Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martyyna20

Plan diety i cwiczenia

Polecane posty

Gość Martyyna20

Hej, zaczne od tego ze moja waga to 62kg przy wzroscie 172. I oto moje pytanie do Was: czy znacie/polecacie jakas skuteczna diete z normalnych niewyszukanych produktow i macie skuteczny plan treningowy by przez miesiac zrzucic 7kg? (jesli chodzi o cwiczenia, najbardziej w kierunku nog i bioder ale by je wyszczuplic a nie rozbudowac : / ) czekam na Wasze opinie :)

Gość Martyyna20
nikt nie może mi pomóc?

Gość sisi91
To co wszystkim polecam, zwiększ ilość białka, zmniejsz ilość węglowodanów, nie jedz więcej niż 1000 kcal dziennie. Ćwiczenia codziennie po minimum 30 minut :) pozdrawiam

Gość Pragnąca Schudnąć
Witaj myszko. Hmm... 5 posiłków dziennie, wyeliminuj z diety słodycze i smażone potrawy. Na nogi polecam aerobiczną szóstkę waidera, ale ruszaj tylko nogami. Działa szybko. Polecam i powodzenia!

Gość Martyyna20
na a6weidera ciezko wytrzymac i ona wg mnie bardziej dziala na m. brzucha, natomiast biegam 20 min dziennie ale to nic nie pomaga. wiem ze dieta 100 kcal bylaby najskuteczniejsza ale jest mi na niej slabo jak pewnie wiekszosci dziewczyn i ciagle chce sie jesc. jakbyscie mogly napisac jakis jadlospis chociaz na jeden dzien bylabym bardzo wdzieczna, szukalam w google inf o planie diety ale wszedzie powtarzaja sie te same.

Gość Martyyna20
1000* dodam ze spozywam duza ilosc bialka w postaci jogurtow, mleka, jajek, ale takze duzo weglowodanow bo moj jadlospis opiera sie glownie na brazowym ryzu i brazowym makaronie oraz na piersi z kurczaka :)

Gość ankaakk
"To co wszystkim polecam, zwiększ ilość białka, zmniejsz ilość węglowodanów, nie jedz więcej niż 1000 kcal dziennie. " Toś doradziła :/ Zdrowa dieta to ok. 300 kcal mniej niż zapotrzebowanie, czyli 1500 kcal i więcej.

Gość ankaakk
A co do planów diety, to proszę, gotowiec tylko trzeba pod siebie przeliczyć: http://www.sfd.pl/PRZYK%C5%81ADOWY_JAD%C5%81OSPIS_DLA_KOBIETY_OD_PODSTAW.-t493530.html

Gość sisi91
Chce schudnąć 7 kg w miesiąc ? Więc nie ma tu mowy o 1500 kcal :) Niestety. Pierwszy tydzień pójdzie łatwo bo około 2 kg mniej, później stopniowo coraz wolniej. To, że dieta ma 1000 kcal nie oznacza, że jest nie zdrowa, bo w 1000 kcal można spokojnie dostarczyć wszystkich niezbędnych organizmowi składników. Trzeba to tylko rozplanować z głową, i zwracać uwagę na to co się zjada. Śmieszą mnie opinie ludzi, którzy nie mają zielonego pojęcia o żywieniu , dietach i zdrowym trybie życie, naczytacie się jakichś bzdur i wypisujecie to.

Gość sisi91
A później tysiące kobiet pije herbatke za 50 zł zjadając przy tym hamburgery i zastanawia się dlaczego waga nie spada...

Gość sisi91
Zamiast ryżu zjedz więcej kurczaka usmażonego na małej ilości tłuszczu z nieco większą ilościa przypraw, one dają poczucie większej sytości do tego brokuły na przykład, to danie polecam na środek dnia. Po kilku godzinach dostarczasz węglowodanów w postaci owoców, i jogurt naturalny powiedzmy. Na koniec dnia coś lekkiego, tutaj mogą być jajka , one są źródłem pełnowartościowego białka, i są łatwostrawne, oczywiście gotowane, najlepiej 3 godziny przed snem. W chwilach kiedy czujesz, że masz ochotę na słodycze, jesz owoce, na mnie zawsze działa kiwi. Bananów raczej staraj się unikać ja je zjadam tylko w dni treningowe. Wysypiaj się też dobrze minimum 6 godzin snu.

Gość sisi91
Aha no i oczywiście dużo wody (ok. 1,5 l dziennie) , schłodzonej - wtedy organizm zużywa dodatkową energię na ogrzanie jej.

Gość ankaakk
Dieta 1000 kcal jest tak samo "mądra" jak schudnięcie 7 kg w miesiąc. I nie, przy 1000 kcal nie da się wszystkiego dostarczyć, przeciwnie, niedobory będą bardzo duże, i witamin, i minerałów. Ściągnij sobie "dziennik posiłków" vitalmaxa i wpisz tam Twoje "1000 kcal" to zobaczysz, że głupiego wapnia nawet połowy zapotrzebowania nie wyrobisz. Już nie wspominam o ogromnym niedoborze energetycznym. Podstawowa przemiana materii (czyli ilość kcal potrzebna tylko na to, żeby "leżeć i pachnieć") przeciętnej kobiety to 1200-1300 kcal. Schodzenie poniżej tej granicy oznacza dietę głodówkową, wyniszczającą organizm, niszczącą mięśnie, skórę, włosy, drastycznie spowalniającą przemianę materii...

Gość ankaakk
"Śmieszą mnie opinie ludzi, którzy nie mają zielonego pojęcia o żywieniu , dietach i zdrowym trybie życie, naczytacie się jakichś bzdur i wypisujecie to." O, jak ładnie podsumowałaś siebie i swoją "wiedzę" :)

Gość sisi91
Nie moje ciało nie mój, organizm, nie będę jej pouczałą chce 7 kg, to będzie je miała... Nie zapominajmy, że organizm ma również zapasy, w dalszej części diety, po kilku dniach przychodzi czas na zwiększenie ilości kcal, bo organizm szybko sie przyzwyczaja, następnie ponowne zmniejszenie. Podejrzewam, że dziewczyna nie trenuje nic regularnie, więc jeśli chce się spalić szybko i bez większego wysiłku, nie widzę tutaj innej opcji dla diety redukcyjnej.

Gość sisi91
Poza tym ludzie przez całe życie źle się odżywiają a organizm każdrgo dnia dostaje w dupe. Więc prosze nie mów mi o wyniszczaniu podczas jednego miesiąca.

Gość Martyyna20
dziękuję Wam za odpowiedzi i zainteresowanie tematem, jednak uwazam, ze nie da sie wypic 1.5 l wody dziennie bo po prostu mi nie wchodzi wiecej niz 2 szklanki w kilkugodzinnym odstepie ;p co do treningow sa systematyczne ale z dieta jest juz gorzej.

Gość Martyyna20
mysle, ze moze zalozenie bloga i dokumentowanie moich doswiadczen co do cwiczen i odzywiania bardziej zmotywowaloby mnie do ich przestrzegania. co o tym myslicie?

Gość ladupa
Przecież masz odpowiednią wagę, chcesz mieć niedowagę??

Gość Martyyna20
ladupa: wiem że odpowiednia, ale nie idealna nie jestem z siebie zadowolona mam cellulit na nogach, jesli jest w tak mlodym wieku strach myslec co bedzie za pare lat dlatego chce schudnac, zdrowo sie odzywiac i byc sprawna fizycznie poprzez cwiczenia

Gość Martyyna20
ladupa: wiem że odpowiednia, ale nie idealna nie jestem z siebie zadowolona mam cellulit na nogach jak ide lub scisne rekami, jesli jest w tak mlodym wieku strach myslec co bedzie za pare lat dlatego chce schudnac, zdrowo sie odzywiac i byc sprawna fizycznie poprzez cwiczenia dodam ze cwicze codZiennie.