Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rachunki:-)

Jakie macie rachunki za prąd, wodę, gaz,czynsz, jedzenie?

Polecane posty

Gość ghjyu
w starych kamienicach jest niski

Gość dobreeeeeeeeeeeeeee
mi mala niezalogowana zyjemy w pl a nie w UK:o

Gość Tracyy
Duże ;) Z płynów do mycia naczyn najwydajniejszy jest Fairy.

Gość rtfgbn
Czynsz 300, prąd ok.60, gaz 100-120, tel 100.

Bardzo stare nie są-z lat 90. a nowe to są teraz bezczynszowe (niby,bo płatne ok 2-3 zł za metr) płaci się taką opłatę za utrzymanie budynku. Ale za to w razie remontów,napraw-trzeba opłacić fakturę. Moja siostra w takich mieszka i wolę już "dorabiać"co miesiąc spółdzielnię niż latać i szukać zarządcy budynku,któremu zresztą też trzeba płacić-no chyba,że ktoś z lokatorów się tym zajmie.

Gość mi mala niezalogowana
pisze o mieszkaniu w apartamentowcu w PL. 90 zl, juz z naprawami, funduszem remontowym itd. za nikim latac nie trzeba:)

Fairy i Pur są super wydajne,ale mnie uczulają :O teraz używam ludwika i jest ok!

To daj namiary-kupię sobie tam mieszkanie. Ja mieszkam w Łodzi i nie widziałam tu nigdzie takiego czynszu. A w starych kamienicach znajomi za mieszkanie 100metrowe płacą 120zł ale za sąsiadów mają meneli... Nie ma co,ani ciepłej wody,ani balkonu. Więc wolę swoje ciepłe mieszkanko.

Gość hmmmmmm ekmmm
opiopi Ty twierdzisz, ze masz wysoki czynsz za wlasnosciowe mieszkanie w warszawie ?? placisz 670 zl na 52 mkw. ja mam mieszkanie wlasnosciowe w miescie wojewodzkim, znacznie mniejszym od warszawy, rowniez 52 mkw i place 600 zl czynszu :/ czynsz 600 zl (w tym woda - raz w roku okolo 150 zl doplaty, fundusz femontowy i spata termomodernizacji bloku, ogrzewanie - doplata w tym roku byla 600 zl) prad 100 zl gaz 30 zl kablowka + internet 140 zl dwa tel 200 zl kredyt 900 zl

ja mieszkam w bloku z 2009 r., moze i stary, ale czynsz 580 zł jest

Gość to moze ja....
media i eksploatacja+garaz 560zl.warszawa,blok z 2003r. woda 2 czynszu,ale co 3 mies jest rozliczenie i doplacamy ok.150zl. telefony(dwa) 180zl. swiatło(co 2mies)300zl internet+kablowka-180zl kredyt 1800zl pampersy dla syna,chusteczki tez pampers,mleko bebilon pepti,kosmetyki emolium.do domu:domestos,pronto(do podłóg,do mebli)cif,do kabiny prysznicowej z w5 z lidla.jedzenie kupujemy w bomi,piotr i paweł,czasami w lidlu(max.2-3razy w miesiacu)

90 zł nowy apartamentowiec na obrzeżach krakowa:P? muszę powiedzieć mężowi to się przeniesiemy:P

Gość kwaadratt
Nic tylko się do Was babeczki wprowadzać .Ktora ma potrzebe mojego towarzystwa ,przy świecach i winku hehe

Gość gość
90 zł opłat za apartamentowiec z remontami ...itp :) z***bisty masz apartamentowiec, za rok uzbierasz 1000 zł z czego 90 % to biezace koszta chociazby sprzatanie, odsniezanie przed blokiem....itp zostaje ci 100 zł rocznie na remonty z***bisty remoncik sobie walniesz swojego apartamentowca jak np dach bedzie przeciekał albo co do wymiany.... powodzenia , jełopie nieuku

Gość gość
czynsz letni 270 zł ( w tym woda), czynsz zimowy 392 fundusz remontowy 124 internet, telewizja, tel domowy- 140 prąd 215 na dwa miesiące gazu nie mam

Gość gość
Mieszkamy tak : ja i mąż plus moja mama.(dziecko w drodze) Czynsz 590-co akurat płaci mama, chciała nam pomóc i w ten sposób to robi Woda-zwykle w czynszu Prąd 90-100 co miesiąc Samochód 100 co miesiąc na gaz OC raz w roku 460 Jedzenie na nas troje to coś koło 1000 Telefony ja mam za darmo, mąż 40zł Za jakies 1,5-2 lata dojdzie kredyt na dokończenie domu. Ogólnie widze po was że mamy małe rachunki.... Marki: maslo roślinne od kilkunastu lat, domestos, pronto, whoolite perła plyn do prania(nie używamy proszku) .podkład i inne do twarzy la roche posay. Z rzeczy dla dziecka bo trochę pokupowałam mam Pampers na początek a potem mam zamiar dady wypróbować podkłady i rossmanowskie słoiczki oraz kaszki(podobno są niemieckie i bardzo dobre) Z ciuchów to bardzo dużo zamawiam na TOP SECRET-akurat wczoraj zamówiłam dla męza 7 rzeczy za 200 stówy, 4 koszulki 2 bluzki i jeansy.-mają fajne promocje w outlecie. Z tego co uwielbiam to jeszcze serek siedlecki spółdzielni mleczarskiej w Siedlcach :P ale jest raczej tylko u nas

Gość eliskaaaaaa
Wynajem 500 zł Czynsz prawie 400 Woda co dwa miesiące ok 80 Gaz co dwa miesiące prognoza teraz ok 180 zł Energia do dwa miesiące ok 90 zł Internet co miesiąc 50 zł Telefon 30 zł Mleko bebiko , pampersy dada , a jedzenie to różnie jak większe zakupy to biedronka carrefour itp mniejsze sklep koło domu.

Gość gość
na miesiac, na dwie osoby, mieszkanie dwupokojowe (35 m) w bloku: czynsz 300 kredyt 450 woda 130 prad 80 gaz 40 paliwo 400 telefony 60 jedzenie 900

Gość gość
My mieszkamy w domku także czynszu nie ma, prąd tak 120zł na dwa miesiące, w zimę to ok.180. Gaz to 50zł na 2 miesiące, tv 60, internet 45, telefony 60. No i jeszcze ubezpieczenie auta 600 na rok i podatek od ziemi 470zł. A płyn do naczyń kupuje w biedronce kraft, tak to zakupy przeważnie robimy w polo markecie lub carrefurze. Masło kupuje roślinne i nasz ulubiony ketchup włocławek. Pieluchy na początek pamper, jakoś po roku dada, teraz już nie potrzebne. Chusteczki przeważnie kupowałam nivea soft&cream (czy jakoś tak).

Gość gość
Jeszcze dodam że za wodę nie płacimy bo mamy własną studnie, jedyny koszt to naprawa hydroforu ( czy jak to się nazywa ) ale to raz na kilka lat może. Mleko bebiko, płyn do plukania E, porzek vizir sensitive. Na jedzenia tak ok 1000zł wydajemy.

Gość miliiiiiiiiii
woda 60 zł????? jak można tak mało wody zuzyć?? ja prąd płacę 200 co miesiąc a cudów nie mam i mieszkanie 55m gaz 500 co 2 miesiące fundusz rem. 100. dlaczego tak mało płacicie??

Gość ewaewelina
prad 220 za m-c wszystko mamy na prad woda - nie wiem w czynszu jest wliczona gaz-nie mam jedzenie-2500-3tys /3osoby, w tym licze tez wyjscia do restauracji itp

Gość aaaaatakajednaaa
prad-200 za miesiac woda-110 gaz-brak jedzenie okolo 2500/2 osoby dorosle, ale czesto jemy w mieście net-60 ntv-90 2 telofony-150zł

Gość aaaaatakajednaaa
czynsz-560zł

Gość KamaKKama1
Musze wam polecić firme Axpo jako dostawce gazu i pradu. Zmienilam dystrybutora tych mediow wlasnie na nich i od ponad pol roku co miesiac oszczedzam nawet do kilkudziesieciu zlotych !!! co wiecej, energia ktora sprzedaja pochodzi ze zrodel odnawialnych w 100% wiec to ekologiczna energia:))

Gość gośćkjhgf
Jak zobaczyłem podwyżkę za tak zwane centralne ogrzewanie, to cały czas jestem w szoku. Prawie nic nie korzystam z ogrzewania a podwyżki walą. W zeszłym roku marzłem, bo odkręcałem licznik na 2. A skala jest od 1 do 5. Okazuje się, że skala 2, to za dużo na moje realne możliwości ogrzania pokoju.

Gość kajakaja22
jak szukacie sposobu na obnizenie rachunkow za prad to polece wam jeden: zmiana dostawcy pradu na firme AXPO - moim zdaniem maja najlepsza oferte na rynku. wystarczy prosta formalnosc i juz mozna oszczedzac.

Gość wiktoria11
rachunki zalezne od miesiaca. ale ostatnio obnizylem mocno rachunki za prad. zmienilem dostawce na firme axpo. polecam - chyba najlepsza oferta w PL :)

Gość gość
Chwalę sobie współpracę z CSA, wiedza jak dopasować ofertę jeśli chodzi o prąd i gaz, żeby się to opłaciło. Druga rzecz że mam stawki stałe, nic się nie będzie zmieniać przez kolejne lata, a to jednak jest ważne bo ostatnio wszelkie koszty życia idą w górę...od spożywki zaczynając a na prądzie kończąc.