Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Baśkaaaaaaaa

Test ciążowy po nieprzespanej nocce :)

Polecane posty

Gość Baśkaaaaaaaa

Witam. Mam pytanie dot. zrobienia testu ciążowego płytkowego. Powinno się go robić z rana najlepiej po dniu spodziewanej miesiączki, a ja jestem po nocce i nie wiem czy test wykryje ciążę... Jak myślicie? Nie wiem czy wytrzymam do jutra :) test mam firmy Quixx. Nie pamiętam daty ostatniego okresu, wiem, że był jakoś pod koniec lutego, bardzo krótki. Od dwóch dni mam wielkie mdłości, wymiotuję. Nie wiem też jakie mam cykle, nigdy nie byłam w tym skrupulatna :) Nie nakręcałam się na ciążę, wcale o tym nie myślałam aż do dziś :) jak myślicie?

jak jesteś po nocce to idz spać i jak wstaniesz zrób test :) mówi się z rannego ale tak na serio to chodzi o mocz po spaniu :)

Jesli jesteś w ciąży, na pewno nie wyjdzie negatywny dlatego że nie spałaś

Gość gdjeya
jesli masz juz typowe objawy to sadze ze test juz wykryje ciaze nie zaleznie on pory dnia

Gość Baśkaaaaaaaa
Ale jak miałam @ pod koniec lutego to przecież wczesna ciąża... Nie wiem nie wiem :) myślałam, że to jelitówka, ale mam tylko mdłości raczej bez gorączki (nie mam termometra) i bez biegunki. Śluz biały... Piersi nie bolą... A @ ma jeszcze kilka dni... Boję się rozczarowania :( ale w takim razie skąd te mdłości :(

Gość niepewna!
mi po 3 tygodniach od spodziewanej @ 2 testy wyszły negatywnie, usg tez nic nie pokazało. Teraz biorę luteine, minoł kolejny tydzień i dalej nic. Co będzie nie wiem.

Gość Baśkaaaaaaaa
6 dni po spodziewanej miesiączce to już można nawet wieczorem i powinno być. A mi chyba nie minął termin spodziewanej miesiączki :) w nocy starałam się dużo nie pić, dwie gorzkie herbaty po wymiotach i rano kawa, raz byłam siusiu koło 3/4...

Gość Baśkaaaaaaaa
niepewna a bete hcg robiłaś?

Gość nie po spaniu
tylko po dłuższym czasie bez oddawania moczu:) Jeśli ostatni okres miałaś pod koniec lutego i do zapłodnienia mogło dojść w marcu, to nawet test po przespanej nocy może niczego nie wykazać (chyba że okres masz co 3 tygodnie). Jeśli cykle są dłuższe (pewnie tak jest, bo jakbyś faktycznie miesiączkowała częściej niż raz na miesiąc to byś ten dyskomfort zauważyła), to radziłabym poczekać jeszcze z tym, by wierzyć negatywnemu wynikowi na teście. Chyba że skąpa miesiączka w lutym była krwawieniem w czasie trwającej już ciąży, co także często się zdarza. Jak nie możesz wytrzymać z ciekawości, to nie oddawaj moczu przez kilka godzin i zrób test, ale dla pewności powtórz za kilka dni (szczególnie jeśli ten nie potwierdzi ciąży).

Gość niepewna!
objawów nie mam żadnych

Gość mamama27
test z rana bo śpisz i nie sikasz i stężenie hcg jest większe i większa szansa że test wykryje - równie dobrze możesz cały dzień nie sikać i niewiele pić i test zrobić wieczorem ale w nocy to latwiejsze - mnie blada kreska wyszła na 2 dni przed terminem @

Gość Powiem ci tak
Mdlości na pewno nie pojawiają się na parę dni przed miesiączka.Poza tym panuje jakiś wirus.Ja-mdłości,koleżanka-mdłości,kuzynka-mdłości,babcia-mdłości... i tak dalej.

Jesli nawet nie wiesz czy jesteś po terminie miesiączki to na pewno nie możesz mieć objawów typu mdłości...

Gość niepewna!
nie robiłam. Dopiero tu sie dowiedziałam ze jest takie badanie

Gość Baśkaaaaaaaa
Nie, co trzy tygodnie nie mam na pewno :) w takim razie jeśli do zapłodnienia miałoby dojść w marcu to te mdłości nie są od ciąży... Wszystko przez mamę, która mnie nakręciła, że ona już dwa trzy dni po zapłodnieniu miała mdłości :P

Owszem, mogła mieć nawet godzinę po zapłodnieniu, z tym ze to nie ciąża był przyczyną tych mdłości ;)

Gość Baśkaaaaaaaa
Trudno... Poprzednia @ trwała krócej niż zwykle (zawsze mam 7 dni, wtedy 4) ale nie była bardzo skąpa... Może jelitówka się zaczyna :(

Gość Jo-------anna
Około 1.5 - 2 tygodni po zapłodnieniu może wystapić krwawienie zwane implantacyjnym.Mdłości zaczęły się u mnie około2 tygodni po spodziewanej miesiączce. Więc jesli zaszłaś w ciążę jeszcze w poprzednim cyklu, to jest to możliwe. jesli w tym, to za wcześnie na te objawy.

Gość Baśkaaaaaaaa
DWIE KRESKI!!!!!!!! ;D

Gość Jo-------anna
Gratuluje! :) To raczej to starsza ciąża, z poprzedniego miesiąca. :)

Gość Baśkaaaaaaaa
Pewnie tak, ale się cieszę!!!! Już zwątpiłam, ale zrobiłam od niechcenia :)

Gość Jo-------anna
Witaminki albo chociaz kwas foliowy zacznij brać i dbaj o siebie. :)

Gość Baśkaaaaaaaa
Witaminki i kwas foliowy biorę już odkąd zaczęłam się starać. Pójdę jutro na betę i się dowiem który to tc :) a potem do ginekologa :)

Gość Jo-------anna
Gdzieś pewnie z 5 - 6 tydzien. :)