Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cismarch

Płaszcz na ostatni miesiąc ciąży- jest sens kupować?

Polecane posty

Gość cismarch

Jak w tytule. Mam 1,5 miesiąca do porodu. Nie mam nic wiosennego, same zimowe płaszcze, ewentualnie jeden jesienny, cieńszy. Chciałam kupić jakiś płaszczyk cienki, taki w którym mogłabym chodzić też po urodzeniu (na jesień np). Jest sens kupować ? Czy przeszyć guziki w starym z tamtego roku? :P No i czy kupić np. odcinany spod biustu (grzybek), czy dłuższy przed kolanko z paskiem albo bez paska (bo brzuch przeszkadza) ?

Gość mnie to zakrawa
jak grzybek to nie ma sensu, brzuch i tak bedziesz miala goly

Gość cismarch
No właśnie też grzybek do mnie nie przemawia, bo generalnie nie lubię tego kroju.

Wg mnie nie ma:P Ja chodzę w rozpiętym i z apaszką, choć to dopiero 7 miesiąc. Ale nie będę wydać 300 na płaszcz bo w zeszłym roku kupiłam zupełnie nowy.

Gość cismarch
Ten co chcę kosztuje 199zl w reserved. W rozpiętym nie będę chodzić :P Wiesz, ja w 7 miesiącu też jeszcze wchodziłam w mój wiosenny płaszczyk ale po prostu już się nie dopnę obecnie (8 miesiąc).

Gość Ktosiekkkk
teraz to juz sie nie oplaca kupowac bez przesady teraz ci sie zaczna wydatki wiec oszczedzaj na dziecko

Gość cismarch
Wyprawka cała kupiona więc wydatków już nie mam na dziecko :) Własnie w końcu pomyślałam o sobie! ;) Bo tylko za rzeczami dziecka chodziłam, a o sobie to zapomniałam całkiem i okazało się, że nie mam co na siebie już włożyć przez te brzuchol.

Gość mothercareee
powiem ci z doswiadczenia, ze nie, poniewaz tez kiedys kupilam wiosenny plaszcz na ostatni miesiac ciazy i w zasadzie bylo cieplo nie wiele go zlaozylam, a jak zalozylam to i tak mialam rozpiety.. pewnie masz cos w szafie, co mozesz zalozyc na wierch kurteczke czy plaszczyk, zeby zarzucic na siebie, a zapinac nie musisz lkupisz sobie cos po ciazy, pewnie szybko zrzucisz kg i nowy ciuch sie przyda

Gość mamama27
ja od tygodnia chodzę w grubszym dłuższym swetrze zapinanym - a w ciąży nie jestem - więc myśle że płaszcz na miesiąc można obejść sie bez .. ja urodziłam w 37 tc więc możesz nawet niezdążyć go ubrać

Nie ma sensu kupować nowego płaszcza na końcówkę ciąży. Jestem w 9 miesiącu i teraz zakładam wiosenny płaszczyk sprzed ciąży i szal, oczywiście nie dopinam się ale i wcześniej wolałam chodzić w rozpietym.