takie sobie i tych z Lidla Toujours - sprawdzały się, hmmm... powiedzmy dobrze. Miałam też Gaga z Tesco i są porównywalne do Biedronkowej Dady przy których na stałe pozostałam, ale... kilka dni temu przeszłam z rozmiaru 3 na 4 i mam wrażenie jakby byly gorsze, jakby wkład się rozwarstwiał. Nie wiem, może się doszukuje felerów niepotrzebnie. Do Happy nie mam przekonania, a zresztą to ostatnio nawet jakoś na półkacg sklepowych ich nie widać. Mamy ! Znacie jeszcze jakies inne pieluszki, które mogłybyście polecić ? Pieluszki inne, nie reklamowane ?

Gość :;;;;;;;;;;;hmmm
ja używam dady ale słyszałam, żę hehen harper z carrefoura są ok, jednak nie mogę ich polecić z czystym sumieniem, bo sama nie wypróbowalam :(

a slip&play próbowałaś pampersa? Jeszcze są bella ale ja ich nie lubię są grube i sztywne. I wickies z kauflanda. Te są całkiem ok.

Gość Używam-,
najtańszych na rynku ale muszą mieć rzepy jak pampersy. Nabywam je w lidlu w rosmanie lub wspomniane przez ciebie dada w biedronce. Moje dziecko było kiedyś uczulone to typowe dla niemowlaków ale wyrosła z tego-kiedy miała ta przypadłość najlepiej znosiła te najdroższe pampersy dla uczuleniowców właśnie -nie pamiętam nazwy ale takie białe opakowanie chyba.

Odradzam Helen Harper! Koleżanka używała i niby była zadowolona, ale jak raz u niej byłam i zabrakło mi pieluch, to mnie "poczęstowała" właśnie tymi. Są miękkie, przepuszczają powietrze, na oko niby super, ale już podczas zakładania coś było nie halo... Nie mają elastycznych boków - chodzi mi o to miejsce gdzie są falbanki, które idą w pachwiny. Przez to zdarza się, że wycieka. Koleżanka mówiła, że tak jest zawsze... ale jej to nie przeszkadza... :O

Ja używam pampersów, dada i slep&play ale te ostatnie tylko na noc i powiem szczerze, że nie jestem zadowolona. ostatni raz je kupiłam. także dla mnie numer jeden pampers i dada. moje 4 są super, nic się nie rozwarstwia, może trafiłaś na jakas lipna serie

Gość Używam-,
Jednak dady chyba żadne nie przebijają,bo dada może z powodzeniem konkurować jakością znajdroższąi przereklamowana marką pampers-całe szczęście że za 30zł można je kupić.

Gość A gdzie link
wiosenna mama - właśnie slip&play okazały się największą porażką :(

uu no to nie wiem. Ja tam jestem z nich zadowolona :) Dada zaczęła młodą uczulać (starszą też uczulała nie wiem czemu tak) i przerzuciliśmy się na slip&play i jest ok. Te z rosmanna też byly fajne baby dream. W sumie u mnie się tylko hugiesy nie sprawdziły i belli nie lubię bo za gruba a reszta ok. Nic nie przecieka, nie wycieka, nie wiem czy się rozwarstwia czy nie, specjalnie mi to nie przeszkadza. Jak czuje ze ma mokro to jej zmieniam pieluchę. Średnio z 5 razy dziennie ją przewijam (noc przesypia całą w jednym pampersie i też nic nie wycieka ale na rano jest na prawdę mokry)

Gość tez mloda mama
ja używam własnie kauflandowskich już b. długo. Czasem kupimy coś innego, ale głównie pozostajemy przy tych i jesteśmy zadowoleni.

Gość fgggggggg
ja polecam happy huggisy dada a te Helen Harper mialam i nie sa zle tak jak i gaga ale z tych na h i g wybralabym dada