Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam o egipt

BYL KTOS Z WAS W EGIPCIE W OSTNIM ROKU? Jest tam niebezpiecznie? Np w Kairze?

Polecane posty

Gość pytam o egipt

Prosze o informacje jak wyglada sprawa z bezpieczenstwem teraz w Egipcie zastanawiam sie nad wczasami tam we kwietniu, rejony Hurhady ale podobno jest niebezpiecznie, wycieczki do Kairu i luxoru z hotelu sa konwojowane przez wojsko i policje TROCHE sie boje, mam czego? byl ktos ?

Gość pytam o egipt
nikt nie byl?

Gość Oczywiście że
byłem tam kilka lat temu i zawsze wycieczki były konwojowane.Nie ma strachu.Czy słyszałeś o jakichś europejskich ofiarach?

Gość a skad jestes?
daj sobie spokoj z Egiptem, lepsze sa Kanary

Gość Bylam w pazdzierniku
ubieglego roku, bylo bezpiecznie, wycieczka do Kairu bezpieczna(nie byla konwojowana), ogolnie to jak wrocilam to zaczely sie zamieszki ale w Hugjadzie napewno jest bezpiecznie.Polecam nurkowanie:)piekne rafy koralowe:)

Gość mam urodziny
Moja przyjaciółka mieszka w Egipcie. Pół roku temu wyszła tam za mąż. I ona i jej mąż boja się jeździć do Kairu. Mieszkają w Sharm. Ola mówi,ze zamykaja tam hotele bo upada turystyka. W Egipcie jest wciąż niebezpiecznie. Policja nawet nie reaguje na kradzieże i rozboje. Nie radzę tam wczasów. W naszej TV sie tego nie mówi ale sami obywatele tego kraju boja się o swoje bezpieczeństwo.

Gość Golegsa
Myślę, że do Egiptu spokojnie można jechać, może samodzielne podróżowanie po stolicy nie jest najlepszym pomysłem, ale jakiś kurort, hotel i drink z palemką na pewno OK. Z tego co wiedzę, to oferty last minute: http://www.tanie-podrozowanie.net/last-minute%20/Egipt sa teraz w na prawdę dobrych cenach :)

Gość bhjjbjhbjhb
mój mąz byl w lutym .spokojnie bylo:)

Gość pytam o egipt
dziekuje za wszytskie odpowiedzi, planuje urlop w hotelu kolo Hurghady, dokladnie w miejscowosci Safaga na dwa tygodnie, w tym czasie chcielismy wybrac sie do Kairu i do Luxoru na 1 dniowe wycieczki, ale PRZECZYTALAM, ZE sa one eskortowane przez konwoje wojska i sie wystraszylam:O Nie wiem co robic :( teraz boje sie nawet siedziec w hotelu:O a o tych wycieczkach nie wspomne:(

Gość pytam o egipt
moze ktos jeszcze sie wypowie? bede wdzieczna za kazda rade i wskazowke

Gość 8739404
Wycieczki w Egipcie są ZAWSZE konwojowane! Ja byłam na objazdówce - 7 dni hotel i 7 dni rejs po Nilu - było REWELACYJNIE ! Polecam.

Gość już nie długo wakacje
ja byłam w zeszłe wakację w Hurghadzie i był spokój poza małym incydentem tzn strajkiem pracowników w naszym hotelu który trwał jeden dzień ale tak to ok... w tym roku też jedziemy

Gość 8739404
Poza tym nie panikuj, tylko ciesz się, że masz możliwość wyjazdu. Kwiecień to idealny czas, jest ciepło, a nie ma upałów po 50 stopni. W kurortach jest bezpiecznie, tam każdy kocha turystę bo turysta = pieniądz, a Egipcjanie są naprawdę biedni. Konwoje to nic strasznego, my przez 7 dni podróżowaliśmy po Egipcie i nie było żadnych problemów, ani niebezpieczeństw.

Gość cumin
ja bylam w Hurghadzie w Makadi Bay. polecam safari po saharze, nurkowanie- rafy koralowe super, sam kair mnie rozczarowal. ogolnie jest bezpiecznie.

Gość pierdzielnelo was z tym
Egiptem, nie chca tam was , skapujcie to!

Gość pytam o egipt
moze jeszcze ktos sie wypowie kto byl w ostnich miesiacach?

Gość no przestancie
byłam w lutym na rejsie po nilu i bylam też w kairze! jest bezpiecznie naprawde ale nie zaglaalam na plac tahrire

Gość pytam o egipt
dziekuje pocieszylas mnie:) wiec moze jednak sie zdecyduje:)

Gość pytam o egipt
moze jeszcze dzis sie ktos tutaj wypowie?

Gość wiem to powiem
Byłam w Egipcie ( Hurghada) na przełomie grudnia i stycznia (2 samotne kobitki ). Jedyne czego się tam bałyśmy to nachalnego nagabywania przez obcych. Na wycieczki nie jeździłyśmy,ale dużo osób z naszej grupy było w Kairze i nie było tam niebezpiecznie. Nie były one konwojowane, zarówno te organizowane przez nasze biuro podróży jak i te z lokalnych biur. Ja wybieram się do Egiptu ponownie jak tylko będę mieć chwilę wolnego:)

Gość kolaborantka ,.,.,...
byłam w listopadzie zeszłego roku, była wycieczka z przejazdem przez Kair, turyści czują się tam bezpieczni, są chronieni oczywiście najbezpieczniej na terenie hotelu ;)

Gość pytam o egipt
troche mnie uspokoily te wypowiedzi :) moze ktos jeszcze? dziekuje z gory za wszytskie wpisy:)

Gość upoooooooooo
up

Gość bylam w lutym
jest bezpiecznie, bylam na rejsie po nilu czyli duzo zwiedzilam luksor kair i bylam oklanie w rocznice zamieszek:) ponoc niebezpiecznie jest tylko placu tahrire i tego nie zwiedzalismy polecam bylo super

Gość upooooooooou
podnosze

Gość sprawdx
Coś tam ostatnio protestowali w Kairze po meczu piłkarskim, w którym po starciu kibiców zginęło wiele osób, ale z tego co wiem, była to pokojowa demonstracja. Może dobrym pomysłem będzie zajrzeć na stronę MSZ - są tam komunikaty i zalecenia odnośnie innych krajów. Można też zadzwonić na infolinię jakiegoś biura podróży: http://www.tanie-podrozowanie.net/kontakt

Gość tancerkamag
Moja siostra od miesiąca jest na stypendium w Kairze. Po mieście podróżuje sama. I jak do tej pory nie spotkały jej tam żadne przygody. Oczywiście, jak wszędzie, są miejsca gdzie rozsądny człowiek sam nie powinien się zapuszczać. Jednak okolice największych atrakcji turystycznych są bardzo bezpieczne. Jeśli chodzi o konwojowanie i policję turystyczną w Egipcie. Nie jest to nowość w Egipcie :) Turyści to główne źródło dochodu dla Egiptu, więc od lat policja turystyczna o nie dba :)

Gość a czy w chwili obecnej
bezpieczne sa chociaż Hotele w Egipcie????????????????????????????????????????????????????????????????????????? czy ktoś wie coś na ten temat?