Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Roksana22222222

Test płytkowy negatywny a b hcg pozytywna

Polecane posty

Gość Roksana22222222

Witam. Dziś odebrałam wyniki z koleżanką która też chciała upewnić się, że jest w ciąży i dowiedziałyśmy się od Pani z laboratorium , że wyniki dla obu nas są pozytywne wg norm laboratorium... Martwię się trochę bo koleżance test płytkowy również wyszedł pozytywny a mi nie..:( Czy b hcg jest w 100% pewna? Wiem, że każda kobieta ma inny organizm ale czy któraś z Was miała podobną sytuację? Co jaki czas powinnam robić badanie b hcg czy wszystko jest w normie?Pozdrawiam.

Gość xdxd
a jaki masz wynik??

jeśli test robiłaś przed terminem okresu lub był mało czuły mógł nie pokazać ciąży, a beta wychodzi wcześniej nawet tydzień. Drugą zrób po 2 dniach i sprawdzimy ile się podniosła bo przyrost jest najważniejszy.

Gość Roksana22222222
wg laboratorium

Gość Roksana22222222
wg laboratorium

Gość nammi
pisz słownie bo kafe nie łyka znaków mniejszości i większosci

Gość Roksana22222222
powyżej normy wg laboratorium a norma w laboratoiruum wynosi

Gość Roksana22222222
norma w laboratorium 3U/l ja miałam powyżej tej normy

Gość nammi
a ile dokładnie miałaś? bo powyżej 3 to nic nie mówi. przeważnie norma jest że do 5 jest uznawane jako brak ciaży

beta jest pewna :) mi wyszła beta gdy ja robiłam i to był jakoś 8 czy 9 tc a test płytkowy pozytywny wyszedł dopiero w 17tc

Gość Roksana22222222
miałam 3,2 U/l as na kartce miałam napisane Wartości Prawidłowe kobiety 3U/l .. zgłupiałam więc zapytałam się Pani z laboratorium jaki to jest wynik pow że pozytywny a koleżanka miała 3,4 U/l

Gość Roksana22222222
aha czyli nie powinnam się martwić że test płytkowy pokazuje ujemny wynik a b hcg dodatni? pytałam Panią z laboratorium kilka razy zaśmiała się i pow że jestem we wczesnej ciąży

Gość nammi
no ale ty masz inne jednostki bo zazwyczaj podaje się w mlU/ml a ty masz w U/l -trzeba by to przeliczyć.

Gość nammi
znalazłam ktoś podawał takie normy: 3 TYDZ 5.8-71.2 U/l 4 TYDZ 9.5-750 U/l 5 TYDZ 217-7138 U/l 6 TYDZ 3697-163563

Gość Roksana22222222
no właśnie wiem, a siostrajak w zeszłym roku była w ciąży to w innym laboratorium również miała inną jednostkę niż tą którą dostałam dziś z koleżanką

jakieś dziwne te wyniki. Wg norm z mojego labo wynik mniejszy niż 4 to brak ciąży.

Gość taka ja222
dziewczyny a jak jest 8,25 IU/ml ??

to jestes w ciazy.....po 2-3 dniach zrob powtorke ,jesli przyrasta,mozesz byc spoko...zarejstruj sie do lekarza..

Gość Roksana przykro mi
ale Pani w labo wprowadzila Cie w blad. Za niski masz wynik by stwierdzic ciaze.

ja tak mialam co drugi dzien test ciazawy negatywy ale mimo wszystko podejrzewalam ze jestem w ciazy.okres mi sie spoznial 6 dni. 21.03 zrobilam test beta-hcg i wyszedl dodatni fakt ze tylko26mlU/ml ale potwierdzilo ciaze o ktora sie tak z partnerem staralismy w nocy ok 24 godz zaczelam krwawic pojechalam do szpitala a tam dr z laska mnie zbadal i powiedzial ze to bardzo wczesna ciaza i nie widzi pechezyka nazwal to ciaza biochemiczna kazal powtorzyc badania z beta-hcg 2x i sie zglosic na wizyte do gina.nawet mi nic nie przepisal bardzo sie przestraszylam bo przy pierwszej ciazy mialam ciagle krwawienia i bylam na potrzymaniu.nastepnegodnia 22.03 powtorzylam badanie i beta-hcg rosnie bardzo pomalu i ale rosnie i wynosi 30,110mlU/ml.poszlam na wizyte prywatna i na usg nie widac pecherzyka ciaza pozamaciczna tez wykluczona ale widac ze macica przystosowana jest do ciazy nie wiadomo z kad krwawienie dostalam leki i kolejne badanie beta-hcg i dr powiedziala ze jak przez dwie doby bedzie nadal wzrastac i krwawienie ustanie no ale niestety nie ustalo zauwazylam zmiany ze piersi juz mnie tak nie bolaly stawaly sie takie jak przed ciaza i poszlam nastepnego dnia 23.03 na beta-hcg i co?13,01mlU/ml spadla czyli nastapilo poronienie wczesnej ciazy a teraz wielka pustka i smutek musze ukrywac lzy przed corka bo przeciez sie cieszyla ze bedzie dzidzius i nie wiem jak 3,5 letniej corce wytlumaczyc ze dzidziusia juz nie ma

ciaze mozna stwierdzic od 5mlU/ml wiec nie wiem czemu zostalas wprowadzona w blad trzymam kciuki o dobry przyrost bety

Gość Roksana2222222222
do ROKSANA PRZYKRO MI ... Każde laboratorium ma inną norme i jednostki.. powtórzyłam badanie w innym laboratorium i pokazało mi w innych jednostkach i normach i pani równiez potwierdziła ciąże... a napisałam wyraźnie że miałam w jednostkach U/l i norme od której zakłada się że jest ciąża , nastepnym razem czytaj wyraźnie...

Gość gość
Hej beta 108 i jest strzałka w gore co to oznacza

Gość gość
Dziewczyny, ja z kolei na hcg mialam, ze 3-4 tydzien dwa mies temu, zrobilam test plytkowy, bo dostalam okres i jest negatywny :/

Gość gość
Kiedy robiłaś badanie krwi i jaki był wynik? Test z apteki wykrywa ciążę powyżej 20.

Gość gość
Zresztą, skoro dostałaś krwawienie to poroniłaś i test może wychodzić negatywnie.

Gość MAłA

Cześć , W piątek 30 listopada powinnam dostać okres. W sobotę, niedzielę i poniedziałek zrobiłam testy. Były pozytywne ale zawsze druga kreska była słaba. W poniedziałek zrobiłam beta hcg. Wyszło 30.31mIU/ml. Wczoraj zaczęłam krwawic okazało się że to okres. Dziś zrobiłam kolejny raz betę i jutro dopiero wyniki i wizyta u ginekologa.

Gość Wg ty

Pewnie biochemiczna.

Gość MAłA

Niestety poronienie😥