Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co robic....... ??1

Dostalam dwa razy wiecej towaru niz zamowilam na allegro - co zrobic, odeslac?

Polecane posty

zamowilam 5 par skarpetek, kazda po 1 zl, dzis dostalam przesylke - 10 par skarpetek Odeslac te dodatkowe 5 par, czy nie jest to warte zachodu, majac na uwodze cene skarpetek? Nie chce doplacac do wysylki ale i nie chce byc niefair wobec sprzedawcy. Poinformowac go w ogole o tym?

a jak sam napisze gdy sie skapnie?

To zależy co Ci mówi sumienie. Dlaczego my mamy być Twoim sumieniem? Nie masz swojego ...?

sumienie mowi zeby go poinformowac i doplacic mu te 5 zl tudziez niech on da kase i mu odesle te 5 par

kurcze moze rzeczywiscie naiwnie brzmie:O moze on mi wysmieje jak mu powiem ze wyslal za duzo skarpet i mu dam 5 zl:O

Gość wii fii
skarpetki po 1 pln, pewnie z foli... nogi beda smierdziec ze ludzie beda psierdalac od ciebie na kilometr.

95% cotton 5% elastane czarne, fajne , stopki :classic_cool:

Gość hjkk
mi kiedys bluzka przyszla po miesiacu taka sama, mam dwie :)

hjkk i co nie przyznalas sie?

moze macie racje..

Gość fgfgfgfg
szkoda zachodu. sprzedawcy nie opłaca się pokrywać kosztów wysyłki(bo przecież nie będziesz odsyłać na swój koszt), bo wyjdzie na zero. daj sobie spokój- żaden to dylemat etyczny..

Gość zaopatrzona w skarpetki do2013
jw

Gość oliwiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
tez uwazam ze ktos sie pomylil po prostu i nawet sie nie zorientuje, a jesli nawet to mu sie nie oplaca pokrywac kosztow przesylki bo skoro sprzedaje skarpetki po 1zl za pare to je kupil pewnie po 0,50zl albo cos w tym stylu, wiec jest stratny maksymalnie 3 zlote. Daj sobie spokoj, wiecej by mial zachodu z dogadaniem sie z toba niz to warte

Gość oliwiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ps: ja tez kiedys dostalam wiecej par skarpetek niz zamowilam, ale pewnie specjalnie mi wyslali wiecej zebym negatywa czy neutrala nie wstawila bo czekalam na nie ponad 2 tyg i wyslali mi dopiero po telefonicznym upomnieniu. Ktos przeoczyl moje zamowienie

W jakże pięknym kraju żyjemy! Dziewczyna chce się zachować uczciwie, to jej wszyscy odradzają :P Ja bym na Twoim miejscu napisała, że przyszło za dużo skarpetek. Za wysłanie maila nie musisz płacić, sprzedawca zapewne powie, że trudno, a przynajmniej będziesz miała świadomość, że zachowałaś się właściwie.

Gość Cieszę się że są tacy ludzie
Napisz maila do sprzedawcy i czekaj na jego ruch. Bycie uczciwym człowiekiem to żaden wstyd.

Gość fgfgfgfg
autorka nie dostała 2 pierścionków z brylantem. pisanie w tym wypadku maili, to tylko zawracanie głowy sprzedawcy i zanieczyszczanie mu skrzynki pocztowej. oczywiście można tylko po co? żeby autorka mogła się dowartościować, ze jest wybitnie uczciwa i rozliczy się z każdej najtańszej chińskiej skarpetki.

juz sama nie wiem:O

Gość No to może ja napiszę
Jeśli sumienie Ci nie podpowiada co zrobic, to pamiętaj, że prawo określa to jasno. Kto wzbogaca się bezpodstawnie, kosztem innej osoby itd... Fakt, tu kwota jest mała, niemniej prawo jasno okresla kary za czerpanie korzyści z pomyłki.