Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość demmmiii murrr

facet,który nie płaci na swoje dziecko to KARALUCH

Polecane posty

wiem oc o chodzi z tymi 3 latami ze chodzi o osttanie 3 lata zaleglosci ale jestem cuiekawa czy jeski twojej corce nie beda sie nalezec juz alimenty z racji wieku to czy nadal moze od ojca egzekrowac za te 3 lata wstecz"?

Gość Matka 16-latki
Mi komornik powiedział,że dostanę 100% zaległości z licytacji mieszkania, a nie za ostatnie 3 lata

Gość Matka 16-latki
Z tego co wiem to tak, ale wtedy to już ona go ściga nie ja. Ja zdążę wyegzekwować do jej 18 to co teraz zalega ok 50 tys

Gość Matka 16-latki
Tamari To jest tak,że gdybym teraz poszła do komornika z wyrokiem to mogę się domagać egzekucji za ostatnie 3 lata. Jednak moja egzekucja jest prowadzona od 15 lat

Gość Matka 16-latki
Nie wiem co zrobi, czy wyłoży kasę, czy zaryzykuje licytację mieszkania.Chyba jeszcze nie wie,że jest zajęte

i jesli jest w toku to rozunmiem ze sie wtedy nie przedawniaja te kwoty mimo uplywu lat?? tego nie wiedzialam mimo ze troche wiem na temat alimentow od str egzekucji ale jednak te sprawy o ktirych wiedzialam nie maja nawet 3 lat:)

Gość Matka 16-latki
Tamari No na to by wyszło, bo tu już wielokrotnie czytałam o tych 3 latach i specjalnie o to pytałam, bo 3 lata po 300 zł to raczej nie dałoby się zlicytować mieszkania.Wartość nie byłaby proporcjonalna do długu...

Gość Matka 16-latki
Swoją drogą zobaczcie jaka bezmyślność.300 zł i tyle kłopotów. 3 lata temu poznał jakąś kobietę i wyjechał z nią do pracy do Niemiec( wiem to od Policji, bo tyle ustalili).I w zasadzie mógłby jakoś to swoje życie ułożyć sobie a tu klops....poszukiwany międzynarodowym listem gończym, stał się przestępcą i jeszcze zapewne pójdzie siedzieć

dobrze ze jest sznsa na odzyskanie dlugu z licytacji mieszkania bo gdybys miala odzyskac dlug z jego np wynagrodzenia za prace w niemczwch itd to komornik z pl juz by sie tym nie zajmowal mysle ze wiele osob odpuszcza bo nie ma sily po tylu latach liczyc ze sie cos uda

Gość Matka 16-latki
Tamari On chyba też myślał, że ,,odpuściłam" , bo by mieszkania na siebie nie brał tylko np na brata...

Gość Matka 16-latki
I w sumie chciałam mu odpuścić , ale popełnił błąd...Wściekłam się i ma to ,co ma...

dobrze robisz:) corce sie nalezy jak psu buda a czemu ta rata alimentacyjna taka niska?:-O

Gość Matka 16-latki
Ona go znalazła na NK, napisała do niego, a on usunął profil i nie odpisał. Wściekłam się, bo jak można tak potraktować swoje dziecko

Gość Matka 16-latki
a czemu ta rata alimentacyjna taka niska? Bo wtedy miała roczek i 15 lat temu to,, była normalna kwota"

Gość Matka 16-latki
Kusi mnie podwyższenie tej kwoty, dobiło by jeszcze więcej do długu. Miałaby na start w dorosłość.Przynajmniej kasę zamiast ojca

to prawda teraz srednio daja po ok 500 zl ciekawe jak sie chujowi powodzi bo jak dobrze to powinien zaplacic wielokrotonosc tego co jest winien

Gość Matka 16-latki
Kobiety jednak nie powinny ,,odpuszczać"...nie wiadomo co los przyniesie, a taki się np pochoruje to i rentę dostanie i bach 60% zajęte

Gość Matka 16-latki
A jak mu się ma powodzić? Dobrze. Pracuje w Niemczech, nie ma rodziny.Córka jest jego jedynym dzieckiem.Co prawda ma konkubinę, ale ona zapewne też pracuje

Gość jfjfjfhdhdhdhhd
Moja znajoma ma 4 dzieci z nieodpowiedzialnym facetem. Bledem jej bylo wiazanie sie z nim, bledem plodzenie kolejnych dzieci. Ale nie mnie ja osadzac teraz. On wszczynal awantury, podnosil na nia reke, wiec wyniosla sie z dziecmi. Najmlodsze mialo wtedy 2 lata. dostala mieszkanie z gminy na zadupiu. co roku walczy, zeby jej go nie odebrali albo nie przeniesli do jescze wiekszej dziury. Alimentow miala 400 zl-ale koles raz placil, raz nie. Miala pomoc z opieki spolecznej i jakos przedla bardzo biednie. Pracy tam nie ma, zreszta nie miala komu zostawiac swojej czworki. W koncu w opiece jej powiedziano, ze nie dostanie wiecej pomocy, bo oni nie beda lozyc na dzieci zamiast ich ojca, ktory przeciez zdrowy jest. Znajoma poszla do sadu o podwyzszenie alimentow. Jej byly specjalniezrezygnowal z pracy, poszedl na kuroniowke, ale dalej pracowal na czarno. Ale sedzina byla nieugieta-znalezli mu prace lepiej platna-to nie chcial. Mimo to zasadzono mu 1000 zl alimentow-bo jest zdrowy, ma dwie raczki do pracy i ma obowiazek lozyc na dzieci. Jaki wsciekly byl. Przestal widywac sie z dziecmi, zaczal rozpowiadac, ze jedno pewnie nie jego. Widzenia mial 2 razy w tyg. ale znajoma poszla mu na reke i zostawiala mu dzieci w weekendy. do czasu, az sie nie okazalo, ze on wtedy sprasza sobie kolegow, kolezanki i pija przy dzieciach. Zreszta nie raz widzialam, ze dzieci caly dzien samopas na podworku, dawal im na obiad zupki chinskie, do picia najtansza oranzade, wieczorem nawet ich nie umyl (chodzily spac brudne) a rano uieral im ciuchy z dnia poprzedniego(choc mial w siatce przygotowane czyste komplety). Powiedzialam o tym znajomej, inni doniesli o imprezkach u niego i znajoma juz mu dzieci na weekend nie daje. Teraz wszystkie do szkoly poszly, wiec ona znalazla prace na produkcji. Wspolczuje jej. raz sie spytalam jej bylego, co zrobi gdy wszystkie dzieciaki do szkoly pojda, ze jaki to wydatek i bedzie musial dokladac. To wiecie, co odpowiedzial? Ze dzieci beda musialy sobie same zarobic (latem na jagodach, grzybach). A koles ma 36 lat-i nadal nie dorosl do niczego.

Gość Matka 16-latki
jfjfjfhdhdhdhhd Współczuję, ale kobieta i tak twarda, bo jakoś jednak sobie poradziła. Ja uciekłam od mojego męża gdy córka miała niespełna rok. To było jedyne wyjście, aby miała normalne dzieciństwo.

Gość Matka 16-latki
dobranoc

Gość jtpgjatgkwm
i taki zdechnie sam pod płotem.pewnie jeszcze na starość zasądzi dzieci o alimenty na chlanie

Gość Matka 16-latki
jtpgjatgkwm i taki zdechnie sam pod płotem.pewnie jeszcze na starość zasądzi dzieci o alimenty na chlanie A należą mu się w przypadku pozbawienia praw rodzicielskich?

Gość jtpgjatgkwm
tego to ja nie wiem bo prawo w naszej polsce to abstrakcja.coś co wydaje się być logiczne często okazuje sie nie logiczne dla tych z rządu

Gość demiii murrr
no i żadna glista nie ma odwagi zabrać głosu?

Gość co taki facet sobie myśli ?
oni nie potrafią kochać czy jak? demiii murrr mogłaby zabrać ...wiedziałybyśmy czym się kierują w swoim postępowaniu

Gość co taki facet sobie myśli ?
W moim przypadku to miała być kara.Tak mi powiedział.Kara za to,że odważyłam się go zostawić i rozwieść. Kara, która tak naprawdę była nagrodą.Żadne pieniądze nie zastąpią życia w ciszy i spokoju.

Gość lolotttttooooooo!!!!
ale czy taki jełop nie ma mózgu!!!!!!!!!!!!!!! na złość?????????? na złość to ten kretyn zrobił sobie bo wątpię,żeby dziecko chciało znać takiego tatusia ,który dupą wypiął się na nie. oni naprawdę są prości i bezmózgowie