Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Laik komputerowy 44

proste w obsłudze:-D programy antyszpiegowskie

Polecane posty

Gość Laik komputerowy 44

Witam, proszę poleccie mi prosty jakis program antyszpiegowski . duzo tego nie wiem co wybrac. cos dziwnego dzieje się z moim komputerem

Gość _JACA74_________
z darmowych i legalnych możesz se pociągnąć avast 7 albo avg free + malwarabytes antimalware (typowy program nie av ale właśnie anty trojanom, rootkitom, czy malware)

Gość _JACA74_________
zacznij od tego czy komp ma schize bo pociągnął z neta wirusa czy usterke sprzętową. to pierwsze sprawdzisz i ew. naprawisz np w hijack, combofix, silnet runner.

Gość Laik komputerowy 44
hym to zacznę tak: najpierw zaczęła mi szwankowac poczta: nagle zmienił się wygląd itd okienko do wylogowywania pojawiało się i znikało a czasem potrafiłam wejsc bez logowania się ( nie uzywam opcji zapamietywania hasał) dzisiaj z kolei zaczął mi szwankowac youtube . ciągle wyskakiwał mi komunikat że albo jestem przez nich zablokowana albo z mojego IP korzysta duzo osób i takie tam. nie zapisałam z wrazenia.

Gość _JACA74_________
czyli instalujesz sobie np avast 7 - całkowicie legalnie i za darmo, po instalacji trzeba zaktualizować program (sygnatury wirusów) i skan dokładny - czyli wszystkie napędy , katalogi , pliki, etc. on wywali ileś tam wirusów wtedy instalujesz/uruchamiasz np: malwarebytes a-malware, aktualizujesz go i skanujesz komputer. dobrze jest też sprawdzić rejestr systemu + optymalizacja -> instalujesz sobie np: tuneup utilities - prosty program, po polsku, dość skuteczny, małe szanse że coś popsujesz. jak to pomoże to ok - jak nie to nie dasz rady sama jako laik :) - czyli pomoc kogoś obeznanego w temacie jest niezbędna.

Gość Laik komputerowy 44
Jaca dziękuje za zainteresowanie:-D avasta mam zaraz włączę pełne skanowanie a potem posciągam to co proponujesz. mam jeszcze małe pytanie- miesiąc temu zmieniłam dostawcę internetu- z bezprzewodowego na radiówkę. ma to jakies znaczenie?

Gość _JACA74_________
żeby wirusa złapać - to nie. do wifi łatwiej jest się na lewo podłaczyć. jak to wszystko poinstalujesz i przeskanujesz - zostaw program antywirusowy na stałe - czyli tak żeby się właczał razem z systemem (windows) i pracował w tle (to są standardowe ustawienia każdego programu) program na trojany czy narzędzia czyszczące rejestr, uaktualniające sterowniki - wystarczy jak będą uruchamiane ręcznie np: raz w tygodniu.