Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hgjgjgjghjhgj

mój syn kończy za 2 tyg rok, muszę go odstawic od piersi... jak?

Polecane posty

Gość hgjgjgjghjhgj

pediatra kazał do roku odstawic syna od piersi, jak to zrobic? budzi się w nocy ze 3 razy na mleko, w dzień pije kilka razy

Gość bbbbbbbbbbbbbbbbvvv
współczuję :o po co tak długo karmiłaś?? przecież to żadnych wartości juz nie ma. bezsensu. a potem narzekanie.

Gość b.e.a.t.a
A nie mozesz zwyczajnie? Tzn powiedz, ze nleka juz nie ma, ale mozesz mu dac cos innego do picia np. mm w kubeczku. To tak na poczatek oczywiscie, bo w nocy lepiej jakby pil sama wode.

Gość hgjgjgjghjhgj
tak, tak wartości nie ma.. takie bzdury to sobie daruj... on nie zrozumie ze mleka nie ma...

Gość pani GINEKOLOG
trzeba jak najdluzej dziecko karmic, gratulacje ze ci sie rok udalo twoj malec napewno bedzie zdrowszy niz wiekszosc rowiesnikow, nie bedzie mial jakis alergi itd.

Gość pani GINEKOLOG
moze to glupi pomysl,ale wiesz jak sie malucha od smoczka odstawia, to sypiesz troche soli na smoczek, moze to pomoze tez przy karmieniu piersia?

Gość ftttttttttttttttt
a czemu Ci kazal? Chora jestes albo cos? PIerwsze slysze zeby byl mus odstawiania dla widzi mi sie lekarza. Jesli nie ma przeciwskazan zdrowotnych, to karm dziecko kobieto jeszcze z rok! Jesli masz watpliwosci polecam kontakt z liderka La Leche Ligue - jest juz w Polsce i mozesz sie jej poradzic w kazdej kwestii. Liga ta jest jedynym na swiecie autorytetem w dziedzinie karmienia piersia i wszystkie informacje jakie sa dostepne oparte sa na badaniach ligii. Pomysl o tym. Nie odstawiaj jesli nie musisz!!!

Gość cf;dsajfs;kg;lkgj
ja pierdziele. Ja nie byłam wogóle karmiona piersią, bo mama leżała w szpitalu i nie miała pokarmu. do tego byłam wczesniakiem. Jak zyje 25 lat, tak nigdy nie miałam alergii ani prócz sezonowych katarów ciężkich chorób. Nie pierdolta, bo głupoty gadacie

Gość b.e.a.t.a
Zrozumie, jak mu nie dasz. Pomarudzi troche i przyzwyczai sie. No chyba, ze chcesz czekac az bedzie starszy i bardziej rozumiejacy.

Gość hgjgjgjghjhgj
lekarz kazał, bo syn niby za duzo ssie, bo kilka razy dziennie plus w nocy... rozwija sie prawidłowo, rosnie, nie choruje i w sumie mam watpliwości...

Gość b.e.a.t.a
Moze lekarzowi chodzi o to nocne picie?

Gość pani GINEKOLOG
dobrze ze nie mialas alergi,ale moglabys miec,bo znam wiele takich przypadkow np. mnie sama :(

Moja mama karmiła moją młodszą siostre rok piersią, a moja siostra non stop na coś była chora, jak nie zaplenie płuc to zapalenie oskrzeli. I co ja nie byłam karmiona piersia a ani razu poważnie chora nie byłam, nie liczać przeziębien raz na jakis czas.

Gość aksamitna ręka
Ja też nie byłam karmiona piersią a jestem zdrowa, nie mam alergii. Okaz zdrowia. I kiedyś tylko mleko krowie. Też niby świństwo, ale żyję. Może powiedz że jesteś chora i nie może takiego mleczka już pic, tylko z kubeczka bo inaczej pani będzie robić zastrzyki (na pewno wie, że to boli). No można nawciskać tyle kitów że cho chooo!

Gość pani GINEKOLOG
i pisze: napewno :P Buhahaha!

Gość pani GINEKOLOG
i pisze: napewno :P Buhahaha!

Gość pani GINEKOLOG
i jeszcze: alergi :P

Gość opiopi
Wiem że jak moja koleżanka odstawiała od piersi córkę (też po ponad rocznym karmieniu) to zalecił jej żeby nie spała w domu przez kilka nocy - tyle że w jej przypadku mała chciała piersi tylko nocą i zrobiła tak i metoda okazała się skuteczna choć drastyczna dosyc jak dla mnie.

Gość przereklamowane to kamienie
Pierwsze dziecko karmilam 10 miesiecy,do 3 lat wiecznie chore i zasmarkane,drugie zaledwie 4 i zdrowe jak ryba,ze dwie infekcje przez 4 lata zycia mial,raz abtybiotyk,a co do wartosci to powiem tak,czytalam artykul .ze teraz matki takie swinstwa jedza,jedzonko i atmosfera tak struta ,ze ten pokarmn znacznie stracil na wartosci,dlatego pol roku max i dowidzenia...mieszanki teraz sa super zbilansoiwane..