Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kawa zbozowa.....

Wesele a karmienie piersią

Polecane posty

Gość kawa zbozowa.....

W maju idę na wesele. Wtedy moje dziecko będzie mieć 3 miesiące, karmię je tylko piersią. Wiadomo jak mnie długo za cyca nie pociągnie to robią się twarde i bolą. W tym problem jak to zrobić żeby jednak być na tym weselu bo małego dziecka nie wezmę a cycki mi rozsadzi. Jak to zoorganizować?

Możesz sobie odciągać pokarm w kibelku, widziałam juz takie akcje, problem zaczyna sie kiedy jest tylko jedna ubikacja i laska karmiąca blokuje ją na pół godziny trzy razy przez noc :o Ja w takiej sytuacji darowałabym sobie to wesele.

Gość Miliana23
Nie odmawiajcie kobiecie tez niech wypocznie potańczy a co,mleczko odciągnie jak nie da się inaczej i dzidziuś z butelki wypije.

Laura a niby czemu ma opuścić wesele ? Odciągacz pokarmu i po problemie. U mnie były 3 kobitki karmiące.A że tam gdzie miałam wesele wynajmowaliśmy pokoje dla gości to zamiast tarasować kibel (chodź były trzy) ale i dla higieny i komfortu kobitki odciągały sobie mleko w pokoju.

Gość oczywiscie ze laktator
jaki problem?

Gość tez mloda mama
zapytaj pary młodej czy będzie gdzie to mleko odciągać, zabierz laktator i po sprawie

Gość kawa zbozowa.....
Jeśli chodzi o dziecko to problemu nie ma bo mam z kim zostawić a mleko wcześniej odciągnę i będzie pić z butelki. Chyba tak zrobię, że wezmę laktator mam nadzieję, że będzie więcej jak jedno wc...eh

Ja nie mówię co ona ma robić :) mówię tylko co ja bym w takiej sytuacji zrobiła dlatego że społeczeństwo jest wrogo nastawiane do osób demonstrujących swoje macierzyństwo, co zresztą najlepiej widać na kafe gdzie każdy naprawdę mówi to co myśli. I dlatego staram sie nie utrudniać ludziom życia i w ogóle w żaden sposób nie odróżniać sie od ludzi nie mających dzieci, a blokowanie łazienki albo przebieralni jest niewątpliwie utrudnianiem.

JA byłam na weselu jak mała miała 3 mies i karmiłam piersią. ja jeździłam 2 razy do domu (miałam 5 minut samochodem ) w domu ściągałam laktatorem mleko i zostawiałam dla małej , Przed samym wyjściem nakarmiłam małą . Dla mnie to nie był problem i ty możesz ściągać albo jak ktoś napisał w pokoju albo nawet w samochodzie :)

Gość kawa zbozowa.....
No na pewno ponad pół godziny z obu piersi. Wczoraj z jednej piersi ręcznym laktatorem zesżło mi 15-20 min. (80ml)

no to mi to dużo szybciej szło, poza tym dziecko się karmi na zmianę, więc jak jej się rytm ureguluje to nie będzie musiała obu piersiściągać na raz tylko na zmianę, ale fakt, że to indywidualna sprawa i ciężko wróżyć jak będzie. da się to na pewno zorganizować

Gość kawa zbozowa.....
No na pewno ponad pół godziny z obu piersi. Wczoraj z jednej piersi ręcznym laktatorem zesżło mi 15-20 min. (80ml)

Gość karmimama
Cześć Dziewczyny, Co do laktatora to świetne uwagi. Ja na weselu byłam z moim 3 miesięcznym dzieciątkiem. Ja postwnowiłam zabrać ze sobą dzieciątko na wesele. Co prawda mieliśmy pokój i ustawioną elektroniczną nianię. Dla mnie łatwiej było wyskoczyć na chwilę z zabawy i nakarmić dziecko (5 minut i był najedzony i spał) niż męczyć sie z laktarorem i robić kombinacje alpejskie z mrożeniem mleka i podgrzewaniem. Na weselu miałam na sobie sukienkę od Mamabelle.pl z funkcją karmienia, która dodatkowo ułatwiała mi karmienie. Myślę, że sukienka sprawdziłaby się również z laktatorem. Zawsze oszczędność czasu na rozbieraniu się do bielizny i ponownym zakładaniu i układaniu kreacji na sobie.

3 miesięczne dziecko zostawiasz bez mamusi? Idziesz się przepraszam bardzo BAWIĆ? To po cholerę ci to dziecko skoro już teraz je PORZUCASZ? Cyckami twardymi się martwisz- a nie martwisz się, że dzidziolek będzie głodny i że będzie tęsknił za swoją mamusią? Za cycusiem? Przerażają mnie te współczesne mamuśki.

Gość gość
Bylam z 3miesieczniakiem na weselu. Sukienka do karmienia, a mala spala w wozku jak aniol.

Gość gość
Serio jesteście wszystkie takie durne ze nie zauważyliście czegoś? Ona pisze ze karmi wyłącznie piersią a jej dziecko w maju będzie mieć trzy miesiące co znaczy ze jeszcze się nie urodziło. A jak nie będzie miała pokarmu albo coś innego się stanie? Dziecko się jeszcze nie urodziło a w temacie już spór.

Gość gość
a ty jesteś taka durna ze nie zobaczyłaś że temat jest z 2012 roku, czyli dziecko ma juz około 5 lat, a ty durna pizesz że dziecko się jeszcze nie urodziło

Gość gość
Serio jesteście wszystkie takie durne ze nie zauważyliście czegoś? Ona pisze ze karmi wyłącznie piersią a jej dziecko w maju będzie mieć trzy miesiące co znaczy ze jeszcze się nie urodziło. A jak nie będzie miała pokarmu albo coś innego się stanie? Dziecko się jeszcze nie urodziło a w temacie już spór. x Ile miesiecy w maju będzie miało dziecko urodzone 04,03? Nie 3 miesieace.

Gość gość
Ja byłam na weselu z dzieckiem,ale na górze był hotel. Wynajęlam rodzicom pokój i przychodziłam karmić tam dziecko.