Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rachunki:-)

Jakie macie rachunki za prąd, wodę, gaz,czynsz, jedzenie?

Polecane posty

Tak ciągle wszyscy piszą ile zarabiają i ile wydają. To tak konkretnie pytam ile wynoszą Wasze rachunki? I jakie marki produktów preferujecie?

Gość wwwtttooorrrddd
czynsz 600 garaz 200 woda ok 130 (3 os) prąd 250 (2 mies) gaz 160 (2 mies) O marki czego pytasz?

gazu nie mam, prąd tak ok 200 zł co 2 miesiąc, czynsz z garażem 580 zł, woda nie wiem, kablówka + internet 140 zł, kredycik jakieś 2700zł jedzenie trudno policzyć, bo zawsze coś innego się kupuje, ale ewidencji nie prowadzę

Gość wwwtttooorrrddd
Jedzenie: co tydzięn a sobotę robię zakupy w Almie za ok 300. W tygdoniu, mniej wiecej co drugi dzień podjeżdzam do Lidla po jakieś "pierdołki" zwykle wydaję tam ok 60 zł. W niedziele zawsze jemy sushi 65 zł, ogólnie czesto wychodzimy z domu wiec na to tez idzie sporo kasy Ubieramy sie raczej w sredniej klasy sklepach (np dzosny Wrangler, Levis, sportowe NIKE, Puma, ja swoje ciuchy najczesciej kupuję zw Zarze, Promodzie)

Gość wwwtttooorrrddd
a no tak zapomnaiłma o paru rzeczach: TV "n" - 179 zł Telefony 3 szt ok 800 zł Kredyt - 4500 zł

Gość ,,,,....,,,,.....
rachunki:-) a co to za roznica jakie marki:O lazdy kupuje to na co go stac

Ja wszystkie kwoty podałam w przeliczeniu na miesiąc.

Gość ,,,,....,,,,.....
Telefony 3 szt ok 800 zł :D

Ja wszystkie kwoty podałam w przeliczeniu na miesiąc.

Gość ,,,,....,,,,.....

Gość wwwtttooorrrddd
Chemię tez kupuję raczej tą drozszą, natomiast co do jedzenia to bardzo różnie...

Gość ,,,,....,,,,.....

hm o to pytasz pampersy, proszek dla syna jelp, dla nas ariel, do mycie naczyń pur, do mycia zlewów itd. sansed + ajax w proszku, do tego różne płyny za ok 20 zł jeden: do kuchni z płyty, do piekarnika, do fug z firmy bettaware czy coś takiego, to koleżanka u nas prowadzi taka sprzedaż, ale płyny polecam, a i pastę do mycia wszystkiego z tego mam - super płyn zmiękczający Silan, mleko bebilon, herbatka hippa, chusteczki pampers lub bambino

Ja wszystkie kwoty podałam w przeliczeniu na miesiąc. Tak z ciekawości pytam. Ja nikogo nie zamierzam oceniać.

Gość ***1
500 e czynsz 27 e prad gaz 600 e rocznie woda wliczona w czynsz

Gość to ja htjtyjytj
prąd 200 miesięcznie gaz w sezonie grzewczym ok 400 zł (dom) woda 60 zł na 3 miesiące inermet 60 zł telewizja 105 zł 3 komórki ok 150 zł miesięcznie kredyt 1450 wywóz nieczystości 53 co miesiąc To tyle co pamiętam.

400 zł - czynsz ( w tym fundusz remontowy,wywóz śmieci,ogrzewanie mieszkania,podgrzanie ciepłej wody) 40 zł zimna woda - co miesiąc 150 zł prąd - co 2 miesiące 50 zł gaz - co 2 miesiące 70 zł - raz rocznie (podatek za mieszkanie - własnościowe) 30 zł - internet Do tego dochodzi ubezpieczenia prywatne: 40 zł -co miesiąc (męża) oraz 350 zł co kwartał (moje) oraz wiadomo telefony. A co do marek....e tam :D :P nie chcę mi się wymieniać ;)

A do czyszczenia używam serii W5 z Lidla. Są super! 2 telefony i internet ok. 250.

Gość wwwtttooorrrddd
wiadomo, ze chodziło mi o rachunki za 3 telefony :O

a i mój telefon 60 zł, męża też tyle, mamy dużo minut i raczej sie mieścimy nasze ubrania: promod, zara, venezia, vistula, jezus nie pamietam, kupuję w różnych, sieciówkach, o: veneziana, 4you, peeck and coś tam, stradivarius, itd.

Gość to ja htjtyjytj
Acha i to są podstawowe rachunki, nie wspomnę o paliwie, ubezpieczeniach, jedzeniu, ubraniach (mam 3 dzieci, psa, królika i rybki) zabawkach, dodatkowych zajęciach itd...........

Gość opiopi
Ale wysokość rachunków też zależy od tego gdzie się mieszka. Mam na myśli czynsz. JA płacę 670zł czynszu + 230 za prąd + 108 kablówka i internet + 30zł gaz. Prąd raz na 2 mce. Woda jest wliczona w czynsz.

Gość opiopi
i około 450zł za przedszkole.

czynsz 400., woda w czynszu raz w roku jakies150 do dopłaty prąd 160 na 2 miesiace, gazu nie mamy, tv + net 60 telefony oba za free, paliwo 400x2, jedzenie 1000 bez mięsa chemia 200-300

Gość to ja htjtyjytj
opiopi dokładnie ja mieszkam na wsi i płace podatku 170 zł a do miasta mam 0,5 km, a opłaty o wiele niższe, za przedszkole dużo płacisz ja 300zł, moja dodatkowa godzina w przedszkolu to 2,90

Gość opiopi
Mieszkam w Warszawie, mam mieszkanie 52m i iczynsz wysoki ale to jest normalna cena za mieszkanie własnościowe dlatego mówię, ze zależy gdzie kto mieszka. Życie jest niestety bardzo drogie, rachunki, jedzenie i niewiele zostaje (o ile w ogóle).

Gość mieszkam na wsi
mieszkanie własnościowe czynszu nie płace gaz - 50 zł za 2 miesiące prąd 120 zł miesiąc woda - 60 zł na miesiąc internet - 50 zł na miesiąc 2 tel - 60 zł podatek - 120 zł na rok gaz do samochodu 200 zł ubezp sam. - 120 zł razem 670 zł miesięcznie na jedzenie na 2 osoby 500 zł.

No ja też mam mieszkanie własnościowe-ale płacę czynsz. Taki urok mieszkań w bloku...

Gość mi mala niezalogowana
620 funtow wynajem mieszkania (2 pokoje z ogrodkiem) 100 funtow council tax - podatek od mieszkania rachunki inne min. 100 funtow jedzenie ok 400-500 funtow na miesiac plus rozrywki, wyjscia, wyjazdy, ciuchy, sport - no lekko peka co miesiac 1,500-2,000 funtow (na dwie osoby!), dobrze, ze niezle oboje zarabiamy, bo tragedia jakie sa wydatki. na szczescie juz niedlugo bedziemy placic zero wynajmu, zero kredytu, tylko 400 zl oplat co miesiac :P