Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość VitaKasia!!

Nie mogę przestac się odchudzac!

Polecane posty

Gość VitaKasia!!

Jeszcze 2 lata temu ważyłam 80kg, miałam dużą nadwagę (wzrost 172cm). Postanowiłam schudnąc, na początku przez kilka miesięcy schudłam 20kg, wydawało mi się ze już jestem szczupła bo to była dla mnie taka nowosc wazyc 60kg. Ale pozniej z biegiem czasu znowu wydawało mi sie ze jestem gruba zaczęłam ise odchudzam schudłam do 55kg, byłam już na prawdę szczupła bo na dodatek mam ciężkie kości i wyglądam na mniej. Tylko że mi się cały czas wydaje że jestem gruba, teraz znowu się odchudzam wazę już 52kg i jestem teraz bardzo szczupła ale nie mogę przestac się odchudzam, cały czas mi się wydaje że jak przestane bo zaraz znowu bedę gruba a to wywołuje u mnie przerazenie. mówiłam sobie ze jak osiągne wage 55 to kończe ale jak już doszłam do 55 to zachciało mi się schudnac jeszcze troche, teraz wyznaczyłam sobie 50kg ale wiem ze jak osiągnę 50 to bede chciała jeszcze chudnac. po prostu nie mogę się opanowac tak boje się nadwagi

Gość stalownia - huta
Wiesz że to co opisujesz to już jest Anoreksja

Gość VitaKasia!!
myślałam o tym ale ja jem, to nie jest tak że zyje na liściu sałaty. trzymam się diety tysiąc kcal i teraz już jestem do niej tak przyzwyczajona że jak zjem więcej to boli mnie brzuch. słodyczy, masła ziemniaków nie jem wcale, słodkich napoi nie pije. Czasem chce mi się słodkiego dlatego raz w tyg np w niedziele robie sobie dzień bez diety i wtedy jem wszystko na co mam ochote frytki słodycze itp to czego normalnie w tygodniu nie jem. Więc tak chyba nie wygląda anoreksja. Tylko najgorsze jest to ze mój załądek przezwyczaił się już do małych dawek jedzenia i zawsze po niedziele kiedy zjem więcej boli mnie brzuch i czuje się taka rozepchana od srodka, nienawidzę tego uczucia

Gość VitaKasia!!
myślałam o tym ale ja jem, to nie jest tak że zyje na liściu sałaty. trzymam się diety tysiąc kcal i teraz już jestem do niej tak przyzwyczajona że jak zjem więcej to boli mnie brzuch. słodyczy, masła ziemniaków nie jem wcale, słodkich napoi nie pije. Czasem chce mi się słodkiego dlatego raz w tyg np w niedziele robie sobie dzień bez diety i wtedy jem wszystko na co mam ochote frytki słodycze itp to czego normalnie w tygodniu nie jem. Więc tak chyba nie wygląda anoreksja. Tylko najgorsze jest to ze mój załądek przezwyczaił się już do małych dawek jedzenia i zawsze po niedziele kiedy zjem więcej boli mnie brzuch i czuje się taka rozepchana od srodka, nienawidzę tego uczucia

Gość nimmu
poczytaj sobie o zaburzeniach odżywiania -niestety ale dopadły cię one. obawiam się że i 50kg cię nie zadowoli. masz problem.

powaliło Cię? wyniszczasz organizm 55kg to jast Twoja dolna granica, do której powinnaś dojść 1000kcal to jest o jakieś 800-1000kcal za mało dla dorosłej kobiety w Twoim wzroście Oczywiście stopniowo zwiększaj ilość kcal, od dzisiaj zacznij jeść 1200, później 1400, 1600...

nażeranie jest raz w tyg, to też głupota musisz stopniowo zaczać jadać wiecej a nie malutko 6dni i w 7 bomby kaloryczne

Gość VitaKasia!!
tylko ze jak zaczne jesc więcej to przytyje na pewno a nie mogę do tego dopuscic.

nie przytyjesz tylko przestaniesz chudnac! tak jak mowie zacznij powoli zwiekszac ilosc kalorii, obserwuj siebie i swoja wage bacznie jak waga stanie w miejscu to znaczy, ze dokladnie tyle kcal potrzebuje Twoj organizm ps. nie uzupelniaj diety frytkami tylki zdrowymi kalorami, a bedzie ok

Gość nimmu
pytanie brzmi ile tak naprawdę zjadasz.ile kalorii i co. opisz swój dzień -np. wczorajszy. Co zjadłaś.

Gość VitaKasia!!
na sniadanie jem przeważnie: serek wiejski gdzieś połowe kubeczka bez chleba bo nie jem białego, jem ten taki wiórkowy 25kcal jedna kromka, kromke ciemnego chleba z pomidorem albo ogórkiem, albo z serkiem topionym 70kcal jeden trójkąt, jajecznice z jednego jajka z dużą ilością rzodkiewki, tuńczyka z puszki pół puszki bez chleba, 2 jajka gotowane bez chleba bez majonezu tylko posypane solą, kromke ciemnego chleba z chudym twarogiem, sałatka zrobiona z jednego jabłka i polana jogurtem 98kcal, chlebem wiórkowy z chudą szynką to ze 2 te chlebki i np 2 mandarynki. w międzyczasie owoc albo cappucino obiad- zupy, brokuły z chudym mięsem, brokuły z tuńczykiem, warzywa duszone taka mieszanka warzywna, chude mięso samo bez ziemniaków tylko z surówką, czasem zjem kotleta albo gołąbka ale staram się nie bo ma dużo kcal, mięso z buraczkami, ryż z warzywami kolacja- jogurt 0% tłuszczu 98kcal + mandarynka albo jakiś inny owoc, czasem kanapka z chleba wiórkowego w sumie na kolacje za dużo nie jem Bardzo lubie warzywa i nabiał i tego chyba jem najwięcej, nie przepadam za mięsem ale też jem tylko chude. nie jem ziemniaków i chleba . Wczoraj to zjadlam mało bo tylko 2 jogurty, jabłko i na obiad brokuły ale to dlatego że nie miałam czasu, normalnie jem więcej ok tysiac kcla

Gość Program_TV_luty 2015
Witam, Chciałabym zaprosić dziewczyny, które się odchudzają lub odchudzały do programu telewizyjnego prywatnej stacji. Wystąpienie jest płatne. Bardzo proszę o zgłoszenia osób chętnych.