Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bdhsbd

załamałam się, mam zepsutą lewa siodemke totalnie.. dopiero teraz to zobaczylam

Polecane posty

Gość bdhsbd

nic mnie nie bolało wczesniej ani teraz, zeby myje 3 razy dziennie :( jestem załamana, nienawidze chodzic do dentysty, oraz obawiam się ze trzeba ją bedzie calkowicie usunąc eh :( ja to mam pecha z tymi zebami

Gość hfhfhfhdh
rob na znieczuleniu i bedzie ok. jak wybierzesz dobrego dentyste to zrobi wszytsko zeby zeba uratowac i nie usuwac

Gość bdhsbd
jak pojde w poniedzialek do dentysty to pewnie sie okaze ze to nie jedyny moj zab do wyleczenia, nastawiam sie na najgorsze, tyle kasy pojdzie na to leczenie, juz moge sie pozegnac z nowymi ciuchami na wiosne :/

Gość Gajajtmdtmdw
Ja mam krzywy górny łuk, nie stać mnie na aparat, zęby mnie codziennie bolą :O myślę o samobójstwie.. I jak myślisz kto ma gorzej

Gość bdhsbd
ale nie moge pojac jak ja tego wczesniej nie zauwazylam ? przechodzi mi przez bok zęba brazowa kreska a ja jej nie widzialam, jestem zalosna

Gość bdhsbd
uwierz mi ze mam inne problemy, ale ten ząb to juz jest gwozdz do trumny

Gość aaaaaaarwena
13 zebow? ja pierdole jak moznasie tak zapuscic?

Gość 65jhg
ale jak nie bedziesz miala zebow to bedzie cia łatwiej zrobic loda , nie bedziesz zwracała uwagi na to czy ocierasz go zębami

Gość 65jhg
niejedn facet marzy o szczerbatej lasce .

Gość jennnnyy
Jenny jak często chodzisz do dentysty? Idź jak najszybciej. Nie można wybielać chorych zębów.

po ciąży mi się popsuły i wychodzi nażeranie się na noc słodyczami ,ale spokojnie było 16 zębow ,teraz jest 13 .Jeden tygodniowo się robi:)

Gość już dwano mama
musiałaś nie być u dentysty paręnaście lat, ze miałaś 16 zębów do leczenia :o Z dnia na dzien sie raczej nie psują, a w ciązy też nie ma zakazu leczenia ubytków Bleeeee

Gość już dwano mama
musiałaś nie być u dentysty paręnaście lat, ze miałaś 16 zębów do leczenia :o Z dnia na dzien sie raczej nie psują, a w ciązy też nie ma zakazu leczenia ubytków Bleeeee

chodziłam do dentysty 2 lata temu ale zrobiłam 6 zębów i później z lenistwa przestałam i na nowo się popsuły ...tymbardziej ja mam głupie przyzwyczajenie jem kolację o 23 potem mase słodyczy i nie myje zębow przed snem...no lenistwo .Ale spokojnie do wakacji może większość wyleczę :) ostatnio byłam na odkamienianiu strasznie bolesne ,ale znieczulenie nic nie boli bo jest robione jakby komputerowo

Gość 42341412
też nie rozumiem jak można mieć 16 zębów do leczenia :O wiem, że w ciąży się psują, ale to nie wiem... kilka, 5? Ale 16?! to Ty chyba wcześniej wcale do dentysty nie chodziłaś

Gość jest dosyć duża grupa
osób przychodzących do dentysty, którą można opisać tak: - lala wystrojona, ciuchy drogie, wymalowana, jednym słowem wypindrzona, zrobiona od sto do głów. Te kasiaste to cycki mają też zrobione. Wszystko jest fajnie do momentu otwarcia paszczy. A tam ruina. o ile zęby wystające z gęby są jakotako czyszczone to wszystko od czwórek do ósemek to tragedia. PAMIĘTAJCIE CHŁOPY PATRZEĆ W GĘBĘ NOWO POZNANYM LAFIRYNDOM. :-p

Gość jennnnyy
Myślicie że jak ktoś nie palił nigdy to też powinien chodzić na od kamienianie. Do dentysty chodziłam często i to prywatnie zawsze ale nigdy mi nie wspominała że mogłaby mi zrobić od kamienianie.

mi odkamienianie robila higienistka i powiedziała ,że każdy powienien odkamieniać zęby raz na pól roku .Dzięki tej klinice wiem jak powinno się prawidłowo czyścić zeby i po każdym myciu powinno się używac nić dentystyczną najlepiej z fluorem

Dżeny nie ma czym się chwalić. Ruina w gębie to raczej powód do wstydu. O ile odcień/kolor zębów ma się jaki się ma, o tyle dziury w zębach to już typowe zaniedbanie. Wyobraż sobie, że dupy nie myjesz. Przecież paszcza to tak jak każda cześć ciała, trzeba o nią dbać. Trzeba ją czyścić CZĘŚĆIEJ niż całą resztę. Prawda jest taka, że najlepsze zęby to swoje zęby, nawet implanty to nie to. To przykre, że nie rozumiesz takich prostych rzeczy.

no oczywiście ,że nie ma się czym chwalić ?ale nie widzę powodu do płaczu skoro są fundusze na zrobienie zębów ;) .ząbki są juz bielutkie ,odkamienione teraz tylko po kolei je wyleczyć

Dla przykładu, ja ostatnio nie byłem rok u dentysty i po roku miałem...... 0 dziur. Jedną plombę tylko wymieniłem. Inny przykład moja Żona, 32 lata, i ma aż... 2 plomby w buzi. Nigdy nie miała leczenia kanałowego. :-)

Gość hmjhjhjhkjk
bo lepiej isc kupic nowego ciucha za 100 zl niz isc do dentysty i dac 200 zl za pol godziny grzebania przy zebie, strasznie pazerni ci dentysci. szczegolnie jak sie widzi, ze taka krowa malo sie narobi a bierze kupe kasy :O po prostu ludziom szkoda i zostawiają na koniec zęby. ja tez powinnam isc ale jak pomysle, ze znowu wydam nie wiem ile to mi sie rzygac chce, wole isc kupic nowe rurki. rok temu bylam u takiej krowy, mowie jej, ze jest dziura w zebie, a ona mi tego zeba robi z innej strony :O ja sie nie pokapowalam, krowa mi tam 15 minut wiercila, ale nie tą dziure tylko przy dziąsle i 100 zl poszlo! a tej dziury o ktora prosilam mi nie zrobila. wiecej do niej nie pojde. ciezko znaleźć dobrego dentyste.

ja jesteś z Warszawy to mogę Ci polecić dentystę jak to mówimy - MAMUTA, babka chwilę po 40-tce, uczciwa i do tego fachowiec, nie odpierdala maniany, wszystkiego nie robi, w sensie implantów, protetyki, ale zachowawaczą tak. Takcy dentyści to na wymarciu, ciężko o takich. Jak chcesz babkę, która robi wszystko to też mam namiar dobry, ale ona nie jest najtańsza. Znam troszeczkę środowiko, bo mam znajomych. :-)

ale te 180 PLN to samo odkamienianie?? Mi to żona robi odkamienianie, piaskowanie, polerowanie i nakłada fluor za friko. :-)