Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Verlobte

olej rycynowy na paznokcie

Polecane posty

może wiecie jak olej rycynowy działa na paznokcie? czy przyśpieszy ich wzrost? bo wiem że wzmacnia ale chciałabym żeby też szybciej rosły :) i jak go stosować? wcierać w paznokcie? pomóżcie :)

Gość karolixify
w skórki wcieraj, pomaga. jak masz rzadkie brwi to smaruj je sobie na noc, będą gęstsze

na włosy i na przeczyszczenie również :) Dzięki za odpowiedź Karolixify :) nie chcę więcej brwi - jestem ciemną brunetką i brwi mam bardzo gęste i ciemne - nie chwalę się oczywiście. Ale jestem okropnym obgryzaczem paznokci i kolejny raz je zapuszczam, ale rosną naprawdę cholernie wolno dlatego pytam czy olej rycynowy przyśpieszy ich wzrost.

Gość LaDiva
nie przyspieszy, wzmocni

Gość Tranha

Olej rycynowy ma bardzo dużo zastosowań, a pielęgnacja paznokci to jedna z najbardziej wykorzystywanych. Sprawdza się świetnie jako odzywka naturalna, a także wspaniale zmiękcza skórki. Warto go stosować przede wszystkim po zdjęciu manicure hybrydowego, kiedy płytka jest osłabiona. Polecam zajrzeć do tekstu http://zdrowepaznokcie.wzorki.pl/Artykuly/Stosowanie-oleju-rycynowego-na-paznokcie.html Można w nim znaleźć bardzo dużo cennych wskazówek i przepisów.