Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załłłamanaaa

Znacznie zwiększenie się owłosienia na ciele.

Polecane posty

Gość załłłamanaaa

W tym roku skończę 17 lat. Zawsze miałam więcej włosów na rekach od innych koleżanek, te nad górną wargą również. Od pewnego czasu może 1 roku 1,5 zauważyłam ze owłosienie na moim ciele się znacznie zwiększyło. Pojawiło się na zewnętrznych stronach piersi a później takie grubsze i dłuższe wokół sutków a niedawno jak zauważyłam pojawiły się takie delikatne na całych piersiach. Koleżanki mówią, że mi się wydaje, że to przez to że po prostu muszę opalić i nie będzie ich widać. Włoski pojawiły się też na ramionach i brzuchu.. to jest straszne. Nie czuję się z tym dobrze. Może ma na to wpływ moja nadwaga? Ale przecież nie każda większa dziewczyna tak ma. To jest bardzo nieestetyczne. Włosy (nie włoski!) mam również na pośladkach. Nie czuję się z tym komfortowo. Czytałam trochę w internecie o badaniu poziomu hormonów, ale niestety nie znalazłam niczego konkretnego. Proszę o porady. Nie wiem co mam zrobić. Może ktoś tutaj też ma taki problem? Pozdrawiam.

Gość jeśli jesteś brunetką
to takie widoczne owłosienie to nic nietypowego być może masz zaburzenia hormonalne ale to może ustalić lekarz po badaniach krwi miesiączkujesz regularnie ? nie masz zbyt długich lub zbyt którkich cykli ?

Gość załłłamanaaa
No tak mam ciemniejsze włosy, ale nigdy nie mialam az tylu tych wlosow. Miesiaczkuje regularnie ok 4 dni mam zawsze. To chyba normalnie. Zle sie z tym czuje. Wiadomo jestem dziewczyna i chce wygladac .. chociaz czuc sie dobrze. Te na piersiach mnie bardzo irytuja. sa bardzo widoczne. A na bokach piersi.. szkoda gadac i jeszcze takie kropeczki... A do jakiego lekarza mam sie udac? Jesli sie okaże , ze faktycznie mam za wysoki poziom testosteronu to co dalej? Jest jakas szansa .. cokolwiek zeby pozbyc sie tych wlosow bez zadnego typu depilacji? Jakies leki?

Gość załłłamanaaa
A moze ktos juz robil takie badania lub mial tego typu problem? Bardzo prosze o pomoc :)