Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kucharkaaaaaaaa

spalil mi sie mikers a musze zrobić JAKAS mase do ciasta ;(

Polecane posty

Gość kucharkaaaaaaaa

spalil mi sie mikser... :( - nie mam od kogo pozyczyc.zdarzylam upiec ciasto, ale kremu juz nie zrobilam. musze wymyslic jakas mase do przelozenia... i nie wiem co teraz zrobic. pomyslalam o masie krówkowej + serek mascarpone. MACIE JAKIES POMYSŁY ????????????????????????????????

trzepaczką zwykła tez da sie ubic, kiedys ludzie sobie radzili bez miksera

Gość kucharkaaaaaaaa
nie mam w domu trzepaczki :/

Gość lampka w kapeluszu
Ale jak chcesz zrobić? Masa krówkowa jest dość twarda, chcesz ją z serkiem wymieszać? Jakie ciasto pieczesz? Może budyniowa i ucierać, nie masz gałki drewnianej, makutry?

Gość karciana zastanawiaczka
nie rób masy , bo szkoda twojej męczarni rozpuść 2 galaretki w mniejszej ilości wody niz w przepisie i na wierzchu ciasta rzuć jakieś owoce surowe, albo z kompotu czy konfitury i zalej galaretką też będzie dobre i fajne ciasto

Gość kucharkaaaaaaaa
mase krówkową chcialam podgrzac- podgotowac na karmel. mam ciasto polbiszkoptowe. pomyslalam ze jedna czesc ciasta nasacze- na to masa krowkowa, potem nasącze biszkopty okrągle i przełoże, a na to serek mascarpone i przykryje druga czescia ciasta. ciasto polała bym polewą kakaową. co wy na to?

Gość lampka w kapeluszu
ale ten serek jest niesłodki? Tzreba do niego dodać coś jeszcze? Czy nie?

Gość kucharkaaaaaaaa
nie jest slodki ale specjalny do deserów, - za to masa krowkowa jest tak slodka, ze mysle ze fajnie by to rownoważyl.

pomysl jest dobry (ten z masa krówkową, która wcale nie jest twarda, i z serkiem) mozna tez zrobic jakas mase ucierana na bazie masla, np. czekoladowa i przelozyc razem z jakims kwaskowatym dżemem (np. z czarnej porzeczki)

Gość lampka w kapeluszu
No to chyba sama najlepiej wymyśliłaś co masz i co dać, żeby to jakoś bez miksera zrobić. Może jeszcze jakieś owoce dodać, bo sama masa z biszkoptem i serkiem, nie wiem, nie będzie za mdła? Może maliny do serka, czy cÓś :), albo galaretkę z owocami na wierzch. Albo kakao rozpuszczalne na serek poprószyć.